Sada je: 06 lip 2026, 03:57.

kakam i piškim kući - isključivo

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

kakam i piškim kući - isključivo

PostPostao/la nevenera » 06 tra 2012, 19:45

ako ima tema, ili ide negdje drugdje slobodno šaltajte, spajajte ili što već :mrgreen

dakle, od početka odvikavanja tin i nije bio za obavljanje nužde vani. eventualno na plaži kad je vidio ekipu. ali većinom kad bi bili vani bi samo provrilo iz njega. mislila sam da je to pod "normalno". em je mali, em se zaigra, em nije doma.
ako skužim signale odvedem ga sama na wc i nagovorim da obavi. sam pita doslovno kad već krene.

doma frke nema, ide sam, sve obavi. na tutu kaka isključivo, piški ili na wc na produžetku ili na tuti.

u jaslicama isto nije bilo frke. do prije neki mjesec dana. sad neće ni tamo, kao ni vani.

mislim da smo tu krivi mm i ja, naime pitao je kad smo bili vani 2x da bi piškio ali smo bili u autu (na putu doma) i rekli smo mu da pričeka da dođemo doma. jednom je tražio u apoteci kod stana, ista stvar, vani hladno, mm mu rekao da ćemo sad doć doma.
od tad, piški i kaka doma, osim, kao što rekoh ako ga ja ne ulovim i sama uputim.

tete u jaslicama kažu da mu moraju napomenuti da se popiški. kakao je samo jednom u jaslicama u zadnjih mjesec.

prije neki dan smo bili vani, u kafiću i pitao je da kaka. ja cijela sretna (i skeptična) i kad smo došli do wc-a on me pita: a gdje je tuta? :ajme ja kažem da nema, da ću mu ja pomoći ali nema šanse: ja ću kakati kući.

ne vidim što se tu da napraviti. faza?
:gaah
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: kakam i piškim kući - isključivo

PostPostao/la Hajdi » 06 tra 2012, 21:53

Neka djeca su gadljiva pa se nigdje drugdje ne mogu dovoljno opustiti, a cesto im tu fobiju od kakanja/pisanja drugdje prenesu i roditelji govoreci kako je tamo sve prljavo, fuj, nista ne diraj itd. U cijeloj prici je najstetnije zadrzavanje stolice i mokrace koje moze izazvati zatvor i infekcije. U vrticu bi svakako morao normalno ici na wc, mozda mu treba vise mira, neki njegov kutak bez virkala. Mozda je za vas rjesenje prijenosna tuta koju mozete imati u autu pa kad ste na putu ili u kaficu probajte tako. Ja sam s djecom u kaficu uvijek isla na wc i jos sam njih uzela sa sobom da me vide kako i ja to obavljam drugdje, a onda sam posjela i njih uz potrebne mjere higijene. Nisam cekala da pitaju da im se pisa nego smo preventivno isli na wc bez obzira gdje smo bili, u posjetama ili lokalu.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la olja » 06 tra 2012, 22:03

Hajdi je napisao/la:Neka djeca su gadljiva pa se nigdje drugdje ne mogu dovoljno opustiti, a cesto im tu fobiju od kakanja/pisanja drugdje prenesu i roditelji govoreci kako je tamo sve prljavo, fuj, nista ne diraj itd.

otprilike je kod nas ovakav slucaj i zato ti ja nemam ama bas nikakvog pametnog savjeta :ajme

inace, i po tom su pitanju moje cure posve razlicite - jedna ce kakiti/piskiti i u parku :ajme dok druga nece ni kod bake :/
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la nevenera » 07 tra 2012, 08:03

na početku sam nosila tutu okolo, no kako je sam počeo bio tražiti sam prestala. ne bi bila frka nositi tutu opet sa sobom u auto, no npr kad smo putovali brodom na hvar u 11 mj, nije htio ni na brodu ić na tutu već se popiškio po sebi u AS, pitao je posred autoceste :ajme dok smo stali mu je malo pobjeglo.

kad smo vani ide sa mnom na wc i vidi da i mi to obavljamo vani. no komentare o tome kako je fuj dobije, pogotovo što dok smo na wc-u želi dirati npr kantu ili samu školjku.

Hajdi je napisao/la: U cijeloj prici je najstetnije zadrzavanje stolice i mokrace koje moze izazvati zatvor i infekcije.
XXX
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la cakorka » 07 tra 2012, 08:33

Ufff kod nas je bila ta faza i ja sam je prouzrokovala :ajme bas sa pricom o prljavim wc,posle da bebe idu na tutu.Koliku sam gresku napravila bilo mi je jasno tek kada smo bili 300km od kuce,cijeli dan je trpila,promjenili x wc,nakon 10h je sa vriskom piskila u autu u tutu.
moram priznati da bih se ja za to vrijeme 3x upisala u gace ali ona nije ni kap pustila :shock

srecom proslo je,sad opet piski svugdje doduse prvo provjeri jeli cisto dali trebam poredati papir po wc-daski.
neki dan dolazimo kuci ona ide na wc,kaze meni :oces ti?reko ne,ona opet:
a jesi ti pisala na poslu?
-ja.
-a znaci nije vam prljavo wc...a jel mogu ja doci samo da pogledam jel prljavo? :lol :ajme mali wc inspektor
salu na stranu,odsad biram rijeci,kuze oni mnogo vise nego sto mi mislimo...

drzim fige da i kod vas faza brzo prode :hug
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 07 tra 2012, 09:40

moj kenja jedino doma (i kod baka).
jedan jedini put kad se pokenjao izvan kuce bilo je u klaicevoj kad je dobio cepic za ciscenje.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Liv Tyler » 07 tra 2012, 13:42

Moji su imali takav period samo kad su počeli ići u vrtić jer ih je valjda bilo sram pitati tete u početku. Kad su se navikli i na vrtić i na tete i sve ostalo tako su se i opustili.
Mene je isto bilo najviše strah da im se na razvije kakva infekcija posebno maloj jer je dugo vukla urinoinfekt, skoro dvije godine.
Samnom idu bez problema bilo gdje, kad je sila, sila je. Jedino ako smo u vožnji i nemam gdje stati strpe se malo ali im nije to povuklo u ne drugdje kao nevin T. Čak i da pobjegne mislim da ne bi dizala frku.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Nada » 23 svi 2012, 12:14

Da, da, imam i ja jednu wc inspektoricu s kojom muku mucimo.
Nemali broj puta je bila strasna frka jer nece nigdje nego doma (k'o i caca joj, da prostite).
I ne znam niti sama kako sa time na kraj....
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama njonji » 23 svi 2012, 12:44

nije da su generacijski bliski al ako će te utješit :mrgreen :
moj ide 1. razred, i nekidan mi je došao sav ponosan iz škole da je prvi put kakao u školskom WC-u (sad, na kraju školske godine) :nesvist
inače nije gadljiv, obavljao je nuždu i izvan kuće, al za školski kaže da mu je toliko smrdljiv da nije mogao to obaviti cijelu godinu nego bi trpio do doma (a ide u boravak) :ajme
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lamama » 23 svi 2012, 12:45

moj djever koji ima 30 godina piški i kaki isključivo kući :mrgreen
Lamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 23 svi 2012, 12:53

prije neki dan se vani popiškio u gaće, onda sam ga skinula i popišao je more sinje. :ajme :gaah
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Hajdi » 23 svi 2012, 12:54

pa dobro i to je napredak, bolje nego da zadržava
ja se ne bih ljutila
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 svi 2012, 13:03

Napolju kakanje nema sanse kod obojice (pa kad odemo na letovanje, prva tri dana se ubedjujemo i natezemo).

Za piskenje su dugo odbijali da to obave napolju (i to principijelno "ne" i gotovo) i onda smo smislili strategiju zalivanje cveta, zalivanje drveta... a meni neprijatno :ajme ali izbora nema, to ponekad i funkcionise.

U WC nepoznati S. sad hoce piskiti (osam godina :yess ), ali M. odbija sa gnusanjem. Za njega na put jos nosimo tutu i onda se zatvori u auto i ne smemo smetati i obavi sta mora.

Nismo stigli da ih uplasimo komentarima u tome su od najranijih nogu bili kategoricni. Kako, zasto :dunno

Ali nade ima S. je prerastao fazu.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ivanak2602 » 06 lip 2012, 22:08

Lorena je treci tjedan bez pelene. Piskenje nije problem, ali redovno se pokaka u gace. U ta tri tjedna smo uspjele 2x kakati u wc-u i 2x iza drveta (na foru "idemo se sakriti).
Isto joj nedam da dira wc i panicarim oko toga, ali nije ispao problem iz toga, jer piski bez problema i svuda. Ne zelim joj nuditi da kaka u tutu, jer sa tutom smo poceli odvikavanje, pa u vrticu nije htjela ici na WC.
Koliko traje prosjecno dok prestanu kakati u gace?
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Marto » 06 lip 2012, 22:53

I moji (dvoje starijih, najmlađi je još u peleni) kakaju najčešće doma, ma skoro uvik (u bake ne računam jer znaju bit kod nje po par dana, tako da to nisu posjete). Za izdvojit imam samo kineski restoran u Zg. :mrgreen
Najstariji ide već 2g u vrtić i tamo se nikad nije pokaka.
Kakaju isključivo na dasci dječjoj. Ja tutu nikad nisam koristila, nemam živaca još i to prati nakon učinjenog.
Najmanji, kreće stopama starijih i kaka isto samo doma, naravno u pelenu. :dunno E to je meni fascinantno, ovako su mi i dvoje starijih, uvik kakali doma, pa i u fazi pelena.
Piškenje je drugačije, svi mogu svuda, al ja moram napomenit.

EDIT: Vezano za temu, ja sam u vrtić išla od cc 7 do iza 3 popodne, ne da nikad nisam kakala tamo, tete su bile u čudu jer nikad nisam piškila! Radilo se na tome puno, najvjerojatnije je bila kriva mama koja je bila gadljiva i ja sam to "uhvatila" negdi putem. Sad, kad sam ja mama, još sam gora od svoje, pa ne čudi da nitko vani ne kaka! ;)
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 27 srp 2012, 16:32

da javim da je tin danas piškio na wc, vani, u kafiću
konačno :nokti
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la olja » 27 srp 2012, 16:37

:yess
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Stefanova_mama » 27 srp 2012, 17:16

I M. je uspeo par puta piskiti na strasni nepoznati WC. Kakanje je i dalje 0 bodova, ali to mi i ne smeta.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la nevenera » 27 srp 2012, 18:09

evo vidim da sam temu otvorila u travnju
ajd uspjelo je danas
sam tražio, ali je htio piškit posred trga :ajme
išli smo na wc ali nije htio sjest nego je stojećki piškio
s tim da je dugo stajao i ništa
pa sam ga pitala jel ide
onda je on meni rekao da će ić kad bude spreman i da sad čekamo :hahaha
i dočekali :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Hajdi » 27 srp 2012, 22:17

Kod psiholoske blokade pomaze otvoriti pipu s vodom da voda sumi. Al doc ce to na svoje :dada
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 10 kol 2012, 22:39

išao je na wc kod prijatelja kad smo bili. sam. skužila sam po krivo namještenim hlačama. sad valjda može piškit stojećki u wc školjku pa nije bed. :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.