Sada je: 13 srp 2026, 14:55.

Ljetne mame i bebe (11.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (11.dio)

PostPostao/la snowwhite » 12 tra 2012, 13:45

rusulice traži ginekologa da ti prepiše voltaren ili odi kod lječnika opće prakse. može se pretpostaviti da ćeš imati postporođajne bolove :/

silki :kiss i ja sam pedici napomenula da ne bi došla na pregled s mjesec dana i ona nema niš protiv. ja naravno ne idem bez mm-a jer imam jednog od 3 i pol i jednog od 1 i pol. i beba. pukla bi. :znoj :lol
ali i njemu će taman biti godišnji od 1.8. a termin je 13.7. daklem taman da mogu sjediti u autu do mora :ajme . a nama je samo 170km :zivili
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la zara-ciara » 12 tra 2012, 14:57

:mah :mah susedicama!!!! i :mah svm ostalim ;)
mamac i mi smo išli na taj tečaj,bilo nam je ok. A šta se tiče poroda,da forsaju prirodni,bar je meni tak bilo,prvi 12,5 sati sve po redu ništa nitko nije forsirao,pitali su me dali želim epiduralnu. Drugi porod 4 h sve ukupno od kad sam došla na hitnu do primanja ivana u ruke,bez forsanja laganini. Nisam ispucala,nisam šivana.odmah sam mogla i sjedit i hodat nikakvih bolova. Pa se tako nekakao nadam ili barem priželjkujem da će i sad biti :mrgreen :mrgreen

A da cure silki i mamac meni piše termin 10.6 po zadnjoj M ali ni je po uvz 17.6 mogle bi mi i zajedno u rodilištu završit ;) barem mamac i ja a siki ćemo slat poruke da razmijenimo iskustva iz rodilišza.

I mi planiramo poslje poroda na more,šta ćemo čučat u zg,ljepše će joj bit spavat i šetat uz more. a i ovi dvoje će više tamo uživat. Ali vidijet ćemo......
Zadnja izmjena: zara-ciara; 12 tra 2012, 15:22; ukupno mijenjano 1 put/a.
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Iva15 » 12 tra 2012, 15:07

Ha, ha, kako se vidi ko su iskusne majke, nakon 15 dana odoše one na more ;)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la lena35 » 12 tra 2012, 15:24

Ja isto planiram u Petrovu (uglavnom zbog obiteljske tradicije, a inače sam čula jednako i loših i dobrih priča o svim Zg rodilištima). S obzirom da mi je termin 11.06. možda se sretnem s kojom od vas :). Zadnja sam 2 mjeseca inače stalno u nekim gužvama (čak sam i forum zapostavila :( ) pa sam malo zaboravila na trudnički tečaj i zasad sam se prijavila za 08.05. U međuvremenu ću ipak otići na onaj neki od 2 dana u dom zdravlja pa ću vidjeti u kavom ću stanju biti u 5. mjesecu.
Inače, lagano me hvata nervoza oko dolaska bebice s obzirom da još ništa nije baš spremno (ajde, barem je isplanirano). Ovaj tjedan naručujem neki namještaj iz Ikee, slažem pomalo robicu (i pokušavam skužiti što mi još fali), sastavljam pomalo popis stvari za bolnicu (najviše me muče spavaćice :/ )... Ali nekako nemam energije za ništa konkretno. S obzirom da je nedostatak energije jedina ozbiljnija stvar na koju se mogu požalit ovih dana, i nije strašno...
Malo sam, doduše, i ja ljubomorna na sve ove priče o moru...
slika
lena35
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rajvos » 12 tra 2012, 17:11

E vi planirate odmah na more a meni to najveca briga, kako s tako malom bebom na put od 420km jer ja zivim na moru. Za avion sam cula oprecna misljenja pa kako mi je muz cesto na aerodromu rekla sam mu da se raspita, a druga solucija(meni puno teza) je ostati u zg jos 10 dana nakon izlaska iz bolnice, a treca je sjest u auto i voznja sa stajanjima svakih sat vremena. Imate vi prijedloga?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la ladix » 12 tra 2012, 17:38

rajvos zavisi o tome kako ćeš se ti osjećati, ali mislim da nema nikakvog problema da sjednete u auto i odete doma. čak ne morate ni tako često stajati, vidjet ćeš kako će beba reagirati. ako sspava ili je mirna, vozite. pogotovo što ćeš ti nakon carskog biti u bolnici duže od 3 dana pa ćeš se i više oporaviti

mi ćemo na more u 6. mjesecu budući da mi je termin sredinom 8-og. ja ću na sveti duh na porod, po drugi put :dada
ja poslije prvog poroda nisam imala baš neke bolove, osim reza i šavova. to me bolilo još nekih tjedan dana, ali nisam pila ništa. jesam jedino u bolnici odmah kad se rana ohladila i to samo zato što baš nisam mogla hodati pa me sestra pitala zašto trpim i patim kad mogu dobiti tabletu pa sam je i uzela. samoj mi nije ni palo na pamet da nešto popijem.

imali koja zagrepčanka sa zapane strane ili ste sve više istočno? :)
slika
ladix
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nana44 » 12 tra 2012, 17:39

Rajvos da sam ja u pitanju prvo bi vidila kako ću moć sidit iza poroda, s obzirom na punte i to, znam da ćeš na carski ali svejedno, hoće li te boliti dok sjediš. Povela bi još nekoga u auto, tipa mamu da kod stajanja može malo uzet bebu u ruke i polako bi se ako bi mi punti i dr dopustili uputila auto-putem kući i lagano stajala svako uru - uru ipo, ovisi kako bi beba bila mirna, al zbog one autosjedalice moraš malo bebu izvaditi vani svako sat-dva, A ako ne, čekala bi tih 10 dana i onda krenila. Ne znam baš za avion, zbog tlaka, pritiska u ušima, ipak je to tek rođena beba, a onda opet imaš autom od St do B.V. :dunno

Azzul vidim da ti piše lokacija Split-Tučepi, to si mi u susjedstvu, ko je iz Tučepi ti ili mm, možda se i znamo?!

Ja muku mučim s izborom kolica, ova šta mi se sviđaju ima u Mariboru i sad čekam da mi odgovore da li isporučuju u Hrv. ili će baka i dide na izlet do Maribora po njih, što je dodatni trošak i još kad počme sezona neće imat kad otić :gaah , al nekako i s tim dodatnim troškom puta me izađu opet jeftinije nego da ovde kupim.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 12 tra 2012, 17:42

ja bi mjesec iza poroda trebala u Crnu Goru, meni se čini nemoguća misija
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 12 tra 2012, 17:52

Rusulice cini mi se da si ti jednom spominjala one bh kontrakcije, ja mislim da sam ja danas to imala par puta, drob bi se stvrdno i kao 2-3 stezanja, nisko, osjetila bih pod rukom, i onda par sati nista, jel to to?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la rusulica » 12 tra 2012, 17:54

a valjda je, po teoriji da. Nemam ni ja baš puno iskustva s tim bh. Kad sam s laurom mislila da ih imam bili su pravi trudovi :D
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Azzul » 12 tra 2012, 17:55

ajajaja ja san na moru pa ću se brčkat do pred porod
a nakon toga mislin da je amen za ovo lito, lohije, eventualni šavovi i najslađe malo drečalo mi neće dozvoljavat... eventualno u 9 misec kad i je najlipše, nema turista, more čisto

nana44 dragi je iz Tučepi ja san iz Splita, al kako još ne radin, živin na relaciji 2 tjedna doma - 2 tjedna doli
mislin da mene ne znaš (ne poznam osobno ni jednu trudnicu iz ovih krajeva) al dragog mi sigurno znaš ako naručuješ pizzu :hahaha
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la zauvijekmama » 12 tra 2012, 19:38

izvagat ga mogu i na vagi u obližnjim plodinama

ispricavam se na upadu, ali na ovo sam :hahaha
eto, to se zove iskusna mama iliti mama treci put
:hahaha
silki :zivili
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la danna » 12 tra 2012, 23:29

ladix,
ja sam na zapadnom dijelu grada.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 13 tra 2012, 08:44

zm, to mi je pedica rekla :lol

rajvos, meni ne pada napamet tramakavat se s dva tjedna starom bebom autom 320km. klinci i ja idemo avionom, a muž će s punim autom stvari :lol
ako te zanima što (avio karta, AS i ostale drangulije) pitaj na pp.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la rajvos » 13 tra 2012, 08:47

Jutro!
Evo samo sam provirila kako ste, mene i dalje ubija žgaravica, uopće nije važno šta pojedem, donat mi pomaze samo privremeno, moracu mm poslati u apoteku po onaj rennie, kazu da se smije u trudnoći
Silki mene samo zanima smije li mala beba u avion?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 13 tra 2012, 08:49

rusulica je napisao/la:a valjda je, po teoriji da. Nemam ni ja baš puno iskustva s tim bh. Kad sam s laurom mislila da ih imam bili su pravi trudovi

A bas si je utjesila sad :hahaha

Dobro vam jutro! :kima
Ja vec jela i vec planiram sta cu sljedece :ajme Podivljala sam sto se slatkog tice. Toliko o odrzavanju tezine do sljedece kontrole :roll :ajme

Jucer sam bila u H&M i vidjela novih stvarcica za trudnice. Sve proljetno :proljece Pa onda se pitam kog vraga ce mi sve to kad ionako uvijek nosim 2-3 para traperica sta sam si kupila i tajice, a majce sve nosim jos normalne. Pri kupnji uvijek gledam da budu dosta duge tako da mi pol stomaka ne viri van, a to sto su uz tijelo mi uopce ne smeta -naprotiv, I <3 my belly :tru
Al mislim da cu svakako svratiti danas poslije posla u u miru bez mm tako da vidim odmah za grudnjake za dojenje.

Jucer sam u trgovini vidjela jednu trudnicu koja je trudna mozda samo mjesec dana vise od mene i kraj nje sam se totalno netrudno osjecala :ajme Imala je ogroman stomak, jos i visoko nosi , a i sva je bila ogromna i visoka i siroka , a ja kraj nje ko da sam odbojkasku loptu progutala i onda se cudim kad mi kazu da uopce ne izgledam ko da sam trudna vec ko da sam se malo vise najela. Cega, graha? :hahaha
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 13 tra 2012, 08:53

Stellina bas si dobro rusulici rekla, nego sreca kad sam procitala vec sve prestalo :)
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 13 tra 2012, 08:55

Nemoj ti nju slusati, vidis da gluposti pise :mrgreen :jadnimi

I meni se jucer isto to dogodilo, vjerojatno jer sam dugo na nogama bila , a mali bas nisko udarao. Stomak tvrd ko kamen, a boliiiii... Al prodje kasnije. Na sta se sve zena navikne :pusac
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 13 tra 2012, 09:05

Cure evo procitajte o B-H kontrakcijama.
Ako su kontrakcije bolne ja bi provjerila na pregledu to s ginekologom. I to je svakako znak da trebate odmarat, da ste se preforsirale.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stellina » 13 tra 2012, 09:13

Ja sam pricala sa svojom i sama mi je rekla da se dogodi ako se preforsiras , cak i ako beba jako udara unutra. Cak sam sigurna da mi se to dogodi kad se on previse mice unutra jer jucer je bas bio divlji :mrgreen ali me proslo cim se on smirio.
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 13 tra 2012, 09:17

Ja sam pricala sa svojom i sama mi je rekla da se dogodi ako se preforsiras

Da, ali ipak dobro da si spomenula doktorici ;)
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 13 tra 2012, 09:20

rajvos je napisao/la: Silki mene samo zanima smije li mala beba u avion?

može. 8 dan nadalje.
prvih 7 dana ne smije ni beba ni babinjača. ovo ti je za croatia airlines ali vjerujem da je i za ostale kompanije tak.
silki

PostPostao/la rusulica » 13 tra 2012, 09:27

rajvos je napisao/la:Stellina bas si dobro rusulici rekla, nego sreca kad sam procitala vec sve prestalo :)

Pa čuj treba se pripremiti na sve. Moji pravi trudovi su zapravo bili potpuno neredoviti grčevi u crijevima zbog kojih sam čitavu večer provela na wc-u, popraćeni boli u leđima. Da uistinu rađam skužila sam tek kad je pukla plodna voda. Čak mi je i svekrva četverorotkinja rekla da nema šanse da su to pravi trudovi a ja došla u bolnicu otvorena 7 cm. U biti meni je to bilo ok iskustvo, nekako me nabrzinu iznenadilo ali to je bilo u 39 tt
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la silki » 13 tra 2012, 09:29

meni je oba puta počelo s čišćenjem. pri tom ne mislim na muskolo i afr :lol
silki

PostPostao/la rusulica » 13 tra 2012, 09:51

:hahaha a ja mislila da imam crijevnu virozu, do tada nisam uopće čula za prirodno čišćenje. Ipak čak sam i to išla mjeriti pa je bilo čas 20 minuti pa čas 10 pa onda opet pola sata ništa tako da sam bila sigurna da ako i jesu kontrakcije da su lažne pogotovo jer je bilo 10-ak dana prije termina a i trbuh mi je još bio visoko.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Ana2010 » 13 tra 2012, 09:59

pozdrav!

evo i mene malo :). jucer sam bila na pregledu kod svog ginekologa i po njemu i dalje nema potrebe za mirovanjem. pregledao me i "rucno" i ultrazvukom - i preko trbuha i kroz rodnicu.
grlić maternice je odrzan, a ono sto je rekao prosli put da je vanjsko usce otvoreno za vrh prsta, i dalje stoji tako, a on kaze da je to normalno kod zena koje su vec rodile...
buduci da su mi u bolnici bili rekli da bih trebala mirovati, ipak cu i dalje biti oprezna... ali svakako sam sad puno mirnija.
jucer je i muzic bio sa mnom i vidio sincica :luv. sad je tezak oko 1600 g.
po datumu zadnje menstruacije mi je termin 28.6., ali vec mi je odavno rekao da je po uzv. 21.6.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rajvos » 13 tra 2012, 12:38

silki je napisao/la:meni je oba puta počelo s čišćenjem. pri tom ne mislim na muskolo i afr :lol

:hahaha

Mislim da iza carskog ostajes u bolnici bar 7 dana, znaci da bi mogli avionom :)
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 13 tra 2012, 13:36

Danas su me bas naljutili ovi iz trgovine gdje smo narucili kolica i sobu. Rekli su da za stvari treba 5-6 tjedana i da ce zvati ako dodju prije jer vecinom dodju vec nakon 3 tjedna.
Ovaj tjedan je sesti tjedan i ujutro sam nazvala i pravila se luda da smo bili van kuce na par pa se bojim da nisu zvali , a nitko se nije javljao. Nakon 5 min cekanja, tip mi kaze da su stvari stigle vec odavno ali nek se ne brinem jer nisu oni zvali. :shock :whew
Pitam se koji nas kuki nisu zvali. O tome cemo sutra kad me vide :gaah :nokti

Sutra je znaci dan D, montiranje, sklapanje, rasklapanje, probna voznja macki u kolicima :mrgreen Jedva cekam da vidim krevetic u sobici :luv

Ana super za pregled. Mali vec proso kilu i pol? :luv
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la PeekABoo » 13 tra 2012, 15:03

Ljetnice, jeste li išle na trudnički tečaj il tek planirate? I gdje ? :conf
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la renesmee » 13 tra 2012, 15:59

meni je gin rekao nek idem tek iza 30. tt da mi bude sve friško! ići ću u vž bolnicu :dada
renesmee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.