Sada je: 13 srp 2026, 13:47.

Ljetne mame i bebe (14.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (14.dio)

PostPostao/la mamac2012 » 07 svi 2012, 18:15

evo nas s pregleda!
sve ok, mala je 2200 :luv
malo cerviks skracen ali nista alarmantno kaze...
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 07 svi 2012, 18:35

mamac2012, super za pregled, malo uspori, koliko procjenjuje ginekolog da bi bila beba teška do poroda?

stellina, da, to je to, ako si mene pitala, to tražimo.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamac2012 » 07 svi 2012, 18:39

nije mi to reko....
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Azzul » 07 svi 2012, 19:51

Stellina - pretpostavljan da je to to - taj stokke mi je inace space shuttle dizajn pa mi je teže prepoznat o čem se radi :mrgreen
ja san pikirala neki ultra šareni fisher price-ov koji sam vibrira, no otom potom

mamac2012 odlično za pregled :luv
a za cerviks, kako ti je rekla danna samo malo uspori, nije to ništa strašno, a i nemaš još puno :wink

ajme kad vidin ove vaše termine još niti misec dana i krećemo pomalo :shock
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la mamac2012 » 07 svi 2012, 19:56

:D uskoro bude jos veselo na forumu, hehe

nego kako da vas nadem na face-u?
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 07 svi 2012, 20:25

Mamac imas pp
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la nana44 » 07 svi 2012, 21:17

Mamac super za pregled!! :le

Ja sam dobila od rodice viper, doduše ne vibrira, brevijeva ljulja je i mislim koristit npr.kad kuham, tribam u wc ili nešto a sama sam s bebom, prija kaže da ju je spasio kad bi ostala sama, a triba oprat zube, kosu, skuhat nešto i tako, a bebač budan, stavila bi ga u to, ljuljuškala i mali bi bio miran.

Za mobil se dvoumim, jedan sam isto dobila, a rađe ću kupiti ono svjetlo šta na plafon projecira slike i vrte se slike, a ima i pjesme za upavljivanje, kome sam god to za babine kupila oduševio se i mislim da je to dici puno zanimljivije i kasnije nego mobil, a mobil možeš i sam napravit a ionako savjetuju često minjanje igračaka jer se bebač zasiti.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 08 svi 2012, 09:16

mobil je meni bio super stvar. imali smo tiny love neki skuplji sa muzikom a od mlađeg je imao i svjetla. jako su to voljeli i često smo im puštali. viper smo imali posuđeni oba puta. prvi je u njemu bio možda 5 puta a drugi 10. dakle za nas nepotrebno.

nakon divljanja po trbuhu par dana jučer i danas se dosta umirio, čak me i prepao. ali ajde javio se nešto sramežljivo jutros pa sam malo mirnija. ali ipak čekam rundu pravog boksanja iznutra.
ja sam nevjerojatno gladna zadnjih dana, nikako se najesti. baš mi fali junk food :ajme
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rusulica » 08 svi 2012, 09:25

mi smo od tiny love-a imali i mobil (isto neki skuplji sa beštijama, vodom i svjetlom) i tomy projektor sa medvjedićima i muzikom. obe stvari su nam bile super. viper nemam ali imam onu podlogu za igranje pa je tu gubila vrime dok mama obavi šta ima. kasnije smo kupili ogradicu i tu se volila igrat
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la mamac2012 » 08 svi 2012, 09:26

jutro svima!
rajvos i azzul, poslala sam vam zahtjeve na face...budem cim stignem dodala nesto slicki....
vidim da vas bas i nema nesto ovdje, spavate sve :mah
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stellina » 08 svi 2012, 09:50

Jutro :zzz

Opet neka divlja noc.. u 2 sam imala ustajanje pa na wc, a probudili su me neki cudni bolovi slicni BH kontrakcijama koji su me drzali polubudnom. Cak je i okretanje i namjestanje bilo bolno...
Ustala sam sam dragim u pol sedam ko i uvijek i kad je on otisao opet se zavalila u krevet i spavala do sad. Sigurno bi jos odspavala al susjedi usisavaju kucu toliko da ih cuju svi u krugu od 500 m :ne

Jucerasnji tecaj je prosao dobro. Trebala su biti 4 para, al nas je na kraju bilo samo troje. I ja imam najmanju busu pa sam se osjecala totalno netrudnom kraj ostalih cura :nesvist Sve u svemu, jako ugodna atmosfera i uopce mi nije zao sto smo se upisali.

Azzul je napisao/la:Stellina - pretpostavljan da je to to - taj stokke mi je inace space shuttle dizajn pa mi je teže prepoznat o čem se radi :mrgreen
ja san pikirala neki ultra šareni fisher price-ov koji sam vibrira, no otom potom

:hahaha :hahaha Imas pravo, i ja isprva nisam skuzila cemu to sluzi i kako se koristi, al eto dragi je zagrizao za to i to je bila jedna od prvih stvari koje smo kupili. Jako je prakticno i sad mi uopce nije zao sto smo ga kupili. Lezaljka se koristi za spavanje il da se klinac njise u tome, a ako zaspi mozes ga spustiti u nulti polozaj i premjestiti u taj drugi dio "jaje" da spava u tome . Mozes ga staviti zajedno sa lezaljkom ili samog jer ispod ima madrac. :) Ja cu malog drzati u tome u dnevnoj umjesto u kolicima, a navecer cemo taj krevetic seliti gore u spavacu da ga imam kraj sebe na pocetku. :alc
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 08 svi 2012, 12:52

snowwhite je napisao/la: mobitel ne smiješ, vodu ne smiješ, znala sam da čitala ne budem...treba ti samo snaga i pozitivne misli :mrgreen

snow jesi i ti na sv. duhu rodila?
ja sam nosila i pila vodu jer su mi rekli da mogu. imala sam i mob i labelo narvno :lol
šlafruk sam vratila po svojima sl. dan.

danna je napisao/la:I ja sam u h&m-u neki dan uzela topiće za dojenje, hvala silki na informaciji glede veličina.
:zivili

ja na atb. upala glasnica. ne smijem pričat. dečki uživaju :lol
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Trabakulica » 08 svi 2012, 13:10

Silkinisam vas dobro upratila kad ste o velicinama pisale, i ne znam di da tražim.
Molim te možeš li mi rec koji broj da uzmem u h&m-a ako sad nosim grudnjak za dojenje 90E?
Hvala ti unaprid! ;)
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 08 svi 2012, 13:16

silki je napisao/la:snow jesi i ti na sv. duhu rodila?
ne, vinogradska.

vodu ti oni daju kad tražiš. mobitel možeš dobiti odmah nakon poroda ali tijekom ne.
silki je napisao/la:ja na atb. upala glasnica. ne smijem pričat. dečki uživaju :lol

:jadnimi
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la silki » 08 svi 2012, 13:19

Trabakulica je napisao/la:Silkinisam vas dobro upratila kad ste o velicinama pisale, i ne znam di da tražim.
Molim te možeš li mi rec koji broj da uzmem u h&m-a ako sad nosim grudnjak za dojenje 90E?
Hvala ti unaprid! ;)

topić za dojenje misliš kupovat? a moraš probat. meni je S dobar a 85D sam sad. znači da bi ti M trebao biti ok.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Trabakulica » 08 svi 2012, 13:33

Hvala Silki :kiss ! Je, na topić sam mislila. Da to još danas kupim, jer Ko zna ocu li sutra moć ;)
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nerica » 08 svi 2012, 16:12

evo i mene da sjednem malo duže uz komp.

ja imam pregled tek 16.5. baš bi htjela da je prije da vidim da li se zbilja okrenuo dole. :lol i da mi kaže težinu.

mi imamo posuđeni taj kao viper od fisher price-a i super je. matej je jako volio biti u njemu, ja sam ga vukla po svuda u tome po kući, dok kuham, dok se tuškam, dok sam čistila i služio mi je ko hranilica prvih mjesec dana s napunjenih 6 mj jer nije još samostalno sjedio, a imam onu trvrdu drvenu stolicu za hranjenje pa mi je ovo bilo praktično. preporučam svima.

dakle, uspjela sam osloboditi prematalicu za bebača. matejevu robu sam frknula s nama, oslobodlila mjesto. hvala dragom bogu na space bag vrećama. sad sam sve poslagala u prematalicu i sve je spremno za pranje. još od svojih cura moram pokupiti par stavrčica i ja ću kupiti svega 2-3 bodića i hlačica pamučnih i to je to. spavačicu imam, ali sam uredno korsitila bolničku u Rijeci jer mi bilo žao svoju šporkat toliko što od krvi, mlijeka...za zadnji dan sam svoju obukla da budem fencyšmency :mrgreen

ja sam u rađaonu uzela i malo vode, i ručnikić i mobitel, ni badava mi bilo sve kad sam završila na carskom pa su mi sve oduzeli i japanke i sve i onda se glupače od sestra čudile kako nemam šlape a one mi uzele i zabranile da mi iša donesu u šok sobu. sjetit će se silki kako su moje jesenjakice tad čekale da se javim s poroda, i brinule se što je da se ne javljam.

prijavila sam se na Kastav za tečaj trudnički, i to puno bolji predavači na njemu nego u rijeci što znaju biti. tu mi je blizu na 5 min vožnje autom pa ću se zaletiti.

ja za sad dosta ok spavam, baš mi žao vas nespavalica.
slika

Matej 25.10.2008 - ljubav mamina ponajveća
Nerica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marinela » 08 svi 2012, 18:03

pozz cure
malo upadam
ostao mi jedan (neotvoren :lol ) paket "ona" uložaka
ako ih neka ima namjeru koristit poklanjam joj i ja svoj
ne mislim ih iskoristit a glupo mi je bacit ih...

e da, samo ako može neka iz zg tako da ih osobno preuzme jer bi poštarina došla koliko i ulošci pa mislim da nema smisla slat ih poštom
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 08 svi 2012, 20:52

bila sam na pregledu, sve je super. javim se kasnije u priši sam
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rajvos » 08 svi 2012, 20:54

rusulica je napisao/la:bila sam na pregledu, sve je super. javim se kasnije u priši sam

:kiss
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la nana44 » 08 svi 2012, 22:46

Rusulice super za pregled :kiss
Ja sam sutra u 11 na pregledu,jedva čekam. Upravo sam natrackala noge kremom jer su toliko otečene da sam patike na čičak jedva zalipila. Jedva čekam japanke. Zna li netko smi li se kakva krema za vene koristit jer mi ovi kapilari oko skočnog zgloba katastrofa izgledaju?!
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamac2012 » 08 svi 2012, 22:53

rusulice super za pregled :luv
nana44 sretno sutra!
ja sam sad svaka 2 tjedna pocela ici na preglede....to je super, ne moram vise mjesec dana strepiti! vrijeme letiiiiii :luv
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rajvos » 08 svi 2012, 23:15

Nana 44 pa ja sam vec damima u japankama
I ja se nadam da ce mi pregledi pd 16.5 biti cesci
Sretno sutra nana44
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 09 svi 2012, 07:43

Rusulice super za pregled :yess

Rajvos mi cemo izluditi do sljedeceg tjedna, mi imamo 15.5 i zaista se nadam da ce od tad pregledi biti cesci. Ovaj put nam je napravila razmak od mjesec i pol sto mi je definiitvno pretjerano.

Kod nas napokon sunce, pa jel to moguce?? :joy Nakon mjesec dana kisurine bilo je i vrijeme pa da napokon navucem sve te trudnicke haljinice sto sam nakupovala i balerinke. Do sad sam bila uvijek u cizmamam , jakni i debelom salu koliko je zima bilo :temp

Ova noc je prosla sasvim pristojno. Jedno budjenje u pola tri, wc i odmah sam zaspala. :alc
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stellina » 09 svi 2012, 08:03

nana44 je napisao/la:Rusulice super za pregled :kiss
Ja sam sutra u 11 na pregledu,jedva čekam. Upravo sam natrackala noge kremom jer su toliko otečene da sam patike na čičak jedva zalipila. Jedva čekam japanke. Zna li netko smi li se kakva krema za vene koristit jer mi ovi kapilari oko skočnog zgloba katastrofa izgledaju?!

Ja bas sad gleam reklamu na DJH o gelu od divljeg kestena za koji kazu da pomaze kod naotecenih nogu, prosirenih vena i ispucalih kapilara. Taj gel mozes kupiti u Natura Viti.
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 09 svi 2012, 09:01

dobro jutro ljetnice :mah

vidim, sve se odvija kako treba. :luv

a kad zapne, tu su iskusne mame i moja sumica silki :kiss

ključam!
MON
Intelektualni snob