Sada je: 06 lip 2026, 02:43.

Kako se riješiti pelene?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Kako se riješiti pelene?

PostPostao/la kiss » 22 lip 2012, 12:45

Drage mame, trebam Vaš savjet. Imam dečkića koji ima 3 godine. Svaki moj pokušaj da se ostavi pelene bio je neuspješan, neželi pišat na tutu, grčevito plače, suze lije, neželi ni na wc, neželi ni stajati pa pišat, zapravo uopće neda da mu izvadim pišu van da piški. Mislila sam uvijek ajde neću ga, ljeto će, onda ćemo,pa mali je još, međutim eto..ljeto je tu..danas je 4ti dan već kako mu preko dana skinem pelenu, i stalno isto...kad god pitam nikad mu se ne piša, kad ga nagovaram da piški, nema šanse, primi se za gačice i neda da ih skinemo, onda počne plakat i urlat. Stvarno više neznam što napraviti ni kako probat, već je velik, i razumije sve, i kad ima pelenu kaže da piški i kaki, ali u gaćicama ništa neželi. Samo piša u njih, i ne smeta mu ni kad je popišan, ni ništa. Već sam luda, a tek je 4ti dan.

Nije beba više, mokraća mu ima sad već onaj ružan miris kao kod odrasle osobe, vruće je, ima i osip po guzi, ali ne odustaje.
Više uopće neznam kako bi postupila, pokušavam igrama, pa ajmo piškit po cvijeću, pa ajmo ovo, pa piški pa ćemo ić na sladoled, ali ne pali apsolutno ništa.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Kako se riješiti pelene?

PostPostao/la danijela81 » 22 lip 2012, 12:59

nemoj navaljivati, samo ga pusti bez pelene.
pošto ima 3 godine, sigurno je već u fazi protesta i samovolje, vjerojatno preko toga izražava svoju volju. probaj ne pravit bauk oko toga, uopće ne spominjat ništa, eventualno nekako izvest tako da odluka o skidanju pelene njemu izgleda kao isključivo njegova. bojim se da drugačije neće prihvatiti biti bez pelene.
i naoružaj se strpljenjem
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la kiss » 22 lip 2012, 13:11

Joj bogme neznam kako steći strpljenja više. Jučer je sjeo na jastuk, i popišao se. A svakih par minuta ko papiga pitam Jel trebaš piškiti, ajmo piškiti... Više neznam što bi izvela
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2012, 13:13

nemoj ga pitat. nek se zapišava. valjda će mu prisjest nakon nekog vremena.
tako sam ja za svojim trčala i pitala i nikakve koristi. par dana zapišavanja i nije mu baš bilo fino pa je skužio da je bolje da ne bude mokar.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la danijela81 » 22 lip 2012, 13:20

nevenera je napisao/la:nemoj ga pitat. nek se zapišava. valjda će mu prisjest nakon nekog vremena.
tako sam ja za svojim trčala i pitala i nikakve koristi. par dana zapišavanja i nije mu baš bilo fino pa je skužio da je bolje da ne bude mokar.

slažem se, nemoj pitat. u toj dobi su baš buntovni, nek sam odluči gdje će piškiti, a skužit će sigurno da mu je bolje kad se ne zapiša.
samo ga ostavi, pregrmi par dana zapišavanja (ionako već izdržavaš sve to), živce na odmor, lagani ignore, i bit će to ok.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la kiss » 22 lip 2012, 13:41

A ne preostaje mi ništa nego probat i tako još
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ring » 22 lip 2012, 14:18

Nemoj pitati, dovoljno je reći jednom ako ti se piški reci mi, sebi olakšaj čišćenje tako da makneš sve što možeš maknuti da ne zapiša, ne mora odmah piškiti na tutu ili wc školjku, može to za početak obavljati na balkonu, pločicama, dvorištu (nama je to bila olakotna okolnost), ne nabijaj sebi presing sa time što već sve razumje i vrijeme je da se ostavi pelene, ništa ne znači mjesec, dva tamo-amo. Sve laganini bez prevelikih uzbuđenja niti kad se popiški na vrijeme niti kad sve zapiša. Bez posramljivanja, naglašavanja da je veliki i sl.
PČ je piškenje odmah pokopčao, ali sa kakanjem je trebalo ravno mjesec dana da prestane kakati u gaćice (pelenu je odbijao jer je veliki :lol ) da bi spriječila nerviranje oko čišćenja a time i podebljavanje značenja njegovog kakanja, fino sam odlučila gaćice bacati u smeće i ispadalo je kao da mjenjam pelenu, u c&a pronašla pakiranje od 10kom/60 kn, oprala bi ga u kadi i samo jedan dan je odlučio skinuti gaćice i to je to.
mali oblak 8/07 - 4/08
naše plavooko čudo 9/09
rupica smijalica 3/12
ring
Razum i kontrola

PostPostao/la ciccobella » 22 lip 2012, 14:35

danijela81 je napisao/la:
nevenera je napisao/la:nemoj ga pitat. nek se zapišava. valjda će mu prisjest nakon nekog vremena.

slažem se, nemoj pitat. u toj dobi su baš buntovni, nek sam odluči gdje će piškiti, a skužit će sigurno da mu je bolje kad se ne zapiša.
samo ga ostavi, pregrmi par dana zapišavanja (ionako već izdržavaš sve to), živce na odmor, lagani ignore, i bit će to ok.

Slažem se u potpunosti :)
Skini mu pelenu i ništa ga ne pitaj :dada Samom će mu kliknuti jedan dan, a ti do tada skupi snage i izdrži par dana :hug
Isti problem sam imala sa svojom starijom curom kad je imala 3 godine. Kad se samo sjetim :ajme Šta sam god pokušala, od moljakanja, pitanja, podmićivanja, obećavanja nagrada.... ma ništa nije palilo :nesvist
Nakon par dana, kad sam se skoro prestala nadati, samoj joj došlo da prestane piškiti u gaće i traži tutu :dunno
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 22 lip 2012, 15:06

Čitam jer se i mi spremamo na prvi, nadam se i zadnji pokušaj skidanja. Ali tek imam 8 gaćica, moram nabaviti još :hahaha . Mene najviše muči da mi ne sredi kauč, za ostalo me boli briga. A di ima onih nepropusnih plahti za kupiti?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 22 lip 2012, 15:17

ja sam tu nepropusnu plahtu kupila u lidlu, ali oni imaju samo kad je akcija :dunno
skroz je dobra, materijal djeluje kao pamuk, nije onako gumena ili plastična, kakve su prije bile. može se i iskuhavati
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la noah » 22 lip 2012, 15:38

Cure imaju pravo ni moj stariji nije htio nikako noćnu pelenu odbaciti, dok nisam prestala o tome pričat jer očito i oni osjećaju presing kad im se iz dana u dan ponavlja isto pa im je još teže,bolje ga pusti da sam shvati da čini sam sebi neugodu.

I moja sveki meni to u lidlu na akciji kupila, a još prije kupili u adaxu,ali manjih dimenzija.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrava » 22 lip 2012, 15:45

Ima i u ljekarnama tih plahti, oko 100 kn su
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la kiss » 23 lip 2012, 13:13

Novi dan, nove muke:) Odlučila sam ga pustiti,
Probudio se, skinula mu pelenu, obukla gaćice - 9.00
do maloprije nije ni pišao ni ništa, sjedne na tutu, pa ustane.
Maloprije je sjeo na krevet i popišao se.

Presvukla sam ga.

I sad eto problema, ja idem raditi od 14 do 24, i sutra sam ujutro od 7 do 14..a u 15 nam dolazi 20 ljudi na ručak jer se slavi njegov rođendan..

Ako ga ostavim sad u gaćicama baki (Koja ima posla preko glave) zapišat će mi se po krevetu, i ja to nemam kad oprat kad idem radit , i sutra će se to usmrditi sve. I sad neznam što da radim, da mu stavim pelenu?
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 23 lip 2012, 14:13

kad se skine pelena se skine, ako je sad staviš samo ga zbunjuješ.
ako nemaš podloge stavi na sve na što se sjedi deblje ručnike, upit će dosta valjda

ja sam mu skinula pelenu za prošli rođendan. bilo je brdo ljudi i on se lijepo pred svima popišao posred sobe. počistila, obrisala. idemo dalje.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mamaplusja » 12 srp 2012, 19:14

naše iskustvo: mali je sa otprilike dvije godine, dok je još nosio pelene, dobio interes za tutu i koristio je jedno dva tjedna
nakon toga nije više nikako htio na tutu i mi ga nismo na to forsirali
onda smo mu negdje oko tri godine počeli skidati pelene dok je bio kod kuće, on bi se popiškio u gaćice i to je trajalo neko vrijeme dok nije skužio da je to mokro i fuj i da može i reći da mu se piški i zatražiti na WC. ne mogu se točno sjetiti koliko je trajalo to piškenje u gaće, ali pomagalo je što su tete u vrtiću paralelno ponekad skidale pelenu i stavljale gaćice. i tamo bi se popiškio u gaćice. po noći smo u tom razdoblju stavljali pelenu, a kad smo išli van, kako kada, znalo se dogoditi da se i vani popiški u gaćice. trajala je ta faza brisanja lokvica po stanu vjerojatno jedno mjesec dana, s tim da bismo ga unutar tog razdoblja ponekad mi odveli na wc pa bi se popiškio, a ponekad se, kad ga nismo na vrijeme odveli, opet popiškio po stanu, sve dok nije počeo tražiti sam.
prvo je piškio sjedečki, a za tim je počeo tražiti stoječki jer je tako piškio u vrtiću.
tako se riješilo piškenje (tada je i pelena po noći počela ostajati suha pa smo mu skinuli pelene do kraja)
sa kakanjem je bilo malo teže, nikako i nikako da počne tražiti na WC kada mu se kaka, već bi to uredno obavio u gaće
onda je nakon nekog vremena prvo malo pustio u gaće, a tek onda zatražio na WC i sa tim razdobljem vječno pokaknih gaća smo se mučili malo duže, dok mu nismo obećali jedan autić iz jurića koji je htio, ako će tražiti na WC, i od kada ga je dobio stvarno je počeo tražiti na WC na vrijeme i nema više nikakvih problema :)
mamaplusja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.