Sada je: 08 kol 2026, 19:23.
Moderator/ica: medo14
Volvo je napisao/la:Ovo u 7. je ok, ali nije dosta. Jer ako je netko kao spreman i sposoban razlučiti i oduprijeti se vršnjačkom pritisku, ne znači da se neće s 14 upustiti u vezu svog života (s nekim tko mu nije vršnjak npr. nego je stariji recimo) i postati roditelj (ako npr. neko kontracepcijsko sredstvo zakaže) s 15, a tome ne težimo zar ne?
Volvo je napisao/la:Meni ovaj ZO ne ulijeva povjerenje, ne mislim da će mom djetetu naškoditi no ni da će mu koristiti, a način uvođenja ne odobravam, i kako vrijeme prolazi, uz nemire koje pokreće, ništa me nije razuvjerilo.

Beppa Joseph wrote:
Ali mi jako smeta kad netko tko svojevoljno pristane na sakramente i jasno i glasno odgovara na pitanja za vrijeme primanja sakramenta da pristaje na sva pravila, u isto vrijeme odmah i laže ili to smatra nebitnim
Beppa Joseph wrote:
krećem prvo od prava djeteta. Tek ako nema najboljeg mogućeg rješenja, a to su majka i otac, onda mi se čini prihvatljivo i da same žene/muškarci ili homoseksualni parovi posvoje.
MON je napisao/la:zbunjena sam, ali doista. zar zaista itko misli da će nastavnici pokazivati kako se stavlja kondom i ostale "tehnike", ali neće reći da je najsigurniji način zaštite apstinencija? ili da neće reći da je za psihičko i emocionalno zdravlje svakog djeteta/osobe najbolje da pričeka sa stupanjem u seksualne odnose do onog trenutka kad dovoljno emocionalno sazrije da se može odgovorno ponašati i snositi posljedice (kad god to bilo...mislim, neki nikada ne dostignu taj stadij)?
ako ima takvih nastavnika (a možda i ima), onda se vraćamo na onaj osnovni problem - što takav nastavnik uopće radi u školi?!!

. 
Beppa Joseph je napisao/la:da, ja bih to prihvatila

alexandra je napisao/la:će homoseksualcima objasniti da su njihovi seksualni odnosi grijeh i da ih ne smiju imati, da se moraju probati "izliječiti", ili ako već ne mogu biti izliječeni, apstinirati i moliti, moliti, moliti.
alexandra je napisao/la:ZAŠTO NI JEDNA UDRUGA NIJE IZAŠLA S OVAKVIM PRIJEDLOGOM?

danijela81 je napisao/la:alexandra je napisao/la:će homoseksualcima objasniti da su njihovi seksualni odnosi grijeh i da ih ne smiju imati, da se moraju probati "izliječiti", ili ako već ne mogu biti izliječeni, apstinirati i moliti, moliti, moliti.
zašto bi to morali govoriti? da je to grijeh?
sva daljnja objašnjavanja su na roditeljima, vjeroučiteljima.

danijela81 je napisao/la:alexandra je napisao/la:ZAŠTO NI JEDNA UDRUGA NIJE IZAŠLA S OVAKVIM PRIJEDLOGOM?
zato jer su svima zamazane oči od bijesa jednih na druge, zato jer je ovo prepucavanje prevršilo svaku mjeru i više nije normalan dijalog nego samo sebi svrha. što je također jako loše
ne vidim zašto ne bi oprostio grijeh koji proizlazi iz takvog teškog križa?
da je ministarstvo napravilo skriptu za nastavnike, u kojoj bi se govorilo o homoseksualnosti, masturbaciji, kontracepciji i drugim žuljajućim stvarima i da je u nju uvrstila i stajalište katoličke crkve prema tomu (primjerice, stav kc jest da je većina kontracepcijskih sredstava abortivna, da su većinom nepouzdana i zagovara suzdržavanje do braka a tada planiranje obitelji računanjem plodnih i neplodnih dana, stav kc prema homoseksualnosti itd)
da li bi u tom slučaju zdravstveni odgoj bio prihvatljiv

alexandra je napisao/la:kome su zamazane oči?
alexandra je napisao/la:onda ćete ipak morati preispitati ponašanje crkve kao takve, bilo kao institucije bilo kao crkva to sam ja. jer im ne valja poso
alexandra je napisao/la:kako se točno tehnički može oprostiti grijeh koji traje cijeli život?
tjedno, mjesečno, godišnje? pa iznova?

danijela81 je napisao/la:Crkvu čine ljudi, jednaki kao što smo mi. niti manje niti više sveti. i nije na meni da preispitujem ponašanje pojedinaca, bili to biskupi ili sam papa. a najmanje je na meni da preispitam crkvu kao instituciju.
mmar je napisao/la:I ja bih prihvatila. I koliko znam i Grozd naglašava da je ZA zo, samo ne u takvom obliku, na takav način.
alexandra je napisao/la:mmar je napisao/la:I ja bih prihvatila. I koliko znam i Grozd naglašava da je ZA zo, samo ne u takvom obliku, na takav način.
ja sam čula da je grozd za ZO, ali nisam čula njihov prijedlog izrečen u formi kakvoj ga je izrekla kimama.
a morate priznat da je vrlo jednostavan, a stotine mudrih glava očeva i menadžera ga se nije uspjelo dosjetit?
ja bi se zabrinula.
alexandra je napisao/la:jer kako bepa piše, ako se ne ponašaš sukladno pravilima, onda iz crkve trebaš istupit.
alexandra je napisao/la:o homoseksualizmu neću i tvoje objašnjenje mi je također suludo. jer je sve divno i tolerantno, ali treba čovjeku nabit križ na leđa, tolerirat ga i govorit mu da je grešnik cijeli život. sreća pa bog po vjernicima postoji, on je izgleda jedina razumna osoba, samo što moraš čekat smrt da te spasi. bogati!

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.