Sada je: 08 kol 2026, 12:58.

Zdravstveni odgoj

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Zdravstveni odgoj

PostPostao/la Ina66 » 16 sij 2013, 21:24

pčelica_maja_23 je napisao/la:Mislim i MON i Ina su rekle da se sada u njima budi inat i čisto se zato pomakao stav u lijevo ili kam već iako i one vide nepravilnosti u uvođenju, izvođenju i prekim problemima od stava o rodu, splou, maloljetničkim trudnoćama i drugo.

ne znam kako MON, ali ja nemam problema sa stavovima o rodu, spolu i maloljetničkim trudnoćama

i za svoje dobro, mičem se s ove teme
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 21:25

alexandra je napisao/la:kako to nitko od vas nije tako mudro sročio?

ne sudjelujem od početka u temi, ali pratim. i upravo ovo sam pročitala više puta.
kako to nitko nije vidio, zbilja ne znam :dunno
možda zato jer se pisalo na VT, gdje se često odmah skače na svaku riječ, umjesto da se stane i razmisli, pa su se takve riječi izgubile negdje između
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la alexandra » 16 sij 2013, 21:26

danijela81 je napisao/la:
alexandra je napisao/la:jer kako bepa piše, ako se ne ponašaš sukladno pravilima, onda iz crkve trebaš istupit.

tko bi onda ostao u Crkvi? :lol

meni recimo ovo pitanje, da sam vjernik, uopće ne bi bilo smiješno nego zabrinjavajuće. jako.

alexandra je napisao/la: on ga već ima na svojim leđima, nabijali mi to njemu ili ne :dunno
i znam da se ćeš se opet čudit i da ćeš reči da ti je takvo razmišljanje suludo. neka je, meni ne smeta :)

tu se slažemo, em ga ima na leđima em su se našli još neki da ga na to svakodnevno podsjećaju. to ti je ko kad imaš ranu pa ti još nahiću soli na nju da ti bude lakše.

ja se ne čudim ničem. a moje mišljenje te ne treba smetati, jer si vjernik pa razumiješ. i ja razumijem tebe :dada
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la alexandra » 16 sij 2013, 21:26

alexandra je napisao/la:kako to nitko od vas nije tako mudro sročio?

ne sudjelujem od početka u temi, ali pratim. i upravo ovo sam pročitala više puta.
kako to nitko nije vidio, zbilja ne znam :dunno
možda zato jer se pisalo na VT, gdje se često odmah skače na svaku riječ, umjesto da se stane i razmisli, pa su se takve riječi izgubile negdje između

nije se izgubilo nego je to izrekla tek sada kimama.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la kimama1 » 16 sij 2013, 21:30

ciklamo, a ja ti kažem sa svojim skromnim iskustvom da se takva skripta da napisati u par mjeseci uključujući sve potrebne morske kaplje
problem je u tome da to crkvu ne bi zadovoljilo, jer bi djeca dobila informacije koje bi ih možebitno nagnale na razne smrtne grjehove, poput korištenja kontracepcije, to je jedan od argumenata kojim se barata i sada, pa ne znam zašto ne bi i da je kontekst drugačiji
a posljedično onda ne bi zadovoljio ni vas

samo sam htjela vidjeti kako razmišljate, a sad bih vam malo povadila postove u kojima pišete kako nema što dijete saznavati ni od koga, jer je to stvar roditeljskog odgoja, sreća pa nemam vremena :lol
nano, što je s pilulama, one nisu abortivno sredstvo, smiju se koristiti?
što fali kondomu osim što je nepouzdan i što mu sadržina ne služi prokreaciji?
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 16 sij 2013, 21:34

alexandra je napisao/la:o homoseksualizmu neću i tvoje objašnjenje mi je također suludo. jer je sve divno i tolerantno, ali treba čovjeku nabit križ na leđa, tolerirat ga i govorit mu da je grešnik cijeli život. sreća pa bog po vjernicima postoji, on je izgleda jedina razumna osoba, samo što moraš čekat smrt da te spasi. bogati!

Ovo nisu vruće teme.
Da pišeš pogrdno i mene osobno pogađaš i vrijeđaš te izvlačiš iz konteksta ne moram reći. (onaj post moj od prije o kupama i špadama i ponavljanju pitanja i presipitivanju stavova)

Ja bi samo na ovo htjela reći, u jednom revijalnom i mirnom tonu, kad mi već ton glasa ne možete čuti:
grijeh nije niti najmanje grupa riječ za katolika (za mene). Ona je upravo spasonosna i milosna. Mislim da ju ne razumiješ. Ne barem njenu mističnu i religioznu stranu. Ona nije tu da osudi.
Dakle tu je već nesporazum.

Dalje, kaj se tiče ljudskih prava, mislim da naše "dvije skupine" koje se uvijek bore na ratištu moralnih vrijednosti, sasvim drugačije shvaćaju pojmove ljudske slobode.
Ja mogu reći da ja čitam svoju vjeru ovako: ljudska sloboda ne seže baz tako daleko kako se danas čita.
Ja uopće ne mislim da je ljudsko pravo imati djecu, biti zdrav... i štošta. Mislim i vjerujem da je dar i stoga mi je manipulirati time zapravo nepravedno.

Dakle prije nego što osudiš stav ili se streseš pred riječju grešnik, probaj razmisliti da nama ti pojmovi nisu isto. Da uopće ne korespondiraju tvoje viđenje grešnika (onako kako misliš da ga Crkva vidi) i ono što ja vidim ili bolje reći znam jer sam crkva.
Uopće niti jednom još nikada na ovim temama nisam kod nijedne vidjela da zaista poštuje da možda postoji drugo gledište koje nemate i ne znate i stoga ne možete tako lako prosuđivati sa tzv. činjenicama.

Vidim da nikome nisu jasni neki pojmovi, stavovi, ona stvarnost koja je meni tako jasna.
Vidim to iz tumačenja koja se izvlače kad ovako sve zavrući.
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 16 sij 2013, 21:35

kimama1 je napisao/la:ciklamo, a ja ti kažem sa svojim skromnim iskustvom da se takva skripta da napisati u par mjeseci uključujući sve potrebne morske kaplje

slažem se. pčela ne ciklama :nata
ali gdje je tu zeleno svjetlo od ministra

drugo neću komentirati jer se ne slažem
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 21:36

alexandra je napisao/la:meni recimo ovo pitanje, da sam vjernik, uopće ne bi bilo smiješno nego zabrinjavajuće. jako.

zašto bi bilo zabrinjavajuće? jesmo li ljudi ili ne?
to je zapravo normalno. ako si vjernik, pripadnik Crkve, ne znači automatski da si bezgriješan, da mnoge stvari ne radiš krivo, da nisi podložan raznim načinima ispoljavanja emocija, da nisi podložan grijehu...
zapravo je društvo vjernika jednako šaroliko kao i društvo nevjernika. nisu jedni dobri, drugi zli, ima nas svakakvih i s jedne i s druge strane. to je naša osnovna osobina, ljudska mana, i nije zabrinjavajuća.
više je zabrinjavajuća činjenica da se sve manje ljudi odupire zlu :/ što se itekako vidi kada se čitaju novine, crna kronika, prati politika... valjda mi kao čovječanstvo trebamo opet pasti na samo dno dna, da bi se svijest ljudi pokrenula

kimama1 je napisao/la:nano, što je s pilulama, one nisu abortivno sredstvo, smiju se koristiti?
što fali kondomu osim što je nepouzdan i što mu sadržina ne služi prokreaciji?

pilula je abortivna, jer ometa već oplođeno jajašce da se ugnijezdi u maternici.
kondomu ne fali ništa, osim ovog što si navela ;) ali i to osim bi vjernicima trebalo biti dovoljno.
nemam ništa protiv toga da moje dijete uči o piluli i o kondomu, ionako će to jednom samo naučiti, kao što sam i ja naučila. bitnije mi je da se naglase neke druge stvari
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 16 sij 2013, 21:37

alexandra je napisao/la:i svi smo je odmah razumjeli.

pa o tom se radi. vi jeste. mi to razumijemo od one prve vruće teme. i govorimo.
velka je razlika u našoj retorici i našem doživljaju stvarnosti čini se.
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la MALA2006 » 16 sij 2013, 21:37

Duga je napisao/la:
U tom pogledu čini mi se kako bi se agnostici, ateisti i ini mogli ugledati na Josipovića, on je vrlo staložen po tom pitanju. Ne miješa se u stavove Crkve i poštuje svaki stav i raspravu.

I
Iako mi niti u jednom postu nije bilo ni C od Crkve i V od vjernika, nekako ne mogu odoliti da na ovo ne napišem - kamo sreće i da se gospođa Crkva ne miješa u državu, lijepo je to drug Tito bio uredio i kamo sreće da je tako i ostalo - crkva odjeljena od države.

:shock

Ova recenica me zgrozila. Koliko je ljudi ubijeno za vrijeme Tita u ime ovog boldanog.

Meni je potpuno suvisna svaka daljnja rasprava o icemu, a kamoli o tome sto crkva smije ili ne smije.
Ima moju potpuno podrsku za svoje djelovanje jer ocito nam se povijest polagano ponavlja.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la MON » 16 sij 2013, 21:40

Volvo je napisao/la:Neće im nastavnici ništa "pokazivati" i nije riječ o sigurnosti kontracepcije isključivo, dok je ovakav tehnički način uvođenja rasprava o spolnosti predložen, uvjerena sam da će apstinencija biti spomenuta kao "način kontracepcije" s rednim brojem 3,7, kojimgod, a da se finesama o spremnosti neće zamarati, neće imati kad u okviru tog nekog svog SRZ jednom godišnje i iluzorno je očekivati kako će to popraviti statistiku maloljetničkih trudnoća i slično.

volvo, ja razumijem tvoju zabrinutost, ali to nije problem zdravstvenog odgoja, to je problem nastavnika uopće. ako su nastavnici većinom takvi da se neće zamarati takvim stvarima, onda smo fakat u dreku. ali ja još uvijek odbijam vjerovati da nastavnici koji odigravaju vrlo važnu ulogu u obrazovanju naše djece nemaju toliko zdravog razuma, obrazovanja i sposobnosti da shvate važnost takvih "finesa".

a što se tiče problema ovisnosti, nasilja, maloljetničkih trudnoća - samo su dva načina kako se te statistike mogu popraviti. jakim represivnim mjerama ili obrazovanjem. za mene je ovo prvo neprihvatljivo jer sa sobom nosi druge probleme, dakle ostaje obrazovanje. nema drugog čarobnog načina.

a što se tiče kiminog prijedloga - nemam apsolutno ništa protiv toga, dapače. ali ne vidim nužnu potrebu da se to uvrsti u program zdravstvenog odgoja, a ne vjeronauka.

pčelice, moji se stavovi o spolu, rodu, maloljetničkim trudnoćama i njihovom uzroku, masturbaciji, homoseksualizmu, toleranciji i drugom nisu nikamo pomakli ovom raspravom. ali sam možda manje kritična prema nekim manjkavostima samog programa i izvedbenog plana nego što bi bila inače jer smatram da su upravo ovi problemi puno važniji, veći i gorući u našem društvu od tih manjkavosti, a argumenti protiv ZO potpuno nekritični i nevažni i svode se većinom ili na tehničke nedostatke za koje zaista mislim da su s vremenom rješivi, ili na potpuno nerealne teorije zavjere. pri čemu se vodi javna rasprava koja je ispod svake kritike.

danas sam bila na cvjetnom i još sam više uvjerena da je ZO nuuuužnoooost. dakle, došlo je nekih 200, možda 300 mirnih i staloženih odraslih osoba s dva-tri natpisa. a onda se skupila šačica od 20ak klinaca cca 16 godina s kapuljačama i šalovima prek nosa koja se malo deračila, pjevala oj hrvatska mati, vikala buuuuu i vi niste hrvati. vjerujem da nisu znali niti zašto su tamo, ali su bili jako ponosni i važni kad ih je okružila policija. koja je, btw, isto mirno i staloženo stajala oko njih i reda radi pretresla jednog da nejde nesretan doma. mislim, ta djeca su upravo ono o čemu pričamo.

meni je to pretužno.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 16 sij 2013, 21:43

MALA2006 je napisao/la:
Duga je napisao/la:
U tom pogledu čini mi se kako bi se agnostici, ateisti i ini mogli ugledati na Josipovića, on je vrlo staložen po tom pitanju. Ne miješa se u stavove Crkve i poštuje svaki stav i raspravu.

I
Iako mi niti u jednom postu nije bilo ni C od Crkve i V od vjernika, nekako[b] ne mogu odoliti da na ovo ne napišem - kamo sreće i da se gospođa Crkva ne miješa u državu, lijepo je to drug Tito bio uredio i kamo sreće da je tako i ostalo - crkva odjeljena od države.

:shock

Ova recenica me zgrozila. Koliko je ljudi ubijeno za vrijeme Tita u ime ovog boldanog.

Meni je potpuno suvisna svaka daljnja rasprava o icemu, a kamoli o tome sto crkva smije ili ne smije.
Ima moju potpuno podrsku za svoje djelovanje jer ocito nam se povijest polagano ponavlja.

ovo sam i ja htjela komentirati ali u kontekstu doprinosa upravo Crkve zapadnoj civilizaciji i kulturi.
Samo tako danas izbrisati da osnove ljudskih prava, međunarodno pravo, kultura, sveučilišta i znanosti leže na samoj toj Crkvi i kleru koji je ta svučilišta stvarao i održavao po meni je lažno.
Zapadna se civilizacija kao ovakva danas upravo utemeljila i sva je kultura i znanje jedino zbog, kroz i u Crvkvi opstala do danas kada imamo sekularnu državu.
Reći ovako nešto je jednostavno ili mržnja na Crkvu ili neznanje ovog gore kaj sam napisala.
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Krumpirić » 16 sij 2013, 21:47

danijela, vrlo dobro znaš da pilula u većini slučajeva sprječava ovulaciju
Zadnja izmjena: Krumpirić; 16 sij 2013, 21:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la alexandra » 16 sij 2013, 21:47

pčelica_maja_23 je napisao/la:
alexandra je napisao/la:i svi smo je odmah razumjeli.

pa o tom se radi. vi jeste. mi to razumijemo od one prve vruće teme. i govorimo.
velka je razlika u našoj retorici i našem doživljaju stvarnosti čini se.

e sad vidiš, napala si mene da te osobno vrijeđam, dočim si se usudila divno, s mašnicom, reći "nama" (?) svima da smo plitke i priglupe. :mrgreen

danijela, kima ni jedna ni druga niste u pravu. :mrgreen pilula je teoretski abortivno sredstvo, medicinska struka kaže (ako to uopće išta znači :lol):
Kontracepcijske tablete sprječavaju trudnoću na 3 načina - sprječavajući ovulaciju, čineći grlić maternice negostoljubivim za spermije, i stanjivanjem sluznice maternice da bi bila negostoljubiva za eventualni zametak. Dakle, moguće je da ponekad tablete djeluju abortivno (u ovom trećem slučaju), iako je to više teoretska nego stvarna mogućnost, jer su glavni mehanizmi djelovanja kontraceptiva prva dva nabrojena.

takle postoji teoretska šansa abortivnosti. stoga je vjernice ne smiju koristiti. ni u teoriji.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la MON » 16 sij 2013, 21:47

ja zaista ne bih da rasprava ode ovim tijekom, jer ako ćemo tim putem, on je itekako posut krvlju nevinih ljudi a u ime vjere i križa.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la alexandra » 16 sij 2013, 21:48

i nemojte molim vas o zločinima protiv ljudi za vrijeme tita, staljina, gadafija i crkve. ok? nemojte selektivno jer su svi u istoj torbi, svi.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Krumpirić » 16 sij 2013, 21:50

Nema smisla raspravljati o seksu i kontracepciji ili abortusima među vjernicima.
U RH je više od 85% deklariranih vjernika. Da se seksaju prije braka, štite i abortiraju samo ateisti(ce), propala bi i farmacija i ginekolozi, a bome i raspoloženje :lol
Budući da to nije istina, a beppa smatra da bi svi ti nikakvi vjernici trebali odstupit iz KC, onda krenimo iz pozicije da su katolici značajna manjina :nata
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mirbi » 16 sij 2013, 21:50

moji se stavovi o spolu, rodu, maloljetničkim trudnoćama i njihovom uzroku, masturbaciji, homoseksualizmu, toleranciji i drugom nisu nikamo pomakli ovom raspravom. ali sam možda manje kritična prema nekim manjkavostima samog programa i izvedbenog plana nego što bi bila inače jer smatram da su upravo ovi problemi puno važniji, veći i gorući u našem društvu od tih manjkavosti, a argumenti protiv ZO potpuno nekritični i nevažni i svode se većinom ili na tehničke nedostatke za koje zaista mislim da su s vremenom rješivi, ili na potpuno nerealne teorije zavjere. pri čemu se vodi javna rasprava koja je ispod svake kritike.

danas sam bila na cvjetnom i još sam više uvjerena da je ZO nuuuužnoooost. dakle, došlo je nekih 200, možda 300 mirnih i staloženih odraslih osoba s dva-tri natpisa. a onda se skupila šačica od 20ak klinaca cca 16 godina s kapuljačama i šalovima prek nosa koja se malo deračila, pjevala oj hrvatska mati, vikala buuuuu i vi niste hrvati. vjerujem da nisu znali niti zašto su tamo, ali su bili jako ponosni i važni kad ih je okružila policija. koja je, btw, isto mirno i staloženo stajala oko njih i reda radi pretresla jednog da nejde nesretan doma. mislim, ta djeca su upravo ono o čemu pričamo.

X

Alaj sam se napotpisivala danas... :zub
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 21:51

MON je napisao/la:a što se tiče kiminog prijedloga - nemam apsolutno ništa protiv toga, dapače. ali ne vidim nužnu potrebu da se to uvrsti u program zdravstvenog odgoja, a ne vjeronauka.

a ja vidim potrebu, jer ono što se uči u školi mnoga djeca ozbiljno usvajaju. a ako postoji mogućnost da će netko moje dijete učiti potpuno suprotnim stavovima, da npr. nema beda za ulazak u seksualne odnose, dok god se pazi na trudnoću i koristi zaštita, pa zatim spomene i abortus kao mogućnost "brisanja pogrešaka", onda itekako vidim potrebu da se spomene i ona druga strana, drugačiji stavovi
Krumpirić je napisao/la:danijela, vrlo dobro znaš da pilula u većini slučajeva sprječava ovulaciju

naravno da znam, nisam s kruške pala. ali znam i da može biti abortivna. mislila sam da u kontekstu u kojem sam govorila, nema potrebe da iznosim sve načine djelovanja, nego ovaj bitan za koji se tvrdilo da ne postoji
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la patkica » 16 sij 2013, 21:53

da npr. nema beda za ulazak u seksualne odnose, dok god se pazi na trudnoću i koristi zaštita, pa zatim spomene i abortus kao mogućnost "brisanja pogrešaka", onda itekako vidim potrebu da se spomene i ona druga strana, drugačiji stavovi

Gdje, ali gdje si pročitala ovo boldano. Gdje?
O čemu ti pričaš?
patkica
svizac

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 16 sij 2013, 21:54

et MON
Da shvaćam ovaj dio koji si napisala o tome da ti se nisu pomakli ti stavovi. to sam ja i htjela reći, ali nespretno sam napisala. Dakle nije stvar stavova nego toga da te sad trese i neki inat, to ne smatram dobrim ni u raspravi ni općeniti dobrim rezultatom svega.
A naime znam da nisi izmijenila stvaove spram onoh gore navedenih stvari i da i dalje vidiš manjkavosti programa. Zato baš mi se ne sviđa da te inat spram bilo čega priječi da pogledaš i na našu potrebu za upadom u taj ZO. Jer inat nije to kaj bi trebao biti razlog da se staje na stranu loše izvredenog programa. Niti najmanje.

ovo za ove klince : ma to je opća pojava, to su valjda isti oni kaj su privedeni pred katedralom. ništa novo. bar je bila šačica a ne neki veći incident. kultura od doma
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Krumpirić » 16 sij 2013, 21:55

patkica je napisao/la:
da npr. nema beda za ulazak u seksualne odnose, dok god se pazi na trudnoću i koristi zaštita, pa zatim spomene i abortus kao mogućnost "brisanja pogrešaka", onda itekako vidim potrebu da se spomene i ona druga strana, drugačiji stavovi

O čemu ti pričaš?

to se baš nigdje ne spominje :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 21:56

patkica je napisao/la:

O čemu ti pričaš?

misliš da se o tome neće govoriti, da djeca ne znaju da postoji abortus, da netko od učenika neće pitati? ama baš nikada? i što ako neko dijete pita "krivu" osobu, koja će možda iznijeti svoj stav?
misliš da to nije jedna od manjkavosti?
kad se već spominje kontracepcija, spominjat će se i to. možda ne u svakoj školi, ali ponekad i ponegdje sigurno hoće
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la kimama1 » 16 sij 2013, 21:57

npr. nema beda za ulazak u seksualne odnose, dok god se pazi na trudnoću i koristi zaštita, pa zatim spomene i abortus kao mogućnost "brisanja pogrešaka",

ma mislim zbilja, ali zbilja.
da sam prosvjetar, sad bi vas poslala u ono mjesto, zbilja.
ko da će im o spolnosti govorit lude krave bez brige i pameti
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 16 sij 2013, 21:59

alexandra je napisao/la:
e sad vidiš, napala si mene da te osobno vrijeđam, dočim si se usudila divno, s mašnicom, reći "nama" (?) svima da smo plitke i priglupe. :mrgreen

ne, uopće ne. :( :(
Niti sam te napala već ti rekla da je uvredljivo, niti sam ikoga nazvala plitkim niti je to u pozadini ove rečenice.
Mislim da ne čitaš kako piše.
Ja sam mislila kako piše: Vi ste cure razumjele kimu ali nas niste jer se naši stavovi jako razlikuju.
Tu nema mašnica niti prozivanja priglupim. Ja ne misli da je itko priglup.
Pomislit ću da nisu svi dobronamjerni ako i dalje moji postovi budu iščitavani kao da pišem uvrde kojih nema.
Gle ovo nisu vruće, a ja mislim da ovo ide u tom smjeru, pa eto: lijepo molim ja ne pišem između redaka i uvrede mi nisu drage.
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 21:59

kimama1 je napisao/la:ko da će im o spolnosti govorit lude krave bez brige i pameti

a od kud znaš da se neće naći barem jedna takva "luda krava" (tvoje riječi, ne moje)?
ili ćemo uzeti zdravo za gotovo da su svi učitelji i profesori visoko moralne osobe?
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Krumpirić » 16 sij 2013, 22:00

Mda, ako ne budu znali ništa o kontracepciji, veća je vjerojatnost da će im trebati abortus, a onda će saznati za njega.
OVo doslovno zvuči kao ona "bolje je da ne znamo za pojaseve u autu, veća je vjerojatnost da ćemo brzo vozit"

nije da nije općepoznato da oni koji se vežu regularno- nisu skloni ni ludovanju po cesti :zub
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 16 sij 2013, 22:01

kimama1 je napisao/la:ko da će im o spolnosti govorit lude krave bez brige i pameti

a od kud znaš da se neće naći barem jedna takva "luda krava" (tvoje riječi, ne moje)?
ili ćemo uzeti zdravo za gotovo da su svi učitelji i profesori visoko moralne osobe?

a nemoj onda slat dijete u školu, tamo inače svašta može čut, na biologiji na primjer. :kino
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 22:02

Krumpi, sad ti tumačiš onako kako tebi paše, iz tvojih vlastitih cipela.

tko je rekao da ne trebaju znati za kontracepciju i za abortus? pa naravno da trebaju, jer ako ne saznaju na jedan način, saznat će na drugi. to nije neka tabu tema o kojoj se ne priča. ja govorim o tome da treba definirati način na koji će im se to prezentirati, a to nije učinjeno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la danijela81 » 16 sij 2013, 22:03

Krumpirić je napisao/la:a nemoj onda slat dijete u školu, tamo inače svašta može čut, na biologiji na primjer. :kino

:roll
da, ja sam zatucanka koja će držati svoje dijete pod staklenim zvonom

zar je zbilja toliko teško pročitati nečije riječi, sve, ne samo neke, i unatoč razlici u stavovima pokušati shvatiti što onaj drugi želi reći?
danijela81
(pre)fina gospoja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.