Volvo je napisao/la:Neće im nastavnici ništa "pokazivati" i nije riječ o sigurnosti kontracepcije isključivo, dok je ovakav tehnički način uvođenja rasprava o spolnosti predložen, uvjerena sam da će apstinencija biti spomenuta kao "način kontracepcije" s rednim brojem 3,7, kojimgod, a da se finesama o spremnosti neće zamarati, neće imati kad u okviru tog nekog svog SRZ jednom godišnje i iluzorno je očekivati kako će to popraviti statistiku maloljetničkih trudnoća i slično.
volvo, ja razumijem tvoju zabrinutost, ali to nije problem zdravstvenog odgoja, to je problem nastavnika uopće. ako su nastavnici većinom takvi da se neće zamarati takvim stvarima, onda smo fakat u dreku. ali ja još uvijek odbijam vjerovati da nastavnici koji odigravaju vrlo važnu ulogu u obrazovanju naše djece nemaju toliko zdravog razuma, obrazovanja i sposobnosti da shvate važnost takvih "finesa".
a što se tiče problema ovisnosti, nasilja, maloljetničkih trudnoća - samo su dva načina kako se te statistike mogu popraviti. jakim represivnim mjerama ili obrazovanjem. za mene je ovo prvo neprihvatljivo jer sa sobom nosi druge probleme, dakle ostaje obrazovanje. nema drugog čarobnog načina.
a što se tiče kiminog prijedloga - nemam apsolutno ništa protiv toga, dapače. ali ne vidim nužnu potrebu da se to uvrsti u program zdravstvenog odgoja, a ne vjeronauka.
pčelice, moji se stavovi o spolu, rodu, maloljetničkim trudnoćama i njihovom uzroku, masturbaciji, homoseksualizmu, toleranciji i drugom nisu nikamo pomakli ovom raspravom. ali sam možda manje kritična prema nekim manjkavostima samog programa i izvedbenog plana nego što bi bila inače jer smatram da su upravo ovi problemi puno važniji, veći i gorući u našem društvu od tih manjkavosti, a argumenti protiv ZO potpuno nekritični i nevažni i svode se većinom ili na tehničke nedostatke za koje zaista mislim da su s vremenom rješivi, ili na potpuno nerealne teorije zavjere. pri čemu se vodi javna rasprava koja je ispod svake kritike.
danas sam bila na cvjetnom i još sam više uvjerena da je ZO nuuuužnoooost. dakle, došlo je nekih 200, možda 300 mirnih i staloženih odraslih osoba s dva-tri natpisa. a onda se skupila šačica od 20ak klinaca cca 16 godina s kapuljačama i šalovima prek nosa koja se malo deračila, pjevala oj hrvatska mati, vikala buuuuu i vi niste hrvati. vjerujem da nisu znali niti zašto su tamo, ali su bili jako ponosni i važni kad ih je okružila policija. koja je, btw, isto mirno i staloženo stajala oko njih i reda radi pretresla jednog da nejde nesretan doma. mislim, ta djeca su upravo ono o čemu pričamo.
meni je to pretužno.