Sada je: 26 svi 2026, 08:33.

Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Ideje i savjeti za ukrašavanje slastica

PostPostao/la latica » 07 srp 2013, 16:11

evo naša mornarska:

slika
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Liv Tyler » 07 srp 2013, 16:43

Latice odlicna je!!! :le

Ajde mi objasni kako si napravila ovo sa strane, ove valove?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la latica » 07 srp 2013, 18:04

hvala liv :luv
prvo sam je cijelu obložila tičinom i onda sam stavljala oko nje trake tičina od gore prema dolje - prvo bijelu, onda plavu onda tamnije plavu. nisam zadovoljna jer mi je prva nijasa plave ispala pretamna, pa druga nijansa nije vidno tamnija, a i trake sam toliko brzo lijepila (dok mala spava) da je sve ispalo onako - ne baš kako sam mislila nego jako neuredno. uglavnom, te trake onda kada lijepiš samo malo prstima razvučeš u gornjem dijelu da budu ko valovi i gotovo. s obzirom na žurbu, na kraju sam barku namjestila na vrhu tako da se gleda s one strane torte koja je najgore ispala - valovi se tu sastaju i s tim isto nisam zadovoljna, ali eto, ša je tu je ... s druge strane je bila puno ljepša :mrgreen
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 07 srp 2013, 19:47

meni je torta i sam koncept super
koje su torte unutra? jel ih što drži?
molim recepte na sunce :mrgreen
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 07 srp 2013, 21:17

Opet je virkam i meni je stvarno super. Ova ideja za valove mi je odlicna.

Moj sin opet promijenio tematiku, a meni se to njegovo ne svidja. Sad nisam pametna sto napraviti. :/
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 10 srp 2013, 20:39

Red power ranger
slika
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 10 srp 2013, 20:41

odličan je!
kako si napravila ga ovako precizno? plosnato?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 10 srp 2013, 21:33

nevenera je napisao/la:odličan je!
kako si napravila ga ovako precizno? plosnato?

mogu samo ovo potpisat!!! jako je precizno liv, svaka čast!

neve, moje su ti klasika torte - dolje je ferrero roche s jednom dodatnom korom u odnosu na recept, a gore je torta po onom receptu za čoko bombu s coolinarike - inače se pravi kolač, ali ja sam napravila tortu - čokoladni biskvit i krema od slatkog vrhnja i tamne čokolade. nisam ih nikako učvršćivala - samo sam ih odvojeno ukrasila i na kraju samo stavila ovu manju gore na veću i gotovo. kad su čvrste ne treba ništa posebno učvršćivat, zalijepe se na tičino i gotovo ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 10 srp 2013, 21:34

meni ti je to latice ko SF :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 11 srp 2013, 16:58

Skalperom, skalperom. :mrgreen
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Masha » 12 srp 2013, 09:16

skalpelom ide super brzo i precizno. :dada i ja sam se iznenadila kako glatko ide.

Inače Liv, super je torta, mom L. bi se isto svidila! :up kako si dobila ovako intenzivnu crvenu? meni je ispadala neka pinky boja pa sam odustala... :dunno ja sam koristila dr. Oetker boju u gelu, pa pretpostavljam da je kod tebe neka bolja u pitanju.
iako sam sa plavom i zelenom zadovoljna, a crna je užas.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Liv Tyler » 12 srp 2013, 11:29

Masho koristim ti boje Americolor kupljene u Dori.
Konkretno ova je "super crvena".
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la enabacko » 12 srp 2013, 11:51

Liv, odličan je, svaka čast!
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TinchiS » 14 srp 2013, 17:56

Liv Tyler je napisao/la:Ne bi se trebalo uleći jer je donja torta najveća. Stisne se krema u frižideru, što je bitno prije postavljanja kata.

Za knjigu ne znm kako ju je izraditi, ali sam razumjela od cura da se zadnja kora treba oblikovati prije nego se na nju postavi tičino.
Možda se javi netko s iskustvom iz prve ruke.

uh, ne bih se složila. Veličina torte nema veze, pa logično da je donja najveća ( kod ovih klasičnih na kat ) ali ne znači da se zato neće/nemože ulegnuti pod težinom gornje ili više gornjih. Ponekad na nju sjedne i po 6 kg ( 2-3 torte ) pa i više i da je ne znam kak velika donja ulegnut će se, taman da je i ne znam kak čvrsta vrsta torte, a ako je kremasat da i ne pričam.
Nemojte mislit da pametujem ;D, na žalost, naučila sam to iz iskustva. :ajme
Stavila sam svoju prvu na kat bez štapića i podloška :ajme i sva sreća da je donekle dobro završilo, rekli su ljudi da je preživjela al majko moja kak se "raširila" :shock
a lijepo su mi cure koje znaju savjetovale štapiće i podložak ispod gornje ali ja ( plavuša :mrgreen ) nikak da skontam zakaj to.

Ugl. ti štapići, koji trebaju biti odrezani točno na visinu donje torte, u biti nose težinu gronje ( koja je na podlošku odrezanom točno na veličinu gornje od npr. kartona ili kaj već koristite kao podlogu ) tako da gore može biti težina od xy kila a da donjoj ne bude ništa. Ti štapići su nosači, posloži ih se 4-5 komada u krug, negdje blizu ruba gdje treba doći gornja. Ja još dodatno učvrstim štapićem kroz sredinu obje torte, ali to više da se ne klimata, za svaki slučaj. Ako to radite, nemojte zaboraviti pobušiti rupu u sredini podloška.

I još jedan u nizu savjeta koji mi je dala jedna cura koja se isto time bavi ( hvala joj do neba na svim savjetima ); umjesto tih štapića od ražnjiča ( ili nekih debljih, npr. kineskih drvenih - za jelo ) može se koristiti plastična tipla za fasadu. Odreže se na visinu donje torte i kak ima onu "glavu" gore u biti taj okrugli dio drži gronji podložak i sve je još čvršće!!! naravno, tiplu oprati i prokuhati da se sterilizira. Isto popikati par komada i može jedna u sredinu i kroz njenu sredinu još štapić koji ide i kroz gornju da nikud ne mrda, pogotovo ak putuje dalje. I ne zaboravite probušiti podložak na sredini gornje u tom slučaju.
ne znam dal ste me skužile. Moram priznati da ja u početku uopće nisam vidjela svrhu tih štapića jer nisam kužila čemu služe. Uopće mi nije bilo jasno jer su svi samo grovorili o tim štapićima u donjoj a meni nikak jasno zakaj dok nisu objasnile da su oni nosaći gronje torte tj. da nose taj podložak i sve što je na njemu.
Ja sam se bome raspisala al ak sam nekom pomogla super. :)

i da, ak koristite ovaj opisani način dolje može biti bilo koja torta, voćna, kremasat, mekša a gore teža. Svejedno je, ne mora bit donja torta čvršća i jača jer kao što rekoh, nije nosač torta nego štapići.

Evo fotke mog fijaska :ajme Donja je trebala biti normalno ravnih bočnih rubova a pogledajte kak se sva zaoblila i spoljoštila pod težinom gornje. Od tada nikad više bez štapića/tipli i pdološka!!!!!

slika

i ja sam jednu za doma radila bez štapića i podloška jer tad još nisam za to znala i super je ispala, ništ joj nije bilo ali hvala, ja više ne bih riskirala, pogotovo ak ju treba nekam dalje vozit i ak stoji tko zna gdje i tak...
To vam je samo par kn više i par min. posla više a osigurali ste ju i nemate brige dal će joj se kaj desit. ;)

Često tim tortama na kat i nebude ništa i bez štapića ali ako mora biti savršena onda bolje ovako. :)
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TinchiS » 14 srp 2013, 18:34

a sad evo i par mojih zadnjih. Već dugo vam nsiam ništa pokazala pa da nadoknadim. :)

slika

slika

slika

slika

Ima još ali drugi put ;)
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Britney_25 » 15 srp 2013, 22:38

Tinchy hvala za tips!I ja mislim da je sigurnije sa štapićima a i nije neka nauka. To se za čas popika ;) !
Figurice su kao i uvijek wooow :luv :luv :luv !!A tek kitty morska torta!!Kako si napravila pijesak?

ja sam na kraju odustala od torte na kat jer nisam bila sigurna kako će se držat i odlučila za veliku knjigu koja je super ispala. A najviše sam se namučila oko ove figurice anđela. Kako vam se čini
slika

Uploaded with ImageShack.us
Sunce moje malo 2010
Sunce moje manje 2013
Britney_25
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TinchiS » 15 srp 2013, 23:29

Hvala Britney! :)
ma super ti je ispao anđeo. :)

Pijesak su samljeveni keksi. Ovaj put su bili čajni kolutići ali mogu bilo koji suhi.
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 16 srp 2013, 08:38

britney, super ti je anđelić
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 16 srp 2013, 12:12

Britney odlican ti je andjelak! :le
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Britney_25 » 18 srp 2013, 22:25

Hvala!bilo mi ga zao dati da ga jedu pa sam ga sacuvala za uspomenu :mrgreen !
Sunce moje malo 2010
Sunce moje manje 2013
Britney_25
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Floribunda » 17 kol 2013, 21:06

dosla po savjet i cim sam otvorila stranicu vidin da je T.napravila tortu koja nam je zapela za oko. sljedeci mjesec nam je rodjendan,pa cemo imati mickey i minnie torte. uglavnom za curu sam planirala tortu ,al samo jedan kat,ne ovako na dva,al slicno ovako,dok za naseg muskog bejbija sam mislila samo lice mickeya,na nacin da jedan okrugli kalup(torta) bude glava i dva manja da budu usi,to su u proncipu 3 torte.

ono sto meni treba je prijedlog za 4 kreme koje bi mogla stavit unutra,ove tri sto ce biti lice mickeya da se nekako ljube sve tri kreme. Pliiiz pomozite
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PostPostao/la Floribunda » 17 kol 2013, 21:06

dosla po savjet i cim sam otvorila stranicu vidin da je T.napravila tortu koja nam je zapela za oko. sljedeci mjesec nam je rodjendan,pa cemo imati mickey i minnie torte. uglavnom za curu sam planirala tortu ,al samo jedan kat,ne ovako na dva,al slicno ovako,dok za naseg muskog bejbija sam mislila samo lice mickeya,na nacin da jedan okrugli kalup(torta) bude glava i dva manja da budu usi,to su u proncipu 3 torte.

ono sto meni treba je prijedlog za 4 kreme koje bi mogla stavit unutra,ove tri sto ce biti lice mickeya da se nekako ljube sve tri kreme. Pliiiz pomozite
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PostPostao/la Liv Tyler » 18 kol 2013, 21:03

Boysica je radila neku čokoladnu sirnu s voćem.
Pokušaj proviriti na njen blog Sigurna sam da je tamo ima. :mah
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 18 kol 2013, 21:35

ja već danima isproavam kolače tj. probajem torte za rođenan drugi Lidijin i za Pavlove krstitke.

Dvoumila sam se između Egipatske torte, Rokoko torte od lješnjaka ili one moje tihe patnje Lješnjak karamel iz Cukeraja.
Sa neta sam uspjela skinut recept i tvitat ga sad sam oduševljena rezultatom. napokon sam ju kušala nakon dugo vremena.

no ono što me muči su one kore u njoj. znate da se sa beze treba igrati i upoznavati.
pekla sam 3 vrste

na kraju krajeva mislim da ću raditi daquise koru(kao beze al sa mljevenim lješnjacima )
ako netko ima recept za koru sa bjelanjcima šećerom i mljevnim orašastim plodovima bez puno brašana od koje je gumasta - podijelite

za lidijinu tortiu idem skroz drugačije:
lagana ljetna, kao ledeni vjetar ali biskvit joconde, voće sezonsko , banane breskve, možda kivi...
slastičarska krema s maslacem i šlag i red voća

Ukrašavanje:
odustajem od ticina, meni je to prepakljavo i bzv i nemam ja za to vremena ni smisla
našal sam super ideju
http://www.djecji-rodendani.com/content/uploads/2012/08/pretty-package-cake-recipe-photo-420-FF0407CAKEA01.jpg

mašne su od bombona gumenih, ovo su isto bomboni okolo

Ukrašavanje krsne torte lješnkjak karamel:
ne bi pasalo da ju oblačim u šlag ili slično, mora biti premazana kremom i gore mora ići grilaž
mislia sam od grilaža anđele napraviti onim kalupom za anđela za božični keks
i radim čokoladna slova u šablonama.
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Mala Bornica » 18 kol 2013, 22:47

torte su i dalje predivne, sve odreda :le

pcelice, fora je ta poklon torta, mada ne znam kako od gumenih bombona napraviti takvu masnu.

ja sam razocarana jer moj veliki sin hoce ledo sladolednu tortu a ne moju :basnecu .
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 18 kol 2013, 22:48

ne radiš, kupiš na onom štandu. ;) ;)
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Mala Bornica » 18 kol 2013, 22:50

a vidis, nije mi palo na pamet da im tih trakastih bombona :lol.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Floribunda » 19 kol 2013, 09:41

hvala na odgovoru,idem naci blog.

danas cemo probat prvu tortu radit cu ovo

http://torta-pinjur-pjat.blogspot.com/2 ... l?spref=fb

i ako to bude ok,onda sam rijesila curkinu tortu.dajedino me brinu te kore od bjelanjaka,neman pojma.mislim da bi moza radje napravila svoj biskvit i prilagodila cim vise originalnom .neznam,nisam pametnaa ako ne probam bit ce mi zao.

za drugu tortu razmisljan uzet kreme od one torte FOR Her,sto pisete na pocetku,i neka cokoladna oljina,i jos kad bi nasla tu kremu od bojsice pa da jedna bude vocna.bilo bi super.
a sad idem cackat te torte sto je stavila pcelica maja,mozda mi se i tu sto svidi...

posto cu ukrasavat ticinom,meni egipatska ne dolazi bas u obzir ali rokoko bi mogla!!
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PostPostao/la Britney_25 » 19 kol 2013, 14:19

Pcelice super je ideja sa bombincicima!Kradem :p
A kradem i tvoju tortu Floribunda!bas za takvom vec danima tragam!pls javi kako je ispala

Mi imamo treci rockas za 10 dana i ovaj put sam mislila bez tizina nego napraviti sliku sa buttercremom!( sablona zamrzavanje ) sta mislite s obzirom da jos nisam nikad probala; je li lakse tizino ili ova varijanta
Sunce moje malo 2010
Sunce moje manje 2013
Britney_25
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Floribunda » 20 kol 2013, 08:37

ja sam tortu napravila,a za rucak cemo je probati.jedino napravila sam svoj biskvit,jer naprosto sam skepticna tim koraka od bjelanjaka,zapravo da preformuliran nisam sigurna u sebe da bi ja to napravila kako treba,strah me tog gumenastog efekta,a sa druge strane sam prelina da bi 3 x pekla svaki biskvit

i tako da sam ja spekla svoj biskvit koji je izgledom identican ko onaj,razrezala ga na tri savrsena dijela,a okusom je presavrsen.to je moj klasican biskvit koji prilagodjavam svakoj torti.

napravila ganache,i kremu,sve se hladi sad cu je samo malo deorirat ne tako ko za rodjendan nego onako da bude lipa za oko dok budemo jeli,pa cemo vidit,a mislim da ce za tiicino biti savrsena...

jedva cekam papati.

kad pojedemo,sljedeca torta je torta for her.

al mislim da sam tortu br. 1 sredila. :)

a da nebuden sebicna prasica zoven vas na kofi i tortu. :kiss
Mala Flor 2011
Mali Flor 2010
Floribunda
rodila srcem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.