Meni bi bila tlaka to zapisivat ili utipkavat, lakše upamtit i/ili popipat koja je punija...
Sada je: 01 svi 2026, 10:12.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

mrs. eastwood je napisao/la: jer mi je svaki dan bio isti - više nisam ni znala što je bilo jučer ili jutros. sve mi je bilo stopljeno
).
(nemajka)

Lorena82 je napisao/la: jedno vrijeme mi se činilo da dojim stalno cijeli dan![]()

sada kada je porastao rekla sam mu da nema vise sike. Plakao je ali je sve brzo proslo. Sad, te metode se ne preporucuju za mlade od godinu dana. Tako da ti je moj savjet da pokusas sa E. Pantley pa ako ne ide trpi koliko mozes. A kada vise ne budes mogla onda probaj sa savjetima Dr. Gordona. Mogu ti poslati link.
Stefanova_mama je napisao/la:Tvoja beba ima samo 8 meseci i njemu jos uvek trebaju nocni podoji.
Nikad ta nacicavanja bilo nocna, bilo dnevna kod moje dece nisu bila bez razloga, ali sam taj razlog uvidela tek kad je proslo (viroza, zubi...x), a bila sam i luda i nenaspavana, uopste nije lako izdrzati, to stoji.
Stefanova_mama je napisao/la:Tvoja beba ima samo 8 meseci i njemu jos uvek trebaju nocni podoji.

MatiMokoš je napisao/la:Rezme-podočnjaci će me pratiti dok nam ne izbiju svi zubi. Krasota!

Tako je postotak isključivo dojene djece u dobi od rođenja do dva mjeseca 2010. godine iznosio 66,3 %. Nažalost, postotak isključivo dojene djece se smanjuje s povećanjem dobi djece. Svega 15,9 % djece u dobi do šest mjeseci ostaje isključivo dojeno.
. Naslušala sam se gomilu gluposti prvih skoro šest mjeseci života mog djeteta (jer smo do tada isključivo dojili).. Ono što je meni porazno jest činjenica da takvi komentari dolaze sa svih strana pa čak i od zdravstvenih djelatnika, babica itd. Pet i pol mjeseci promatrali su me moji ukućani kao zlu maćehu jer izgladnjujem dijete: ne mogu ja tako sitna stvoriti dovoljno mlijeka za MUŠKO dijete (da je cura, onda valjda manje jede?). A da ne pričam da su me u trenutcima istinskog nadahnuća uspoređvali s kravom muzarom-jer ni sve krave ne daju jednako kvalitetno mlijeko. 

.Tad neiskusna držala sam ga non stop na cici,dobila ragade da bi s dojenjem završili s njegova 4 mjeseca.
Prvih nekoliko dana nakon rođenja beba će imati tamno zelenu, gotovo crnu stolicu. To je mekonij koji se nakupio bebinim crijevima tijekom trudnoće. Od 3. dana života stolice postaju sve svjetlije zbog sve više konzumiranog majčinog mlijeka. Obično od 5. dana stolica počinje izgledati kao "normalna": kremaste do vodene konzistencije, boje senfa i bez mirisa. Međutim, može i varirati od ovoga opisa, te biti zelenkaste ili narančaste boje, sadržavati malene ugruške ili malo sluzi, ili biti pjenasta (zbog mjehurića zraka). Različitost boje i konzistencije ne mora značiti ništa loše. Kod isključivo dojene djece, kada stolica nakon navršenog 3. dana života postaje sve svjetlija, to znači da beba prima dovoljno majčinog mlijeka i napreduje dobro. Oprez! Bebu koja 4. i 5. dan nakon rođenja još uvijek ispušta mekonij, treba odmah odvesti liječniku.
.Bebe su poslije poroda cijelo vrijeme sa mamom i praktički stalno na dojci,to nije bio problem,nego je problem što je pravo mlijeko počelo navirati tek 5. dana po porođaju.Imala sam sa ja kolostrum,beba to pocica ali mi se čini da to nije baš bila dovoljna količina.Kužim ja da je kolostrum zdrav za bebu i jako bitan.Sa drugim sinom sam bila otpuštena već drugi dan kući i nije mi imao tko trubiti da nemam mlijeka, ja stvarno nisam imala pravo mlijeko,čim se mlijeko počelo lučiti stvar je bila rješena.Problem je kako pregurati onih prvih pet dana bez mlijeka.jukica je napisao/la:Problem je kako pregurati onih prvih pet dana bez mlijeka.
Volila bih znati postoji li kakav način da se mlijeko pođe čim prije stvarati a ne tek petog dana?
dakle puno na sisu, ali često mijenjaj, jer se taman nešto "skupi" u jednoj dojci dok pol sata navlači drugu.

mislila sam si - Ok nasisala se kad smo kreule, ali šetale smo i obavile shopiing i tako dok je ona spavala u kolicima i prošlo je sigurno pa možda i 2 sata i meni je bilo logično da dijete sad opet jede

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.