Sada je: 29 srp 2026, 18:24.
Moderator/ica: medo14
Kao što nam ni škole stranih jezika ne zjape prazne jer se takvo učenje stranog jezika ne boduje.

Adorabla je napisao/la:mao je napisao/la:meni je pak ovo tvoje pomalo poput američkog: zar tamo igrači rugbija nemaju prednost za upis na neko sveučilište?
kako si ovo iz mojih postova pročitala???
Kako si došla do toga da hrvatski usporedjujem s ragbijem? Govorila sam o kompletnoj osobi i trudu koji dijete ulaze da bi napredovalo.
Iako nije da nije super ideja da si sveucilista kupuju sportase da bi napredovali u studentskim sportovima (super za studente za sveucilista me boli briga) zgodan nacin da si platis za skolarinu
Adorabla je napisao/la:Meni je to sve divno, mladi ljudi se moraju razvijat u svim poljima.
Ali to ništa sve zajedno nema veze s MIOCom ili kasnije PMFom, npr.
rekla bih da se slažem s tobom ali ....![]()
ovo mi je američki način razmišljanja i stvaranja fah idiota koji ja subjektivno nikako ne mogu provariti.
)
Dobri andjeo je napisao/la:Za upis u srednju glazbenu je nebitno jels i isao u osnovnu i taj bod u ne treba i nis ne znaci, nit su bitne ocjene , kao sto ni za glazbenu akademiju ne trebas nuzno imat ni osnovnu ni srednju glazbenu , srednja ti nosi 10% na upisubitan je samo talent.
A matematika i glazbena itekako imaju veze i to se zna oduvijek
http://hrcak.srce.hr/file/152405
http://web.studenti.math.pmf.unizg.hr/~ ... inar4.html
Dakle bodovi iz glazbene cini se ipak imaju veze s miocom

kakva glupost. Kod nas u skoli samo nogomet ima od sposrtova i to za decke

na nivou grada...očekujem da idemo na županijsko Kaže kako je prošle školske godine od ukupno upisanih 46.854 učenika, 70 posto imalo dodatne bodove. Od toga čak 49 posto dobilo je dodatni bod za drugi strani jezik, njih 7,1 posto za otežane uvjete školovanja, 6,1 dodatne je bodove dobivalo na osnovu zdravstvenih problema. Bodove za završenu glazbenu školu 4,3. Za kategorizaciju u sportu bodove je dobilo tek jedan posto upisanih kao i za školska sportska natjecanja. Za završenu osnovnu plesnu školu bodove je prošle godine dobilo 0,48 posto upisanih, za učenje klasičnog jezika 0,39. Izravan upis u srednju školu ostvarila su tek 43 učenika i, tj. 0,25 posto i to za prva mjesta na natjecanjima znanja.
. što je za mene dosta loše. jer oni koji idu plesati i svirati idu zato što to vole a i oni koji se bave sportom isto tak, uz pomoć roditelja. 
skorpionka je napisao/la:Masala, definitivno je pravednije. Iako besplatan, skolski sport sigurno nije dostupan u svim skolama, pa i on stavlja npr dijete iz male podrucne skole daleko od grada, u neravnopravan polozaj u odnosu na djecu iz vecih centara, a kada se nadju kod upisa u istu gimnaziju. Tako da bi i to ukinula.

za taj dan). u zagrebu se sustavno sportom bavi i iznimno je uspješna jedino o.š. malešnica. dođe ih bar dvajst i nakupi se bodova pa se ode na državno. pa se dobi medalja. SVI iz ekipe, i dobri i 'lošiji'. yebo kriterije.
no, i te dece ima jako malo pa nemam pojma zakaj je to ostalo kao dodatno, kad kategoriziranih ima još manje. koji ionak idu u sportske gimnazije i sportske razrede pri pojedinim gimnazijama, tipa prelog. i neakve privatne.
, koji treba u sustav dodat bodove za kategorizaciju, vjerojatno do godišnjeg nebumo znali di je upala.
tj.
hrvatski dvica, matku su pali.
glavno da su odlikaši samo taki. 

kimama1 je napisao/la:ovo sa sportskim bodovima je totalno jadno
s druge strane, uopće mi se ne sviđa to što se bodovala glazbena, i da cure drage, roditelji su upisivali djecu u glazbenu SAMO I ISKLJUČIVO radi bodova a sad će ih ispisivati iz istih razloga
ali je jednaka svinjarija da se uspjesi u sportu boduju a u drugim izvannastavnim aktivnostima ne.
ova budalaština od članka o povezanosti matematike i glazbe, pitam se kakva se sve sranja nađu na hrčku:lol
glazba je jednako vezana i uz sva druga područja života

Cathy je napisao/la:Ja bi lijepo vratila kako je bilo u moje vrijeme 40:60. Bodovi i prijemni.
Nama nije škodilo.
Krumpirić je napisao/la:
Ovaj citat mi se itekako sviđa:
Dostupnost (izvan)školskih aktivnosti mora biti i stvarna (nediskriminatorna), a ne samo formalna, upozoravaju ustavni suci. Primjerice, kod osnovnoškolskih aktivnosti koje se mogu dodatno bodovati treba voditi računa ako njihovo održavanje ovisi o dostatnom broju učenika da ih u nekim školama nije moguće organizirati. Ili, što neke besplatne ili “zanemarivo” naplatne aktivnosti, zbog teritorijalne umreženosti objektivno nisu svima jednako dostupne. Za sport i glazbu pak trebaju postojati ozbiljni i relevantni razlozi zbog kojih bi dale prednost pri upisu i u škole čiji profil nije vezan uz te aktivnosti.
Ina66 je napisao/la:mene ovo boldano veseli ako će to značiti manji pritisak na glazbene škole i normalnije rasporede
Škola zbog prostora puca po šavovima, al je dio dan na korištenje glazbenoj školi koja nema mjesta za sve Mozarte ovog svijeta koji su se baš u Zagrebu rodili.

. Ne idu samo Mozarti u glazbenu
kao ni sami Einsteini u MIOC
- za neke "obične" koji se trude se isto može naći mjesta, why not 
đizs, rezultati probne mature su blago rečeno porazni.
ekipa osmaša za probu iz naše škole je nasumično odabrana. iako ih je SVE profa naćerala riješit preko stotinu zadataka iz zadnje četri godine. moja je pozvizdila kad ju nisu zbrali, u smislu kaj se tolko morala mučit
no, vidlo se da je neke stvari pozaboravljala, pogotovo iz 5. razreda
vidićemo kaj bu bilo dogodine. očekujem još vrhunskih zvzdarija i općenarodnog stresa made by mzoš 

u
a i gitara je oduvijek bila mamac za komade
kaki bodovi, kaki bakrači.. 

patkica je napisao/la:Koliko čujem, nema viška natavnog kadra, uvijek je panika i šiza jer su svi profesori preopterećeni. Što se lokacija tiče, možda se iz nnaše škole napokon iseli glazbena i dobijemo prostore natragŠkola zbog prostora puca po šavovima, al je dio dan na korištenje glazbenoj školi koja nema mjesta za sve Mozarte ovog svijeta koji su se baš u Zagrebu rodili.
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.