Sada je: 29 srp 2026, 14:07.

Najnoviji prijedlog upisa u srednje škole 2014/15

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Najnoviji prijedlog upisa u srednje škole 2014/15

PostPostao/la alexandra » 29 tra 2014, 22:34

medo14 je napisao/la:i to uplitanje ustavnog suda, sve te odluke ovog ministarstva su uvijek problematicne i s puno incidenta, tako da mi niti ova nova pravila upisa ne ulijevaju povjerenje da iza svega toga stoji neka dublja analiza i priprema.

pa nije se ustavni sud upleo. nako. nego je nekim roditeljima dojašilo i napisali su ustavnu tužbu. :dunno i iza ovih pravila novih sigurno ne stoji nikakva dublja analiza niti priprema nego se išlo postupati po odluci ustavnog suda.
da će se uskoro izmjeniti (govorim o ovom dijelu s dodatnim bodovima), sumnjam, jer ako se ustavni sud prvenstveno vodio ravnopravnošću djece, onda možemo svi mirno spavat, jer će velika većina djece u hrvatskoj imati izjednačene uvjete (materijalne i praktične što se tiče slobodnih aktivnosti) za jedno 50 do 100 godina. ako bude sreće. :lol
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la skorpionka » 29 tra 2014, 22:58

Ocjenu ustavnosti su pokrenuli roditelji u ime djece, HUP, te onih par ravnatelja što su dobili po repici jer su upisali učenike ispod bodovnog praga a nakon što im je ostalo mjesta.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la sany » 29 tra 2014, 23:05

Adorabla je napisao/la:Vi koje ste za prijemni, jeste li proučavale sisteme pisanja mature? jeste li gledale zadatke?
Znate li koliko roditelja upisuje djecu na pripreme iz mature?
Mislite da se to ne bi dogodilo u osnovnoj školi?

pa ja odavno tvrdim da vecina problema lezi u roditeljima, a ne u djeci :lol
kad smo mi pisali prijemni nije bilo priprema i nije bilo stresa
nisam se vise od par dana pripremala, to jako dobro pamtim, jer ako si ucio zadnje dvije godine, a jesam jer su i ocjene bile bitne (ali ne nuzno 5.0), onda se nemas sta pripremati za prijemni
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Krumpirić » 30 tra 2014, 08:49

skorpionka je napisao/la:Ovo za stres i propuh potpisujem. :hahaha Taj stres nameću roditelji od prvog osnovne jer bolje od djece znaju vremenik provjere znanja. Onda djeci nabiju presing, dušice sutra je test, idemo učiti, roditelju je stalo za taj test više nego djetetu, uči se za test i ocjenu a ne za znanje, štrebanje maksimalno dan pred test, glavno da se dobije taj tren dobra ocjena, to što je tako stečeno znanje vrlo kratkog vijeka, to nije važno ;) Mene ne zanima uopće kad je ispitivanje ili test, niti sad kao roditelja, niti kad sam bila u osnovnoj. Učiš redovito i spreman si.

xxx
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Krumpirić » 30 tra 2014, 08:52

alexandra je napisao/la:u mom razredu u prvom srednje su svi bili praktički 5.0, nakon tri mjeseca su se neki ispisali, nisu mogli, a neki siroti suze ronili cijeli dan. :ajme

Kod mene vidiš toga nije bilo, što je prednost selendre. Većina nas je išla u istu OŠ i bolji učenici u istu gimnaziju. Tako je u gimnaziju upisano učenika da nas je samo 3 možda imalo 60+ bodova. Većina je završila studij.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 tra 2014, 09:11

u ovom prijedlogu meni jedino smeta što se ne priznaju s državnih natjecanja tih izbornih predmeta. Po meni prva tri državna mjesta i jesu jedino što se treba uzimati u obzir - ona natjecanja koja je organiziralo Ministarstvo i koja su svakom učeniku jednako dostupna. Po meni bi trebalo uzeti u obzir sve predmete.

uletit ću vam u raspravu i s osobnim iskustvom - jer dosta se mislim o tome i moram reći da taj neki gorak okus upisa na faks (a i bodovanja za studentski dom, stipendije, subvencije) i danas nekad osjetim kad se sjetim svoga malog grada. da sam htjela upisati pravo, ekonomiju ili nešto tako atraktivno - mogla bih to objesiti mačku o rep (sreća pa nisam...)

tamo je i danas klasična gimnazija i realna. nas su klasicnoj mrcvarili do boli, ocjene koma - svima osim njih par superwunderkindera . nisu ni u realnoj prolazili nešto bolje - ali jesu u usporedbi s drugim još manjim gradovima u županiji gdje su kriteriji bili još slabiji...

S druge strane ne mali broj učenika iz strukovnih škola je također upisivao faks u ZG i uredno završavali arhitekturu, brodogranju, pravo, dramsku akademiju...
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 30 tra 2014, 13:21

u ovom prijedlogu meni jedino smeta što se ne priznaju s državnih natjecanja tih izbornih predmeta.

otkud ti to?
Članak XIII
(1) Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na:
 natjecanjima u znanju iz: Hrvatskoga jezika, Matematike, prvoga stranog jezika;
 natjecanjima u znanju iz dvaju nastavnih predmeta posebno značajnih za upis u skladu s Popisom predmeta posebno važnih za upis;
 jednome natjecanju iz znanja koji samostalno određuje srednja škola iz Kataloga natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, koja se provode u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.
Adorabla
Medena

PostPostao/la mrs. eastwood » 30 tra 2014, 13:24

ne znam, neki se na tv-u žalio da je prvi, drugi u informatici, ali to mu je izborni pa da ne bude dobio ništa.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Adorabla » 30 tra 2014, 13:29

edit: brišem ovo jer će vas samo zbuniti ovo kaj sam napisala.
detaljno pojašnjenje sam napisala u sljedećem postu
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 30 tra 2014, 14:13

Čisto da razjasnim jer mi se čini da ovaj novinar i ovaj tekst su opet predmet lupetanja nekog totalno neinformiranog i neupućenog novinara
Prema članku XIII mogu se (ako škola donese takvu odluku) bodovati učenici koji su bili na ovim natjecanjima
odnosno direktan upis imaju oni koji su osvojili 1-3. mjesta na ovim natjecanjima

Dakle informatika neće donijeti direktan upis ali može donijeti dodatne bodove ako škola kojoj je informatika važna, odluči da se dodatno boduje natjecanje iz informatike. Npr ako taj učenik ide upisivati jezičnu gimnaziju onda naravno da bi bilo logično da neće dobiti bodove, ali ako će upisivati Mioc vrlo vjerojatno će dobiti dodatne bodove za upis. Barem bi to bilo ok obzirom na vrstu škole.
E sad koliko smisla ima organizirati natjecanja iz predmeta koji nisu dostupni svima ili se svode na izborni predmet je drugi par rukava i pitanje da li će se opet naći netko tko će postaviti takvo pitanje na Ustavnom sudu :nata
Adorabla
Medena

PostPostao/la skorpionka » 30 tra 2014, 14:44

E sad koliko smisla ima organizirati natjecanja iz predmeta koji nisu dostupni svima ili se svode na izborni predmet je drugi par rukava i pitanje da li će se opet naći netko tko će postaviti takvo pitanje na Ustavnom sudu :nata

Pa nije jedini smisao dobiti bodove za upis u srednju. Djeca upisuju i upisivat će izborne predmete i ići će na natjecanja neovisno o tome što za to neće dobiti bodove. Nije neustavno imati izborni predmet, neustavno može biti temeljem toga ostvariti prednost pred djetetom iz susjednog mjesta koje nije na raspolaganju imalo pohađati taj predmet.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Dobri andjeo » 30 tra 2014, 15:38

Informatika je izborni predmet :dunno izborni ne vrijede ;)
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Adorabla » 30 tra 2014, 16:30

vrijede Andjo. Procitaj ponovno pasus XIII

Skorpi da, slazem se s tobom. Informatika je u istom rangu kao i npr Lidrano, kao i snimatelji ili sportska natjecanja itd itd itd. Ovisi o angažmanu profesora i dostupnosti opreme u školama. Odnosno netko bi mogao postaviti pitanje kako se može bodovati nešto što je prepušteno na dobru volju profesorima i time ne ispunjava ove uvjete koje si sama navela.

Ili da budem još jasnija; kako MInistarstvo može bodovati nešto za što se nije potrudilo da osposobi sve škole u Hrvatskoj za provođenje tih programa (odnosno može i ne mora biti definirano u Planu provođenja nastave koji su škole obavezne izraditi najkasnije 30 dana od dana početka škole).
Adorabla
Medena

PostPostao/la nadicab » 30 tra 2014, 17:02

U nasoj OS djeca padaju razred, 6., 7. Tako da ne drzi vodu da djeca ne padaju. Jeste da ih nema puno, ali eto, da se zna.
Nekako si mislim, nikada do sada roditelji nisu bili zadovoljni kriterijima upisa, pa su djeca ipak upisivala srednje skole, fakultete itd.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Adorabla » 30 tra 2014, 17:56

točno Nadice, nikada neće biti svi zadovoljni.

u mom razredu u prvom srednje su svi bili praktički 5.0, nakon tri mjeseca su se neki ispisali, nisu mogli, a neki siroti suze ronili cijeli dan.

da li to smatraš da je bilo dobro ili da ta djeca nisu bila pod stresom ili who cares da li su ta djeca pod stresom jer su to sami izabrali? Mislim sve je to ok, ali ja osobno ne bih bila sretna da mi dijete suze roni ili se ispiše iz srednje škole zato što je imalo lošu garnituru profesora a ja nisam s njim radila

Taj stres nameću roditelji od prvog osnovne jer bolje od djece znaju vremenik provjere znanja. Onda djeci nabiju presing, dušice sutra je test, idemo učiti, roditelju je stalo za taj test više nego djetetu, uči se za test i ocjenu a ne za znanje, štrebanje maksimalno dan pred test, glavno da se dobije taj tren dobra ocjena, to što je tako stečeno znanje vrlo kratkog vijeka, to nije važno

ako krećemo od hipoteze (a do svi branite) da nisu svi profesori jednaki i da nije svaka ocjena ista, zašto onda ovakvo omalovažanje prema roditeljima koji žele dodatno učiti s djecom odnosno žele kompenzirati nedostatak kvalitetnog predavača u školi? Znači svi koji pomažu djecu u savladavanju gradiva nabijaju djeci stres i potiču instant znanje? Hm vidiš moji porivi da učim s djecom se totalno kose s ovim tvojim zaključkom; učila sam s njima da zapamte ono što je bitno i da ne reproduciraju napola napamet naštrebano gradivo. Ali to sam ja :nata
Pretjerivanje i preuzimanje djetetovih obaveza na sebe kao roditelja ne opravdavam i smatram ih totalno štetnim za dijete ne samo za učenje nego i za život.

Prijemni bi pod obavezno jer ipak stavlja sve osmaše u testiranje pod istim uvjetima, isti zadaci u zadanom vremenu, pa pokaži što si naučio u osnovnoj školi.

kako bi to organizirala? Konkretno.
Da li bi osmaši onda završavali s nastavom ranije pa bi pisali svaki dan jedan predmet? Da li bi testiranja bila po školama? Ako bi bila po školama koliko dugo bi upisi trajali da se djeci omogući da se prijave u sve željene škole? Koji predmeti bi se pisali?

Ali mora moći biti usporedivo koliko znaju učenici ocjenjeni odličnom ocjenom, može netko malo podbaciti, ali na velikim brojevima bi se vrlo lako uočilo tko poklanja petice bez uporišta u stečenom znanju.

ovo se potpuno slažem pa me eto zanima zašto je moja ideja tako neprihvatljiva da su prijemni puno bolji kao opcija

stres??? s 14 godina???? ihihihihihih stres i propuh - naveći neprijatelji hrvata.

Stres kod 14 godišnjaka je zato također kategorija razmaženosti i neadekvatnog odgoja? S 14 godina djeca apsolutno nisu u stresu. Treba ih odmah išamarati i staviti u realne okvire da je život kakav je. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je to doba puberteta ili rane adolescencije i da još uvijek u Hrvatskoj imamo pokušaje samoubojstva djece jer ne shvaćaju da nije svaki problem ravan smaku svijeta. Da li je i to problem o kojem trebamo razmišljat ili je najbolje ignorirati?

potpisujem one koji su za 40:60. tako je bilo u moje doba. u osnovnoj nisam bila 5.0, ali sam naučila za prijemni (jesam bome grijala stolicu) , trtarila taj dan kad je bio ispit i prošla na oba mjesta na koja sam se prijavila - kultura i jezična. upisala sam jezičnu, znači jednu od najboljih škola u zg, a kažem, nisam bila vrhunska učenica u oš.

dakle i ti si bila pod stresom taj dan ali misliš da te to nije obilježilo. To je ok. Nije ni mene, ali je da se također sjećam da sam bila zabrinuta kako ću napisati test, hoću li se upisati u školu koju hoću a po prirodi sam bila onako dosta bahata i arogantna :nata Nisam baš bila neki mekušac.
I sad pokušavam svu našu posebnu djecu staviti u te okvire; djecu koja polažu po prilagođenom programu, djecu koja su dramatičari skloni pretjerivanju, djecu koji nisu brzi i snalažljivi pa totalno zblokaju....
Ne kažem da to nisu problemi koji se ne mogu velikim trudom i radom roditelja riješiti ili barem dovesti u normalu, ali pitanje ostaje da li je fer takvoj djeci onemogućiti jednaku mogućnost za upis :dunno

Da se razumijemo, ne mislim da je ovo najbolje moguće rješenje samo mislim da prijemni nisu tako dobro rješenje kao vrednovanje profesora u radu s djecom, aktiviranje nadležnih službi kako bi to i trebalo biti. Zašto bi se nesposobnost profesora i nadležnih slulžbi prelamala preko dječjih leđa? I zašto smatrate da je to ok?
Adorabla
Medena

PostPostao/la alexandra » 30 tra 2014, 19:35

da li to smatraš da je bilo dobro ili da ta djeca nisu bila pod stresom ili who cares da li su ta djeca pod stresom jer su to sami izabrali? Mislim sve je to ok, ali ja osobno ne bih bila sretna da mi dijete suze roni ili se ispiše iz srednje škole zato što je imalo lošu garnituru profesora a ja nisam s njim radila

gle, ja sam empatična pa mi ih je bilo žao već i onda :nata i žao mi ih je i sad. ali....to je samo potvrda da su ocjene iz osnovne škole bile što natezane što poklonjene, a nije bilo prijemnog da raščisti situaciju :nata
možda su neki imali loše profesore, a možda su neki jednostavno bili nedovoljan kapacitet za školu koja je imala zahtjevne kriterije kao što je bila moja. i kaj ćemo sad. ak nisi savladao osnove gramatike u osnovnoj, nemreš ić u jezičnu. sorry. ja tak mislim.

malo mi je predugačak cijeli tvoj post :lol ali znaš da ja nisam pobornik držanja pod staklenim zvonom.
svaki ispit je "stres", a ak si dijete normalno odgojio i ti ne radiš presing, sumnjam da će zbog prijemnog ispita počinit samoubojstvo. neki naravno hoće. ali neki će ga počinit i zato jer su mu rekli da ima krive noge. nemojmo pretjerivat.

nečiji izbor da li će učit s djetetom ili ne ovisi, ne bi rekla samo o kvaliteti profesora, nego i o tome kakav je roditelj, a bome i o tome kakvo je dijete. s nekom djecom jednostavno ne treba učiti i amen. dovoljno su intelektualno i socijalno zreli da mogu sami naučiti učiti. neki ne mogu. i onda roditelj treba uložiti dodatni napor. :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la sany » 30 tra 2014, 20:14

Adorabla je napisao/la:ako krećemo od hipoteze (a do svi branite) da nisu svi profesori jednaki i da nije svaka ocjena ista, zašto onda ovakvo omalovažanje prema roditeljima koji žele dodatno učiti s djecom odnosno žele kompenzirati nedostatak kvalitetnog predavača u školi? Znači svi koji pomažu djecu u savladavanju gradiva nabijaju djeci stres i potiču instant znanje? Hm vidiš moji porivi da učim s djecom se totalno kose s ovim tvojim zaključkom; učila sam s njima da zapamte ono što je bitno i da ne reproduciraju napola napamet naštrebano gradivo. Ali to sam ja :nata

i di je problem? zasto tvoje dijete kojem si pomogla u savladavanju gradiva, da bolje pamte i ne uce napamet ne bi moglo pisati prijemni??
nisam primjetila da je itko omalovazavao dodatni trud na bilo koji nacin
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la skorpionka » 30 tra 2014, 20:34

Adorabla, ne citas dobro sto tocno kritiziram, ili kako bi rekao moj sin, " mama, to spada u csr " :lol Ni u ludilu ne kritiziram pomoc djeci u ucenju, djeci treba pomoć, nekima povremena, nekima stalna. Kritiziram tocno odredjen pristup učenju koji se sada masovno njeguje i uzgaja, a koji je po meni kampanjski i los, a to je testomanija, ucenje za test i trenutnu ocjenu, bez sedimentiranja tog znanja koje je onda vrlo kratkog vijeka.

Prijemne bi slicno ko u nase vrijeme, ali svi osmaši u hrv isti test, da ne bi bilo opet jedni su imali lagan test, drugi pretezak, sve u isto vrijeme i isti dan, odredjen broj pitanja iz obveznih predmeta, cisto da se izniveliraju razliciti kriteriji i dobije prirodna raspodjela ocjena, a ne ova bizarna kakva je trenutno. Završili bi školsku godinu normalno, tjedan ili deset dana kasnije bi pisali taj test, mos ga zvati prijemni, završni, mala matura, kako god.

Stres je normalna reakcija živog organizma, bez stresa nisi živ. :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Buhtlica » 01 svi 2014, 07:44

Adorabla je napisao/la:
potpisujem one koji su za 40:60. tako je bilo u moje doba. u osnovnoj nisam bila 5.0, ali sam naučila za prijemni (jesam bome grijala stolicu) , trtarila taj dan kad je bio ispit i prošla na oba mjesta na koja sam se prijavila - kultura i jezična. upisala sam jezičnu, znači jednu od najboljih škola u zg, a kažem, nisam bila vrhunska učenica u oš.

dakle i ti si bila pod stresom taj dan ali misliš da te to nije obilježilo. To je ok. Nije ni mene, ali je da se također sjećam da sam bila zabrinuta kako ću napisati test, hoću li se upisati u školu koju hoću a po prirodi sam bila onako dosta bahata i arogantna :nata Nisam baš bila neki mekušac.
I sad pokušavam svu našu posebnu djecu staviti u te okvire; djecu koja polažu po prilagođenom programu, djecu koja su dramatičari skloni pretjerivanju, djecu koji nisu brzi i snalažljivi pa totalno zblokaju....
Ne kažem da to nisu problemi koji se ne mogu velikim trudom i radom roditelja riješiti ili barem dovesti u normalu, ali pitanje ostaje da li je fer takvoj djeci onemogućiti jednaku mogućnost za upis :dunno

da, sjećam se da sam bila pod stresom, ali ne nekim ogromnim i nije me obilježio, nikako. stres k'o stres. uvijek je bilo i bit će onih koji bolje reagiraju na stres i koji bolje funkcioniraju pod stresom i onih koji se posve slome, zbune, zblokiraju... ali to je jedan jedini dan. a i that's life.
KAD BI svi profesori imali jednake kriterije, KAD BI službe kontrolirale rad škola i profesora, KAD RODITELJI NE BI obilazili škole, prijetili, kumili, molili, navlačili djeci ocjene... onda bih bila za to da se za upis gledaju SAMO ocjene. ali to nažalost nije tako. i ne vjerujem da će ikad biti.
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Crazy Daisy » 01 svi 2014, 08:56

dakle iz ove vase rasprave sam zakljucila da postoje samo gimnazije i da svi moraju zavrsiti fakultete :p

salu na stranu, potpisala bi krumpiricku, a i skorpi vezano uz vremenike.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Dobri andjeo » 01 svi 2014, 12:22

A jel netko zna jel ce se ove godine otvoriti te nove strukovne gimnazije i kaj bi to bilo uopce?kja bi bila razlika u odnosu na opce gimnazije ?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la dunja » 01 svi 2014, 12:26

andjo otvorile su se već
uguglaj hotelijersko turističku školu i tehničku školu u zagrebu, znam za te dvije, možda ima i drugih, treba tražiti
fora je u tome da imaju gimnazijski program hrvatskog, matematike i engleskog, tako da mogu ravnopravno s gimnazijalcima na maturu, a sve ostale predmete imaju prema struci
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la Dobri andjeo » 01 svi 2014, 14:02

E to je odlicno ! Idem vidit jel ima kod nas sto takvog :)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la kokomamac » 01 svi 2014, 15:35

e, sjećam se da se trebal otvorit i gimnazijski razred il dva u ekonomskoj u dobojskoj, to je 2. ekonomska mislim... znam da se ravnateljica grčila za taj razred, al kak više ne delam sa njom, neam pojma jel uspila.. iđem vidit na upise.hr
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kokomamac » 01 svi 2014, 15:37

niš, nije uspila, bar ne za tekuću godinu dobit dopusnicu.
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 01 svi 2014, 17:46

Ni kod nas nema ni jednog razreda. Mozda bide dok biu nama strebalo. Zvuci mi savrseno, dobijes zanat a imas dovoljno znanja da mozes na maturu i faks :drink
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la kokomamac » 02 svi 2014, 11:42

apsolutno, ima se zanimanje, ak se neće na faks dalje. a ne uzet instrukcije jer nisi dobil dovoljno štofa iz matke, npr.

ono kaj je zabrinjavajuće u sručnim ekonomskim, je program koji nelogično smanjuje ili će potpuno ukinit tzv. pravnu grupu predmeta. ne, opće im ne trebaju osnove prava da se znaju snalazit po šumi propisa, razlikovat okružnicu od ustava i sl.. :whew organizirano zatupljivanje ide po planu :kima
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 02 svi 2014, 13:00

Pa koja strukovna je onda uspjela postati strukovna gimnazija?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Crazy Daisy » 02 svi 2014, 13:01

kod nas u sklopu kemijske škole postoji prirodoslovna gimnazija. jel bi to onda bilo to?
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la patkica » 02 svi 2014, 18:41

Pa Prelog ima gimnazijski program, al inace je strukovna.
patkica
svizac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.