Sada je: 18 tra 2026, 16:50.

Razmisljate li o platnenim pelenama?

Moderator/ica: nevenera

Re: platnene

PostPostao/la Ina66 » 29 lis 2005, 09:44

a propos punjenja - imam ja jedan donji lancun od onog rastezljivog frotira koji mi je prevelik za dječji krevetić pa mislim da bi mogla i njega reciklirati + flanel + vatelin <
><
>meni se kroj Kamarisa čini preširok između nogu, a otto
e je uži. možda bi trebalo kombinirati nešto između <
>Mara, 02.10.2002.<
><
><
><
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la An » 29 lis 2005, 16:04

Meni je prorez oko nogu (Otto) cist ock, a da, Kamaris ima malo presiroku gumu oko nogu. Ali valjda ovisi i o kolicini slaufa kod bebolinaca <
><
><
>A koje zastitne imate? Vidim da tamo na Rodi spominju (i pokazuju ) neke vunene zastitne. Imate li s tim iskustva? <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mihaela » 29 lis 2005, 20:35

Evo i ja sam se danas igrala krojacice i skrojila materijal za jednu pelenicu ali mi jos fali cicak i drukeri pa cu onda tjerati sveki da siva jer ja Zanima me koliko sliojeva i cega stavljate unutra u ulozak? Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daphne » 30 lis 2005, 16:02

pise ti na kroju, ako si radila po onom koji sam ti poslala...<
> 4 sloja na vanjski i 4 sloja na unutarnji dio pelene, flanela, naravno, ali ti mozes staviti sta hoces, ja sam npr stavljala rucnike koji su ono vec bili pri kraju uporabe, a zao mi je baciti, pa isto tako i jastucnice(pamucne i flanelske) s tim da sam frotir od rucnika stavljala po 3 sloja na svaku stranu i jedan sloj flanela a pamuka i po 5-6 jer mij e bilo full tanko.... <
>moje cetiri princeze i mali bozicni paketic<
>MOJE NOVE SLIKE!!!<i></i>
Daphne

PostPostao/la Lena » 30 lis 2005, 21:23

An, zastitne imam 2 Kamarisove, sada planiram uzeti Racman. Sa Kamarisovima sam zadovoljna (jedne imale falingu, ali smo sa Svjetlanom raspravili u cemu je greska), a slovenske su mi pa cu ih naruciti za probu. <
>Quote:4 sloja na vanjski i 4 sloja na unutarnji dio pelene<
>Ovo mi nije bas jasno. Ja sam sasila unutarnji ulozak za sebe i onda ga prosetepala s dva dijela pelene da se ne pomice.<
>Inace punila sam sa 14 slojeva gaze koje sam omotala u strapacni flanel, a iduce cu sa starim rucnicima (ponestaje gaze) Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gold dust » 31 lis 2005, 02:31

An, ma meni je zapravo otto
edesign izvrstan kroj, stvarno lijepo stoji kad se zakopca, i ostaje na mjestu tijekom nosenja (cak i kod moje nemirne 1,5-godisnjakinje). jedino sam usporedbom s drugim kupovnim pelenama, iz prve ruke a i po slikama na netu, zakljucila da bi bilo bolje da je prednji dio pelene, kao i dio izmedju nogica, malo siri. ipak je to pelena, a ne gacice, i bolje sluzi svrsi kad je malo 'napuhana' oko bebe <
><
>s postojecim krojem, kad se pelena zakopca, opet mi je nekako previse izrezana oko nogica (premda zbog lastika ne 'plese'), a mislim da to bas nije do
o kod mrsavije djece (mi smo spekasti pa nam to ne smeta). sve druge pelene za koje znam jednako su ili priblizno jednako siroke sprijeda i straga <
><
>i kamarisova je takva, siroka, sto mislim da ne smeta jer je vrlo mekana , ali onaj gornji dio s cickom uopce nije idealno rijesen. s druge strane, sistem mijenjanja velicina na toj peleni mi je <
><
>jos mislim da bi na otto
e-peleni trebalo nasivati lastik jos koji milimetar dalje od ruba i zbog toga sve skupa iskrojiti za toliko sire. a preporucene duljine lastika, posebno one oko nogica, su pretjerane - na prvoj peleni sam ga morala otparati jer sam skuzila problem tek kad sam nasila oba lastika oko nogica <
><
>nego, An, di je taj njihov novi kroj? ja sam isla vidjeti na sajtu ali sam pronasla samo stari... <
><
>sto se tice zastitnih gacica, imam (za sad ) samo kamarisove, pa ne znam da li da ih hvalim ili kudim kad ne mogu usporedjivati . ideja vunenih gacica mi se bas ne svidja... plus sto je njih potrebno s necim o
aditi nakon pletenja da bi bile nepropusne...<
><
>Mihaela, u uputama za sivanje na otto
e-sajtu pise za unutarnji ulozak pelene:<
><
>8 slojeva flanela ili<
>6 slojeva frotira ili<
>12 slojeva gaze + 3 sloja flanela<
><
>ja sam ih sve zajedno nasila na unutarnju stranu pelene, iznutra. moze se onda prostepati i izvana, ali ne mora (ja nisam). <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Mihaela » 31 lis 2005, 16:58

Ja bi konbinirala flanel i gazu al to mi izgleda uzasno debelo pa kak cu sve to usiti unutra? Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la An » 31 lis 2005, 17:13

Goldy, novi kroj je samo u casopisu (ja sam se pretplatila i redovno mi salju ( ). Osim sto su promijenili cicak, i novi ulozak je poboljsan i meni puuuuno bolji.<
><
>E sad, mnoge sam cure cula, pogotovo one koje imaju malo stariju djecu, mislim, godinu dana i vise, da se zale da su pelene medju nogama presiroke, smetaju pri hodanju... Ja sam zbog toga i dodatni, i onaj usiveni ulozak medju nogicama jos suzila i to mi je A nisam primjetila da bi bile same po sebi preuske. Moj mis je imao noge kao cackalice kad se rodio, a niti sad nam jos slaufeki nisu nabujali a Ottove najvece + drukeri i dodatni cicak su nam od pocetka taman.<
><
>Zastitne su mi inace patnja jer imam samo jedne Kamarisove, i cekam da mi dodje neki mat narucen netom, ali nikako.... Pa se snalazim s tim jednima i jednima koje drze kratko, kucne izrade.<
>Meni su ove vunene skroz lude i stosne. Prvo mi se cinila uzasna i sama pomisao da imaju neke vunene gace na sebi. Al sam onda skuzila da je to nesto poput stramplica, slatko i ne predebelo i da kako im u stramplicama nije prevruce - ne moze im biti niti u tome....<
>Moram sad skicnuti Racmanove u Dezeli.....<
><
><
>Mihaela, ja sam umetala tri sloja flanela, + dvanaest gaze. Negdje dva flanela + deset gaza (tj tri + deset ili 2 + 12) - tak imaju i tvoje Sada cu probati i frotir, a u nekima imam i vatelin medju flanelom)<
>Inace, meni je bolje dodati dodatni ulozak nego imati predebelu pelenu. Brze mi se susi, a ulozaka imam uvijek dovoljno..... <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

platnene

PostPostao/la gold dust » 31 lis 2005, 18:22

ja sam dosta citala o platnenim pelenama (ovim modernim, naravno) i bas nisam naisla da se netko zali da je pelena presiroka medju nogicama niti da smeta hodanju. An, znas li tocno na koje su se pelene zalili?<
>nekako mi zvuci da bi takav problem mogao biti s tetrama, koje je potrebno jace pricvrstiti da ostanu na mjestu, a oblikom su neprilagodjene tijelu - mozda one stvarno mogu predstavljati problem pri hodanju ili AIO pelene koje su zbog nepropusnog vanjskog sloja tvrdje (ali mnoge od njih se bas iz tog razloga vec proizvode s uzim krojem).<
><
>mi koristimo 4 vrste platnenih pelena, moje sivane (otto
e) i 3 razlicite vrste kupovnih i ne bih rekla da mojoj jednoipolgodisnjakinji smetaju zbog sirine. naprotiv, one se uslijed pokreta i topline tijela vrlo
zo oblikuju, 'objese' se u sredini (kao uostalom i jednokratne) i sve . <
><
>mislim da je dovoljna sirina vrlo vazna, jer kad se dijete popiski ili rijetko pokaki, nijedna pelena to ne moze upiti odjednom, pa je vjerojatnije da ce procuriti sa strane, jer to nema kamo otici. naprotiv, ako imate dodatnu sirinu, a pelena do
o 'dihta' oko nogica, onda imate i 'vrecicu' koja ce 'sadrzaj' zadrzati dok se ne upije i tako sprijeciti curenje <
><
>Quote:Inace, meni je bolje dodati dodatni ulozak nego imati predebelu pelenu.<
><
>potpuno se slazem (one moje pelene s 8 unutarnjih slojeva flanela su prava muka za susenje u ovoj sezoni, za razliku od npr. kamarisovih s dodatnim uloscima.) <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la An » 31 lis 2005, 23:01

Goldy, zalile su se neke na Kamarisove <
><
>Mihaela, pa onda stavi samo gazu, a flanel ostavi za dodatni ulozak <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 01 stu 2005, 15:54

Ja imam 2 Kamarisove i nisam nikad imala problema, cak nisam koristila ni dodatni ulozak. Mozda moja malo piski. <
>Sto se tice sirine oko nogu, meni nisu nis presiroke. Ja sam svoje isto tako napravila. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Daphne » 03 stu 2005, 22:54

prodajem 14 komada platnenih pelena, one size(sa drukerima), domace proizvodnje(moj rad i nikad koristene), po 45kn/kom, i 5 komada kamaris pelena korištene 12 mj po 40 kn/kom, bez fleka. <
>ako netko uzme sve, poklanjam mu i 10 kom ulozaka i jedan i pol paket papirica. <
>nije obavezno uzeti sve. <
>ponude u inbox <
><
><
>iz razloga sto ih imam previse i za dvoje pelenasa... <
> <
Daphne

PostPostao/la Mihaela » 08 stu 2005, 11:25

Evo ja i sveki smo sasile svoju prvu "domacu" i preslatka je Malo je deblja i malo "nesavrsena" ali super za prvi primjerak.Muce me jedino drukeri jer ne idu na masinu pa cu ih rucno nasivavati do nove godine Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la An » 08 stu 2005, 13:16

Bravo Mihaela <
>... a drukeri se mogu prisiti s masinom, al moras dost petljariti... ja sam prvo nasivala rukom i stvarno je ocajno, dugotrajno i bljak.....<
><
>Sretno! <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 08 stu 2005, 13:17

A-ha, ti imas drukere na trakici? Njih je lakse prisit masinom. Zasto ne mozete? <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mihaela » 08 stu 2005, 14:02

Sveki ima onu muzejsku singericu a na elektricnu nece.Uglavnom na ovoj joj je ona "slapa" za sivanje presiroka! Dino<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jokicina mama » 08 stu 2005, 14:51

ja ne planiram koristiti te pelene jer nisam ni sa prvim detetom, a sad narocito kad cu imati i drugo isto malo, samo jednokaratne dolaze u obzir <i></i>
jokicina mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la An » 08 stu 2005, 16:04

Hm, presiroka je gotovo svaka.... al moze se tak da se postavi na gumbic, pa se sije odozgora, a sa druge strane stopice podmetne se nest (ja imam u priboru za masinu neku deblju plastiku koja sluzi za to, al moze se staviti bilo kaj takvog) <
><
>Jokicina mama, mislis na ove moderne platnene, je? Ne valjda na one tetra?<
> <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gold dust » 08 stu 2005, 16:15

u mom priboru koji sam dobila uz sivaci stroj nalazi se i jedna 'jednonoga' stopica za sivanje patentnih zatvaraca - s njom se moze sivati skroz blizu. mozda bi se s njom mogla nasiti i traka s drukerima (ja nisam nasivala drukere, pa ne znam ) <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Daphne » 08 stu 2005, 20:28

drukeri na trakici su zakon!!!!<
>AN, please please cim prije stignes posalji mi ona dva metra...<
>tnx <
Daphne

PostPostao/la Lena » 08 stu 2005, 23:52

Aha, rekoh vam za trakice da su mrak! Ja sam sivala s tom slapom za cifersluse i ide super. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 09 stu 2005, 12:01

I ja imam tu jednonogu al sam prisivala cik-cak-om, pa nije dosla u obzir. <
><
>Daphne, stvarno mi je zao. Tesko se mogu organizirati s njih cetvero i bez auta cijeli dan (ovih dana nisu isli u vrtic).... <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mihaela » 15 stu 2005, 16:06

Javljam da je sveki nasla nacin za krpanje drukera tako da nastavljamo proizvodnju Dino<
><
><
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MMM » 21 stu 2005, 15:14

Vidim Mihaela je pisala zadnja... I ovdje, jos jednom cestitam hra
oj mami i malom misu , tati i
aci. Drago mi je da je sve na kraju ispalo kako treba <
>Evo da se i ja prikljucim platnenima. Trenutno me zanima isplativost sivanja, tj. koliko vas otprilike kosta jedna pelena home-made? Ako sve materijale kupujem...<
> Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daphne » 22 stu 2005, 19:46

ovisi sta kupujes i gdje...<
>flanel kosta otprilike od 23-32 kn metar, od cega ti dodje nekih sest pelena ako ces reciklirat stare rucnike po kuci <
>ako kupujes gazu to ti je jos otprilike 4 kn/m, lastik ti je otprilike nekih 6-12kn/paket od 5 m, te cicak traka 8 kn/m....sad racunaj da ti za jednu pelenu treba otprilike 20 cm cicka(vise finog nego grubog, po mom kroju) te za kompletnu pelenu nekih 20 cm lastika(gumice)....mislim da je to jos uvijek puno povoljnije nego kupovanje gotove, zar ne? <
Daphne

PostPostao/la MMM » 23 stu 2005, 12:24

Puno, puno jeftinije nisam mislila da je tooolika razlika. Tebe (ako sam do
o izracunala ) 5 pelena izadje 50-60 kn materijala, bez ruka. Jos samo trebam naci krojacicu. Jel masina moze obicna ili treba 'endlerica', ja sam inace totalni sto se tice sivanja...<
>Kako se ti osjecas? Jos malo i Bozic je Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daphne » 23 stu 2005, 13:04

ja imam i jednu i drugu masinu ali mozes radit sve sa obicnom, jeidno onda moras naopako spajati pa kad okrenes na pravu stranu malo prostepati, da rubovi ljepse stoje....<
><
>ja sam ovaj tjedan u horizontali, dok ne udjem u 36. tj jer je bebe nisko... pise sve na zimskima <
Daphne

PostPostao/la MMM » 23 stu 2005, 14:38

Hvala na
zom odgovoru Ma ja sam na poslu, pa bas i ne stignem svukuda povirit Sara (03.06.2003)<
><
><
><
><i></i>
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daphne » 02 pro 2005, 15:56

an, dobila sam drukere i vec ih nasila na vanjske dijelove pelena...<
>flanel kod mene kosta od 23 kn(nije djecji print nego kao za plahte za velike) do 45 kn isto takav....<
>djecjeg printa ionako kod mene slabo ima pa sam narucivala iz vinkovaca od jedne mame sa drugog foruma...taj je bio po 32 kn/m<
><
>ja stavim otprilike 7-8 cm gumice sa strane oko nogica te otprilike 5 cm na ledja i to do
o nategnem prije sivanja...<
>od starih krpica radim samo ulozak koji ide izmedju unutarnjeg i vanjskog dijela pelena, a dodatni ulozak radim od flanela kao i pelene<
><
>mala mama maja posalji mi svoju adresu u inbox ako zelis da ti posaljem svoj kroj pelena, ali one su ti sve sa drukerima tako da su one size...tj. od početka do kraja pelenaskog razdoblja.. <
>MOJE NOVE SLIKE!!!<i>Edited by: Daphne at: 2/12/05 14:58<
></i>
Daphne

PostPostao/la An » 02 pro 2005, 16:41

Hej di ste!<
><
>Daphne, jesi li konacno dobila svoje drukere?<
>Inace, u Zg-u nisam nasla tako jeftin flanel. I meni, kako god okretala ne ispada da za 50-60 kn mogu sasit toliko pelena. Ulozak nisam radila od starih krpica pa i na to ode dosta.<
>Daphne, dosta ti je 20 cm gume za jednu pelenicu? Ti onda ne stavis puno oko nozica i odotraga?<
><
>Ali, inace, definitivno je isplativije ako sijes. Pogotovo sama sebi Ak ti sije netko drugi - ovisi koliko ce traziti, jer je s jednom pelenom zapravo dost prtljancije, pa ti na kraju i ne ispadne bas tooolika razlika u cijeni. <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.