Postao/la natasha32 » 11 lip 2003, 13:44
Sve razmisljam ovih dana kako se na Dojenje javljam samo kad imam neki problem, pa kako ove stranice citaju mnoge buduce mame i dojilje, da ne pomisle kako je dojenje samo problem, hocu reci:<
><
>Hanna sad ima dva i pol mjeseca, iskljucivo je dojim, nismo imali neke prevelike probleme ali nije islo ni sve bas glatko, no u zadnje vrijeme SVARNO ISTINSKI UZIVAM u dojenju .<
> <
>Valjda je prosao onaj strah sto cu i kako cu, sve je leglo na svoje mjesto, imam samopouzdanje da nam ide ok (premda nema neku impresivnu kilazu, ali otkako se Mika izjasnio da voli manekenske tipove ni to nas vise ne zamara ), kad joj vidim one buckaste nogice i shvatim da ona raste samo od mog mlijeka, ispuni me i neki ponos, a i zahvalnost sto smo uspjele...<
><
>naravno da svaki dan imamo neki problemcic - jucer je npr. bio jaki jugo ovdje, obje malo nervozne, ona sisa bezveze, pa place, pa pola izbljucka, ali to jednostavno nije nista ni strasno ni bitno kad vidim i osjetim kako se privija uz mene i trazi sisu, kako nekad ozbiljno i marljivo sisa, malo namrstena sa strogo skupljenim o
vama i pritom drzi jos sakice cvrsto stisnute sa strana uz dojku, kao da kaze "to je moje, odbij", ili kad usred dojenja pocne gugutati, odmakne se malo i djeluje kao da razgovara sa sisom , ili kad po noci idem da je podojim a ona samo posnjofka i zaspe od osjecaja zasticenosti i ugode koju joj pruza dojenje (proslih je dana puno sisala po danu, pa sam joj nocu uvaljivala cim bi se malo promeskoljila da sisa jer su mi se malo prepunile...) ili kad je bas gladna kako marljivo prione pa sve odzvanja od coktanja i dahtanja, a kad se odlijepi sva je umazana i kao malo osamucena, ili kad je gledam kako sisa a ona mi se osmijehne tako siroko da vidim puna usta mlijeka, a najnovije je uvjezbala da podrigne a ne prestane sisati , a najnjeznija mi je i dalje kad sisa pa tako utone u san, sama se odlijepi od
adavice i legne glavicom na sisu kao na jastuk, rasiri se sva preko mene i to joj je najdraza poza za spavanje... a ja onda privucem laptop i malo prosurfam po forumu... <
><
>eto, mislila sam da bi bilo zgodno da i ostale mame koje doje ili su dojile napisu nesto bas osobno, i time potaknu potencijalne dojilje i one na pocetku da ustraju, jer nekad nije dovoljno samo znati da je to zdravo, korisno, do
o i za mamu i za bebu, itd. i biti tehnicki "potkovan", nego da malo vide i kako to na kraju bude nagradjeno stvarno jedinstvenim i prekrasnim trenucima sa svojom bebom <
> <i></i>