Sada je: 01 svi 2026, 07:31.

I to je dio imidza!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

I to je dio imidza!

PostPostao/la podocnjaci forever » 28 kol 2005, 20:46

Evo sad dojila Jana, a on poceo nabacivati neke seretske osmijehe, dakle, umrla sam od smijeha (7 i po mj. mu je), onako, siki, siki, pa me gleda ispod oka, pa kad ga pogledam, a on se onako ko neki frajer nasmije... <
><
>Inace, vjerojatno kao i sve bebe prolazi kroz razlicite faze dojenja kako raste; u pocetku, odn. do
ih 4-5 mjeseci on se nije dao bas nicim smetati - puna kuca, tv, kuhana sarma, psi, macke - ma kakvi, on kad krene sikiti zatvori oci (uvijek je imao zatavorene oci) i gusta li ga gusta, kao da svijet oko njega ne postoji. Mogla sam s njim ustati, malo promijesati rucak, otic po vode i sl. I obavezno je uvijek bio nakon toga zaspao.<
><
>Sada se vec par mjeseci nakon dojenja razbudi (preko dana), a posto ga dojim onako sjedeci, u krilu, onda on jos ostane malo lezati, prevrce jezikom i mljacka kao da se najeo pecene piletine; onda malo "popricamo" pa dalje u igru. <
><
>Ima dana kad je nervozan pa siki tako da me podsjeca na psa koji prevrce i nateze kost, pa mumlja, rezi, nedajboze da ga pokusam odvojiti, mase rucicom, kao "sam se usudi"... <
><
>Buduci da je on ipak sitnija beba rodjen s malom kilazom, a jos nema zubica, sretna sam jer niti jednom nisam imala problema s upalama, ranicama, i sl. <
><
>Mislim, stvarno je dojenje nesto posebno, meni osobno jedan od najljepsih dozivljaja iz bebljeg svijeta. <
><
>Pa da pitam i vas - kako sike vase bebe? <
> <
><
><
><
> <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: I to je dio imidza!

PostPostao/la Dabilly » 28 kol 2005, 20:55

luka je donedavno isto bio zanesen svojim hranilicama, ali unazad tjedan-dva (sad mu je 4 mj. i sitno) isto na podražaj odljepljuje sa sike i fokusira se na nešto drugo...pa povratak, pa opet itako više puta... a kako je dobio i dva zubića (kuku meni, sad kad skuži čemu služe ) zna biti veselo kad se odljepljuje...još me gura rukama, a ne skuži da gura i siku pa sve liči na veeeeliku žvaku <i></i>
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

PostPostao/la ivanaCH » 28 kol 2005, 21:30

Ddabilly, to sa zvakom i mi imamo ali uglavnom ako ne skuzim odmah da bi on podrignuo. David jos uvije sisa predano, iako zna po nekoliko puta prekinuti, ali jos uvijek samo zbog podrigivanja. Jos uvijek mu nista drugo nije interesantnije. A kad prebaci cicu u kut usana i nasmije mi se... <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maslacak » 29 kol 2005, 01:17

Juli sa svojih 10 mjeseci- kad papa cicu- i kad ja lezim- onda se on dize na nogice i guza mu onako strsi u vis. Smjesan je koje sve poze zauzima. Julian<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maraja » 29 kol 2005, 15:41

meni Mijat uredno,redovno i predano siki, malo bude nervozan dok ne dobije, i isto me udara rucicom i gura, mada mi se retko smeje, obicno izbacuje siku i buni se, nece vise. E sad, pitanje je da li nece vise ili mu mozda nije dovoljno. Naime, sada malo , dobio je svega 200g za malo vise od mesec dana i rekli su mi da ga dohranjujem jer je to jako malo.<
>Inace ima 4 meseca i iskljucivo je dojena beba. Sta da radim? <i></i>
MIJAT - 26.04.2005.
KORINA - 05.01.2008.
Maraja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dabilly » 29 kol 2005, 18:08

ako ti vidiš da je on zdrav, veseo, ima dovoljan
oj mokrih pelena...mislim, nije puno dobio, ali ja bih se na instinkt oslonila - ti osjećaš je li mu dosta....luka je u prva dva mjeseca jako puno dobio, a onda se u trećem i četvrtom drastično smanjio prirast, na nekih 450 mjesečno, što ja pripisujem nekom ritmu koji je stekao i povećanoj aktivnosti - okreće se, na pupi je, diže glavu - sve je to napor i trošenje kalorija.... <i></i>
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

PostPostao/la kokakola » 30 kol 2005, 13:41

Ako više ništa ne možeš izdojiti nakon što on pusti ciku, znači da bi on još papao, ali nema. Ako još ide mlijeko, znači da mu je dovoljno i da je pustio ciku jer je sit.<
>Ako se odlučiš dohranjivati, svakako dohranjuj nakon podoja, da on iscijedi sve do kraja, da se poveća proizvodnja mlijeka, pa da razdoblje kombiniranja s adaptiranim kraće traje. <
>Ja bih se na svu silu probala suzdržati od adaptiranog, uskoro ćete krenuti s nemliječnom hranom, pa će mu biti dovoljno tvog mlijeka. A i pretpostavljam da je to samo faza kad je potrošnja energije veća od unosa, pa zato slabije dobiva na težini.<
><
>A sad natrag ON TOPIC.<
>Moja Hana u zadnje vrijeme siki tako da ja ležim na leđima, ona mi sjedne na trbuh, zadigne mi majicu i dva-tri gutljaja iz jedne, pa dva-tri gutljaja iz druge. Između gutljaja malo điha-điha i smijuljenje, pa onda opet cic-mic. Nekad mi je to slatko i komično, a nekad mi se ne da zezati tako. Ali što ću, pustim ju nek se igra, ionako neće još dugo trajati naše dojenje.<
> <
>Hana 03.08.04.<
><
><i></i>
Hana 03.08.04.
kokakola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana M » 30 kol 2005, 17:10

Maslacak i kod nas je tako.<
>Inace je Kira dok je bila mala vise uzivala u siki nego sad..tj. sad
zo popapa tako da moze nastaviti svoja istrazivanja...nema vremena cura <
>Kad siki -stipa me,lupa,pljuska po dojci...i ako je npr.tv upaljen onda malo papa,pa se okrene,pa oped papa i tako skroz...zato gledam da je nista ne ometa i da se najede,pa onda kad zavrsi moze sto hoce. <i></i>
ivana M
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 30 kol 2005, 22:43

He-he Ivana i Juli mene isto pljuska po onoj drugoj ili me stipa za drugu
adavicu ili me samo draga.<
>A danas me prvi put ugrizao otkako ima zube- a ima ih vec mjesec i pol. I ugrizao me nekoliko puta tokom dana- tako da sam . Julian<
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 31 kol 2005, 00:27

davno je bio sličan topic, pa da ponovim kako se moja ponašala kad više nije bila sasvima mala sisavica. <
>- cijeđenje
adavice kroz stisnute desni uz odgurivanje nogama meni o trbuh (super za moje trbušnjake, cijelo vrijeme sam ih morala držati stegnute)<
>- pokušavala mi je kopati nos<
>- najdraža zabava - kako noktićima izvući mamin klizav jezik iz usta<
>- donjom ručicom bi mi češkala ili lupkala leđa u ritmu povlačenja<
>pere me nostalgija. <
><
>maslačak, ja sam se cijelu drugu polovinu razdoblja dojenja mučila sa ugrizima. malo pomaže ako desni namažeš onim gelom neposredno prije podoja. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 01 ruj 2005, 09:35

djiha, djiha, cic-mic <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la putnica » 03 ruj 2005, 00:10

I Nera nakon sta se najede pocne gledati okolo ili se sheretski osmjehivati i dijeliti svoju srecu s drugima ako ima publiku (vidi potpis ).<
><
>E, ali kad smo doma - trebate vidit taj imidz!<
>Zadnjih par dana barem par puta dnevno odradi slijedeci ritual.<
>Prvo "normalno" jede (najcesce sjednem na krevet i naslonim se na jastuke i nju stavim u narucje). A onda, kad se malo zasiti, joj to dosadi (od prvog dana je mrzila taj lezeci polozaj i trpila ga je iskljucivo za hranjenje) i onda se
zinski okrene na trbuh i razgledava okolo. E, onda sama krene u pohod! Puzi i pentra se po meni ne bi li se sama nastavila hraniti! Jucer je tako krenula, dopuzala do mene, popela se rukama na mene i pocela sisati moj pupak!!! (tj. trbuh pored)<
>Malo joj je bilo cudno sto nista ne izlazi , ali kad sam joj ukazala di se nalazi kljucni dio nastavila se penjati i ulovila
adavicu prvo rukom (JAO!), a onda ustima. (Nekad je uhvati direktno ustima)<
>I tako se moja curica samostalno hranila s koljenima na kravetu i rukama na meni!<
>U jednom trenutku je odlucila da to sve skupa nije dovoljno pa se digla na noge! <
>Pa sad vi recite da ne postajem konkurencija McDonaldsu?! <
><
>P.S. Da ne dodje do zabune - Nera upravo ima 5 mjeseci (i 5 dana) <
><
><
><
>Nera - 28. 03. 2005.<i></i>
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la dove » 03 ruj 2005, 08:20

Petra kad je gladna prione uz ciku i zdusno guta tako da se cuje kao da vlak prolazi (chihu, chihu, chihu...) Kad je na desnoj ciki obavezno izvodi show dok je lijeva rezervirana za uspavljivanje! Dok siki naglo se okrene u drugu stranu i napravi facu koju mm i ja zovemo 'mica maca' nekako stisne i rasiri usne pa joj iskoce o
ascici po strani. Kad joj je vec dosta onda me zavodi pogledom ispod o
va i sirokim osmjehom dok je cika jos u ustima. <
>Hranjenje u krevetu je dozivljaj za sebe...Kad se najede,odvoji se od mene i sa nogama i rukama u zraku prevrne prema mm pa ga mazi , pa uzdahne nekako smjesno i zadovoljno opet na ciku i tako u nedogled. <
>Quote:E, onda sama krene u pohod! Puzi i pentra se po meni ne bi li se sama nastavila hraniti! Jucer je tako krenula, dopuzala do mene, popela se rukama na mene i pocela sisati moj pupak!!! (tj. trbuh pored) istu stvar radi i Petra. Mislim da tada nije gladna nego bi se mazila. Kad se uspentra do sika zaroni glavu u njih i puse pa se opet cuju smjesni zvukovi. <
>Po noci kad je gladna zna mi uhvatiti siku u zraku dok se ja namjestam pored nje, kao da ne moze docekati ...<
>Pisala bi ja jos. Situacije su bez
ojne, krasne, njezne, smijesne, jedinstvene ..... <
><
><
><i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

I to je dio imidza!

PostPostao/la podocnjaci forever » 03 ruj 2005, 20:24

...pa pisi,
ate, mislim dove! ;mase<
><
>Ej, stvarno, koliko se stvari u zivotu uzme zdravo za gotovo - ono prije kad cujes dojenje, pa sta, dojenje ko dojenje, al da toliko varijacija na temu ima...<
><
>A mala je Nera, Putnice, stvarno divna, preslatka, a da ne govorim koliko se slaze uz topic.<
>A i sama fotka je - uz mog Jana, naravno, jedna od najboljih na forumu, meni osobno. Uocila sam je jos prije kojekuda na topicima i uvijek me odusevi.<
><
> <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la putnica » 08 ruj 2005, 22:13

podocnjaci forever - Hvala! <
><
>A sinoc sam uspavljivala Neru na
acnom krevetu (pokusavam je nekako sprijeciti da se okrene na trbuh jer inace u istom trenu otpuzi), ali nakon nekog vremena pocne malo vise grintat. I onda sam je odlucila pustit da vidim gdje ce krenut, a ona lijepo dopuzi do mene i skoro kroz majicu krene sisat! (jela je neposredno prije uspavljivanja) <
><
><
><
>Nera - 28. 03. 2005.<i></i>
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Hajdi » 09 ruj 2005, 10:08

Mi smo još jako mali pa sišemo i ne damo se smetat. <
>Kad su bile veće cure su postale osjetljive na zvukove i događanje oko sebe pa više nismo mogli dojiti bilo gdje, ali ove igrice i ludiranje ja nisam pustila jer mi je jako smetalo. Voljele su se držati za moju majicu pa su se tako naučile na pidžamu kao ninicu i to su imale dugo dugo (Nina do 4 i pol a Lucija još i sad ima). Odatle moj podnick. Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>
Hajdi
Sveta krava

imidz

PostPostao/la Mrđi » 13 ruj 2005, 12:25

Katarina je prvih 5 mjeseci bila super mirna bebica i gustali smo dojit - moje srece nije bilo kraja kad je tocno sa dva mjeseca svojski potegla i prvi put jela bez mljackanja i hvatanj azraka a ja vise nisam imala problema s bolnim, crvenim i ranjavim
adavicama.<
>No, kad je skuzila zvukove oko sebe, a pogotovo kad mm ude u sobu (ma samo ude bez da ista kaze) odmah se okrece i salje mu i to mora ponovit najmanje tri puta.<
>Dok jede, pokusava mene uhvatit za nos - uhvati me pa se smije ali ne ispusta... no kad je gotova u zadnje vrijeme se okrene na meni potrbuske i rukicom pokusava vidit odakle to ide mlijeko?! uhvati
adavicu pa mene pogleda i pa ceka da ju spremim... <
><
>Katarina <i></i>
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.