Sada je: 01 svi 2026, 07:31.

splitsko rodiliste i dojenje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

splitsko rodiliste i dojenje

PostPostao/la mama zo » 08 sij 2006, 23:21

Ne znam postoji li informacija gdje o ovome, pa ako netko nesto zna pisite.<
>Naime rijec je o, po meni, groznoj prici iz splitskog rodilista. MM rodica rodila je 05.01. i u sva tri dana malenu nije dojila vise od tri, cetri puta. Kako sam ja skuzila sobe su takve da ona bebu vidi preko stakla (ja sam rodila u petrovoj pa ne znam) i mora moliti sestre da joj je daju da je podoji jer gleda svoje tek rodeno dijete gdje urla <
>Prije nego bi joj je trebali donjeti na dojenje uvale joj bocicu i onda donesu da je doji Sestra joj je rekla da se ne namjerava deset puta vracati radi njenog gladnog djeteta i to je razlog sto je/ih hrane na bocicu.<
>Jednom je uspjela izmoliti da joj je daju da je nahrani i kad su je vratili u sobu za bebe uvalili su joj bocicu na sto se mrvica <
>06.01. je dobila zuticu, ne zna visinu bilirubina ni nista. Drze je pod lampama po 6 sati i tad joj daju bocicu da bude mirna. Ova jadnica nema pojma sto da radi, ni kako se izdojiti ni kako se izboriti da nahrani bebu. Danas je dobila temperaturu. Uspjela se izdojiti na aventovu pumpicu, pa ce valjda biti do
o.<
>Sta je stvarno tako u Splitu? <
>Meni zvuci ko horor... <
><i></i>
mama zo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: splitsko rodiliste i dojenje

PostPostao/la Ivci » 09 sij 2006, 01:49

Izgleda da se nije ništa promijenilo u zadnje 4 godine, a ja se nadala da će sada ipak biti malo humanije.<
>A da tek vidiš posteljinu, wc i ostalo.<
>Ja sam ležala 15 dana, od toga 7 na posteljini na koju su me stavili prvu noć kad sam došla na odjel sa puknućem vodenjaka, te mi je još na to iscurila krv iz vene jer mi je med. sestra krivo uvela infuziju.<
>U Splitu je stvarno horor, iako ima i prekrasnih ljudi u med. osoblju, ali izgleda da ih je stvarno premalo i jaaako su loši uvjeti jer je bolnica prastara.<
><
><
> <
><
><
><
><
><i></i>
Ivci
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djecakovamama » 09 sij 2006, 02:03

Bas tuzno <
>Za nevjerovati <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la sany » 09 sij 2006, 13:27

mama zo zao mi je sto je iskustvo tvoje rodice tako lose<
><
>uvjeti u st rodilistu su jos uvijek daleko od idealnih (bebe iza stakla, odvojene od mame) <
>ALI<
>moje iskustvo je takvo da su mi sestre redovito na moje trezenje donosile bebu na podoj, i jos je ostavile duze nego ostale ako sam to trazila, kada bi bebe odnosili pitaju da li je beba jela i treba li joj dati bocicu....i tako svaku mamu u sobi isto pitaju...<
>i nocu isto tako, na moje trazenje bebu bi donjele<
>(ovo je iskustvo prije 2 godine, nije valjda da su se stvari promjenile na gore )<
> <
><i></i>
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

a iz sibenika

PostPostao/la potepuhica » 14 sij 2006, 00:30

dojenje u bolnici mi je ostalo u do
om sjecanju. znam da sam ja znala misliti da nema laktacije, a da su me oni uvjeravali da je sve ok. znam da sam jedne noci gledala sestru kako pomaze zeni pored mene izdojiti rukom jer je prijetio mastitis.<
>bebachi su bili citavo vrijeme s nama, osim 2-3 puta kad su ih nakratko odnosili.<
>nije bas da su nas nesto educirali o dojenju, ali su nas podrzavali.<
>i pridavali su vaznost skin to skin kontaktu. tak da unatoc staroj bolnici i ne bas nekoj opremljenosti, ljudi oko mene su mi bili ok, a to je meni u toj stvarno posebnoj i osjetljivoj i intimnoj i prekrasnoj i teskoj situaciji nekako bilo najvaznije.<
><
>poslije sam cula i razlicite horror price, ali, eto, ja sam sibensko rodiliste vidjela u do
om.<
><
><
> <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: a iz sibenika

PostPostao/la Ina66 » 16 sij 2006, 13:29

i moje iskustvo je pozitivno ka kod sany - bebu sam dobivala kad god sam zatražila pa i noću<
>što se posteljine i spavaćica tiče, dobili su nove baš kad sam ja rodila Mara, 02.10.2002.<
>Ema, 30.10.2005.<
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

Re: a iz sibenika

PostPostao/la Ivana » 16 sij 2006, 14:08

Ne mogu vjerovati!! Bas mi je zao, sad samo da uspije dojiti... Nadam se da je to nije "dotuklo" i da ce
zo doci k sebi. Ja sam rodila u zg u vinogradskoj, i nemam ni jednog prigovora,ni za porod ni poslije Luka 26.09.2004. <
><i></i>
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

splitsko rodiliste

PostPostao/la Mrđi » 18 sij 2006, 14:46

ja sam rodila ima godinu dana i bilo je skroz ugodno iskustvo, od samog poroda pa do dolaska i ostanka u sobi. Znam da sam treci dan rekla kako bi mi do
o doslo da ostanem tu jos koji dan da sam se bas odmorila.<
>Super mi je sto su bebaci odmah niti dva metra od mog kreveta (jest da je staklo ali ih bar stalno mozemo gledati- za razliku od rodilista po ZG di ne vidite svoje dijete ako nij erooming in) i to mi je super. Svaki put kad bi mi bebaca donili na dojenje pomagale su sestre i dolazile svaki put kad bi ih zvala jer mi nije islo, a imala sam ragade i rascvjetalu
adavicu i sestra mi je savjetovala one sesirice i sjedila pored mene dok beba ne bi potegla.<
>Hranili su je i na bocicu, naravno ali to ne smatram nicim losim jer je puno beba i nije njima lako (a malo ih je) svako malo trckarati nosit bebe i vracat ih), to je ipak ua njihovo do
o, da leze bas u sobi za bebe u svom kreveticu a mame se za to vrijeme i odmore...<
>znam da jos puuuno toga treba ispraviti, osoblje educirati i sl. ali stvarno nij etoliko strasno, ja cu evo samo dati savjet budite ok prema sestrama, priznajte da neznate i da vam uistinu treb apomoc i one ce to ucinit. Mi smo u sobi znale za pmoc pitat i cistacicu (jos nam je ona najvise pomagala). Cure buduce mame i one s drugim bebacima, vjerujte u sebe, molite, pitajte... sve ce bit ok. nije to u splitu tako strasno... evo ja nosim zaist alijepe trenutke... <
>Katarina<
><
><i></i>
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

Re: splitsko rodiliste

PostPostao/la IvanaFM » 30 sij 2006, 23:54

Moje iskustvo sa St rodilistem je takodjer OK. Mislim, moglo bi biti puno bolje, ali nije mi se cinilo tako crno. <
>Bruno je rodjen s 2800 g i nije bas do
o dojio, imao je malo povisen bilirubin i cesto bi par puta potegao i odmah zaspao na siki. Sestre su mi ga donosile na dojenje kad god sam pitala, vagale su ga nekada prije i poslije hranjenja, ostavljale mi ga duze itd., jedino su ga nocu hranile na bocicu.<
>S druge strane, zeni na krevetu do mene nisu donosile bebu kad je htjela, doduse ta je zena bila jako neljubazna i bahata, npr. sestre donose djecu u sobu i ostave otvorena vrata od sobe jer nose po dvije bebe odjednom i ne mogu s bebama otvarati-zatvarati vrata, a ona se ustane i zalupi vrata. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anika30 » 08 vel 2006, 13:08

ja sam tek sad naletila na ovu temu i moram reagirati.<
>Mrdji jesi li ti sigurna da si rodila u Splitu? <
><
>Uvjeti su nehumani. <
>Prvo nemaš pristup vlastitom djetetu dok u njihov box moze uci kome se prohtije od bolnickog osoblja pa cak i kucni majstor. Dok sam ja tamo lezala ( 53 dana ) omiljeno okuplaliste cistacica je upravo box od bebaca. <
>Sestre su rastrgane i nezainteresirane, cast iznimkama. Da bi uspjesno dojila, morala sam dezurati jer prilikom nocnog podoja one uguraju bocicu pa se ti frigaj. Doduse donose bebu na zahtjev, ali ti se moras dignuti i traziti po hodniku, sobama i par puta ponoviti zahtjev. To ne zvuci tako strasno, ali zena nakon poroda npr. carskog nije bas za setnju po bolnici. Dakako tu proradi kolegijalnost, pa se starija rodilja ( od 2 dana ) dize za cilu sobu.<
><
>O opremljenosti rodilista nemam vremena, a ni zivaca pisat. Samo cu natuknit, da zenski Wc na ginekologiji je plodno tlo za razvijanje gljivica, plafon je komplet prekrivem tim kulturama. Nema daske na zahodu! tus kabina nema vrata ! a zavjesa je toliko puta prekrojena da se vec vidi intima. <
><
>Nego sta je tu nerviram kad se rodiliste pravi since 2001 ( bila osigurana sredstva od ministarstva )<
> <i>Edited by: Anika30 at: 8/2/06 12:12<
></i>
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

splitsko rodiliste

PostPostao/la Mrđi » 08 vel 2006, 19:58

draga anika stvarno zar si ti bila u splitskom rodilistu? <
>stvarno nemogu vjerovati - ko da citam horor ja to nista, ama bas nista nisam dozivjela... i nisam nikoga, ama bas nikog aosim sestara i to samo 2 vidila kako ulazi u box di su bebe...<
>Wc u kjoji sam ja isla je bio besprijekorno cist samo odredene zene su se znale dolj eprat pred lavandinom, iz njih kapa krv a niti jedna da to pocisti jel tako one i doma????<
>ja sam bila fer prema drugima i to mi se i vratilo... meni je bilo ok... pogotovo ona stara pedijatrica u viziti...<
> <
>Katarina 16.01.2005.<i></i>
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Anika30 » 08 vel 2006, 20:38

Pa da nastavim...tuševi imaju poucala crijeva pa se mozes tusirat samo pod odredjenim kutom. Pa smo eto skupili lovu da bi kupili nove, sve funkcinonira na principu do
e volje i donacije samih pacijenata. <
>Mislim da je to sve kapljica u moru problema, jer na cijelom odjelu postoje mislim tri CTG aparata, a priliv zena je od Du
ovnika do Sibenika, otoci, zagora, Hercegovina... UZV u predrađaoni je iz prahistorije...nastavit cu kasnije Docepala ma se F, ima 1000 pitanja <i></i>

Bog je bolji organizator

PostPostao/la IvanaFM » 09 vel 2006, 15:35

u st rodilistu koliko se sijecam postoje 2 dijela za rodilje, ne znam je l se to zove jedinica 1 i jedinica 2 ili nekako drukcije, a nije ni vazno. Jedna od tih jedinica je OK, druga je koma.<
>Ja sam bila u ovoj boljoj. Tu su WC-i bili renovirani par mjeseci prije nego sam rodila. postojale su daske na wc skoljkama, tusevi su radili i sve je bilo OK. <
>Na drugoj jedinici je bila katastrofa, tamo mi je prija lezala, pa je u WC isla u ovu jedinicu u kojoj sam ja bila. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anika30 » 09 vel 2006, 23:49

IvanaFM potpuno si u pravu postoje babinjace 1 i babinjace 2.Quote:Jedna od tih jedinica je OK, druga je koma.<
>Stvari su se 100% promijenile, ti renovirani zahodi su upravo oni o kojima sam prethodno pisala. Ja kad sam rodila 2003. jos su se do
o drzali. Ali sad, pa bila je NOVA TV ovo lito radila prilog, islo je na dnevniku, prikazali su plafon <
>Da ne gadim samo zahode, osvrnit cu se na sobe, znaci ja sam lezala sa 10 zena u sobi, ide krevet,kantunal od 30 cm pa na njega priljubljen iduci, i tako redom. Ukoliko si na ozloglasenom preparu pa vuces stalak tvoje suside s liva i desna bi trebale bit one bez stalka jer se ne mozete mimoilazit. E da na tim zahodima je prag tako da ne mozes provozat stalak, nego dizi
ale. <
>Higijena je za za tu sitaciju su dijelom krive pacijentice. Ima ih stvarno neodgojenih, ali ne podrzavam stav cistacica koje misle da zene nakon poroda su stanju oprati za sobom. Zahod se pere jednom dnevno i to ujutro, a pslije sto bude bice. <
>Bolnica se bas nije pretrgla da promjeni sitaciju. Sanitar nisu imali kroz cijeli moj dugi boravak. Onda su se dosjetile sretnice koje su rodile da iz svog paketa "sretna beba" izdvoje reklamni domestos pa ga udjele cistama. ...<
> <i></i>

Bog je bolji organizator

PostPostao/la ngost » 02 ožu 2006, 03:18

Joj Anika a meni smisan ton kako ti opisujes...<
><
>ja nisam imala bebu, moja je odjezdila na 4-ti kat a mame koje su bile samnom u sobi nit su bile zainteresirane , nit su imale pojma o dojenju a niti su se trudile utjesitit svoju uplakanu dicu...<
><
>sestre su stvarno kako koja, a posebno kako ti prema njima, posto sam ih ja znala od prije s odjela onog (kako se zove) di se rade kiretaze, operacije mioma i sl. samnom su bile super...<
><
>i stvarno po noci jedna sestra, 10 beba place, mame hrcu , pa sam ja malo setala po odjelu i pomagala sestrama samo da ne mislim na gluposti.<
><
>i je skupljaliste im je u boxu s bebama<
>al btw. usla sam i ja tamo za sestrom jer nisam mogla vise od suza gledat na oci, izdrzala sam dva donosenja na podoj, al kad su treci put njima donile bebe a mene sazalno pogledali ja udri u plac skupa s njihovim bebama......<
><
>a sad mi je smisno koliko sam jecala da sam cili odjel nadglasala <
><
>dojenje na neonatologiji = nemoguca misija<
><
>dojenje na odjelu=moguce uz stalne napomene i borbu rukama i nogama<
><
>ostalo...nije me previse
inilo, ima i tus za doktore otkljucan <
><
> <i></i>
ngost
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 02 ožu 2006, 15:46

Quote:Zahod se pere jednom dnevno i to ujutro<
><
>s ovim se ne bih složila jer sam po drugi put bila u sobi preko puta WCa pa sam vidila da nije samo jednom <
><i></i>
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la sany » 02 ožu 2006, 19:38

Quote:jer sam po drugi put bila u sobi preko puta WCa<
><
>gle,gle - pa onda smo bile u istoj sobi ( a i RLmama ) mi smo je zvale VIP soba, jer je na dva koraka od super novog, cistog i urednog zahoda<
>anika je ocito bila u onom drugom dijelu di je jos uvijek stari zahod <
><i></i>
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la mamaizsplita » 03 ožu 2006, 01:54

ngost, tako si slikovito to opisala, da mi se cinilo da sam ja ovaj tren tamo u rozoj spavacici umjesto tebe <i></i>
mamaizsplita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamaizsplita » 03 ožu 2006, 02:15

moje misljenje je da je u st rodilistu moguce dobiti dijete na podoj u svaka doba, ako majka izrazi jasno i odlucno svoju zelju. <
><
>kako stvari razlicito izgledaju, ovisno o perspektivi...meni je u st rodilistu kidala zivce ta toboznja potpora dojenju, koja se sastojala jedino od neukusnih podbadanja majki koje su zbog ovog ili onog razloga imale problema s dojenjem. da bi tko stigao ili znao pomoci savjetom, ni slucajno..<
><
>nama dojenje nije islo nikako. malena je vukla i vukla i vukla, a mlijeka nije bilo. nakon sat-sat i po natezanja,
adavica potpuno upropastenih, nosila bih je po sobi da placem ne budi druge mame i bebice koje su blazeno spavale. onda bi me dosle spotati da ne smijem setati s bebom, jer sam preslaba od poroda i mogu pasti <
><
>jednom sam nakon dvostanog dojenja na ragadama i nanasanja isla moliti da je odvedu u sobu za bebe, na hodniku sam nasla samo jednu sestru koja je ironicno komentirala - 'do
o, idem zvati sestre koje se
inu o bebama i reci da tu ima jedna majka koja ne zeli biti sa svojom bebom' !<
>danas bi bestija cula svoga boga , ali onako izmucena i nesretna zbog svog tijela koje me po drugi put izdaje i nije u stanju pomoci svojoj bebi, dok sve druge mame uspjesno doje... ubola me ravno u srce. <i></i>
mamaizsplita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

splitsko rodiliste

PostPostao/la Mrđi » 03 ožu 2006, 12:07

mis <
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Profimama » 04 ožu 2006, 02:07

S dojenjem u rodilistu sreca nisam imala problema, a u osnove me uputila zena koja je lezala pored mene-mama s iskustvom, koja je uz to dobila blizance, dva djecaka, na carski pa bi joj ja pokretljivija ganjala sestre po hodniku i kojekakvim cibama jer su joj djecaci bili prehladjeni.<
>No, htjela sam ispricat svoj dozivljaj, tocnije jedan od...<
>U svakom slucaju, jedne od te tri veceri koje sam provela na odjelu babinjaca uputim se ja u WC (noviji) kad ono na hodniku kazu leti lastavica. Pocirim bojazljivo kroz vrata, a<
> ono sismis bezglavo, u panici, leti hodnikom i zabija se u zidove.<
>Naravno da mi nije palo napamet ucinit tih 10-ak m do zahoda, bila sam uzasnuta! Ipak, vecernja toaleta se mora obavit pa sam s cimericom krenula.. kuc,kuc s terace u sredisnju sobu s 10-ak cura na cuvanju trudnoce, objasnila situaciju i zamolila prolaz u stari hodnik do WC-a.<
>U WC-u srele neku rodilju, upozorile je na sismisa, a ona ce, ah u ovom cete naletit na gastrapane!<
>Da ne govorim kako je sestra u sred noci dosla po mog F i vodi ga, a ja je upitno gledam, di?<
>Na svjetlo, motaje ona. <
>Ok, ali da je pedijatrica mogla uopce rec da dijete ima zuticu, nista!?<
>Kad sam je zadnji dan ljubazno pitala kad ce biti gotovi nalazi<
>njegovog bilirubina, ona drsko-zar ne znate?<
>Zadnji dan, kad smo trebali izac od same mogucnosti da ostanem jos malo mi je dolazilo <
>Srecom, treci dan je bilo cao <
><
>Jos jedna tragikomicna scena.<
>Pita moja cimerica, gospodju koja nosi spizu, moze li dobit jos jedno maslo(za dorucak), a ova ce iskreno-nema ih vise!?<
><
>Kad bi sve pisala ne bi bilo kraja.<
>Prvu sam noc doma oplakala muzu rekavsi:"Da znas sto sam ja sve prozivila" <
><
>Svejedno, bude li se dogodilo , opet cu! <
><
><
><
><
> <i>Edited by: Profimama at: 4/3/06 1:11<
></i>
FABJAN 30.05.2005
FRANE 06.03.2009

Srce ponizno stvori mi Gospodine i duh postojan da moli u meni
Profimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

splitsko rodiliste

PostPostao/la Mrđi » 05 ožu 2006, 00:04

cure mogu samo i valjda ce ovo novo rodiliste
zo pa da bar interijer bude cist i uredan, a ostalo... trebamo novi o
azovani kadar... ma kad bi mene pitali ja bi volontirala na obuci o dojenju i svemu ostalom. I moja sestra se time bavi i sve bi se dalo uredit... <
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la ngost » 06 ožu 2006, 15:54

joj i ja bi volontirala na obuci o porodu po želji...al naravno uz pomoć malo više onih kojima je to struka (da mi štite leđa)..<
><
>joj da mi je doživit to da se može u St sastaviti plan poroda, onako normalan i sa solucijama ako ..... tipa plan A i plan B <i></i>
ngost
Samo sam naišla
Samo sam naišla

splitsko rodiliste

PostPostao/la Mrđi » 07 ožu 2006, 22:25

ngost ja se tome nadam i kazem ponovo imam nekog iza sebe.mzet je doktor! <
Mrđi
mami me el Camino

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.