Sada je: 22 srp 2026, 10:50.

kako izabrati izdajalicu-molim savjete

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

kako izabrati izdajalicu-molim savjete

PostPostao/la ema emily » 04 tra 2006, 13:26

Uskoro ću roditi i planiram isključivo dojiti barem prvih nekoliko mjeseci.<
>Čula sam da je zgodno/do
o imati izdajalicu, čak ju uzeti sa sobom već u rodilište (kako bi mogla izdajati mlijeko čim krene i tako izbjeći npr.zastoj i upalu).<
><
>E sad, da li je imati izdajalicu stvarno nužno (već u rodilištu)??<
> I koja vrsta je najbolja? <
>Zapravo, zanima me sve: koje izdajalice ste vi koristile, kako ste s njima zadovoljne, gdje ste ih kupile i koliko su koštale, kako ste kasnije pohranjivale mlijeko (u vrećice, posudice...??) i gdje ste nabavile te posudice za pohranu.<
><
>Hvala unaprijed! <
><
><
><i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: kako izabrati izdajalicu-molim savjete

PostPostao/la JiA2 » 04 tra 2006, 13:31

Neke moje frendice se kunu u :<
><
>www.avent.com/uk/en/
eastfeeding_avent_isis.php J & A 08-06-01<
><i>Edited by: JiA at: 4/4/06 13:32<
></i>
JiA2
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivana » 04 tra 2006, 14:25

Avent! <
>Spasila me prva dva tjedna!<
>Imala sam i baby nova ili tak nesto ali mi je ona doslovno " iscupala"
adavice! Luka26.9.2004. <
><i></i>
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 04 tra 2006, 14:53

Imati izdajalicu nije nužno, pogotovo ako je beba stalno s tobom. <
>Ipak može biti korisna.<
>Ja sam je imala (isto ovu Aventovu) i uglavnom sam je koristila za to da mogu mlijeko izdojiti i spremiti ako moram otići negdje bez bebe pa da ga netko drugi može nahraniti.<
> P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la selma27 » 04 tra 2006, 14:56

medelina mini elektricna je zakon <i></i>
selma27
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la masko » 04 tra 2006, 15:30

Samo ne NUK. Ja sam imala nukovu i poslije par izdajanja otišao joj je silikonski prsten. A bez njega izdajanje je nemoguće. Mislim moguće je ako imaš konjske živce. <i></i>
slika
slika
masko
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re:

PostPostao/la lazanjur » 04 tra 2006, 15:30

Avent izdajalica uvijek ima moj glas!! <
><
><
><
><i></i>
K. 02.08.2002.
M. 10.03.2006.
lazanjur
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re:

PostPostao/la Gilmorica » 04 tra 2006, 17:58

Ja isto imam Avent i super sam zadovoljna s njom. Nosila sam ju u bolnicu oba puta ali ju nisam koristila. Isto ko i Barbi, kasnije je bila neophodna za izdajanje kako bi mogla izgiljati na par sati bez bebe. Izdajala sam direktno u vrecice za zamrzavanje. Sad ih Avent vise ne proizvodi, ali navodno imaju neke posudice koje sluze svrsi. Novi silikonski prsten sam narucila od zastupnika za ovu turu dojenja i poslali mi postom. Avent proizvode imas u ljekarnama, Getrou, DM-u... <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nina » 04 tra 2006, 18:24

U rodilištu sam koristila aventovu i kikovu(grozna je-pušta na sve strane).Kasnije sam kupila aventovu za doma,u rodilištu sam imala njihovu jer je roko nedonošče pa je bio 15 dana u bolnici.,i odlična je.<
>Najjeftinija je u dm i getrou-oko 350kn,a ja sam je kupila u ljekarni i dala skoro 500kn. <
> <
><i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IvanaFM » 04 tra 2006, 20:46

ja sam isto koristila aventovu i bila sam prezadovoljna.<
>mislim da nije nuzno da je nosis u rodiliste kad podjes na porod, uvijek ti je muz ili netko drugi moze donijeti. <
>ja sam imala kuci izdajalicu (posudjenu od prijateljice), nisam je ponijela u rodiliste, ali mi je u rodilistu zatebala pa mi je mm donio. tu sam izdajalicu koristila za dosta dugo, onda sam je vratila.<
>Kasnije kad se B poceo odvikavati od dojenja imala sam nekoliko puta previse mlijeka i grudi su me boljele, pa sam kupila izdajalicu, opet aventovu, sad ceka drugo dojenje <
><
>inace, mlijeko sam spremala u zamrzivac, nisam koristila one njihove vrecice nego obicne vrecice za zamrzivac, ulila bi mlijeko u vrecicu, sve skupa bi stavila u neku plasticnu posudicu (moze i casa od jogurta) i tako zamrzla da se ne bi probilavrecica u zamrzivacu. <
>Bruno 10.10.2002.<i></i>
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lily » 04 tra 2006, 21:40

ja isto imam aventovu mene je spasila jer mOJ maleni već od dva mjeseca nije htio ciku tako da se cijelo vrijeme izdajam i nemam nikakvih problema, nosila sam je i u rodilište i tamo mi je do
o došla jer kada je krenulo mlijeko maleni nije mogao toliko pojesti pa sam se morala višak izdojit moj je savjet da je poneseš u rodilište za svaki slučaj ... <
>Cvijeto 08.09.2005.<
><
><i>Edited by: lily at: 4/4/06 21:42<
></i>
lily
Samo sam naišla
Samo sam naišla

izdajalica

PostPostao/la mama i ema » 04 tra 2006, 22:20

Ja koristim Avent-ovu i super sam zadovoljna. U rodiliste sam je nosila, ali mi nije bila od pomoci. Naime to prvo mlijeko, kolostrum je tako gusto da to, barem meni, izdajalica nije mogla izdojiti (ona ne stvara jak pritisak na dojke), a prvih par dana, dok se dojenje ne ustali, potrebno je masiranje prije svakog podoja, kako bi dojke omeksale i mlijeko krenulo. Ja uopce nisam ni uspjela se izdojiti sama, tek uz pomoc sestre. Naravno, nekim zenama ide teze, nekima bez problema, zavisno od dojki, ako je vec kupis, mozes pokusati i u rodilistu s njom. <
>Kasnije mi je posluzila nekoliko puta, ali se nismo jos odvajale na duze, pa nisam mlijeko nikad zamrzavala, tek na par satim a onda bi ga ostavila u bocici u kojoj je izdojeno i u frizider!<
> <i></i>
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: izdajalica

PostPostao/la lulica » 04 tra 2006, 22:47

Ne bih ti preporučila nositi izdajalicu u rodilište, uvijek ti je netko može donijeti. I nemoj unaprijed "razbijati" glavu s nebitnim stvarima. Ja uopće nisam razmišljala o tim izdajalicama ni u trudnoći, a ni dugo nakon poroda. Posudila sam je u prijateljice koja je prestala dojiti upravo zbog izdajanja, jer nije uspijevala izdojit dosta mlijeka pa je zaključila da ga nema. Kad mi je beba imala 4 mj. posudila sam tu avent izdajalicu za slučaj kad budem morala negdje skoknut da mogu ostavit malo mlijeka. I tako kad sam se izdojila par puta, a za 100 ml mi treba otprilike pola dana, skužila sam da je moja prijateljica bila u krivu kad je mislila da nema mlijeka. Ona je u stvari imala mlijeka, ali se nekim ženama lakše, a nekim teže izdojit. Isto je i u mom slučaju, čini mi se da samo gubim vrijeme, ali eto pomogne kad ti treba. Zato nemoj unaprijed razmišljat o tome nego ako bude potrebe. Meni je stvarno bilo tužno gledat u rodilištu da većina mama imala problema ili ne koriste izdajalicu, umjesto da privinu mala stvorenja uza sebe i uživaju. To je zaista jedan predivan osjećaj., Sretno s dojenjem! <i></i>
lulica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kalea » 05 tra 2006, 00:12

I ja dajem glas za Aventovu izdajalicu ! Meni je bila za povecati produkciju mlijeka. <i></i>
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la podocnjaci forever » 05 tra 2006, 10:49

Nee, neeee - ovo je pogrešan stav "ne optere&#263;ivati se nepotrebno onim s &#269;im ne moraš" ne znaš nikad što se može dogoditi... i samo ti razmišljaj dok je vrijeme, pripremi sve, osluškuj i prati...<
>...jer, ja sam napravila upravo suprotno od toga i nije bilo do
o... dok sam spremala stvari za rodilište gledala sam kojekakve spiskove i preporuke, i svega sam se držala - osim savjeta za ponijeti izdajalicu... "mislim, pa šta &#263;e mi to, dijete &#263;e bit tu, zašto izdajalica..." <
>...i onda rodim mjesci po ranije, dijete u inkubatoru, a ja želim dojiti... a ništa od onoga kako sam zamišljala više nije bilo onako kako sam o&#269;ekivala...<
>...nemoj uop&#263;e sad nasjesti na moju dramati&#269;nost, stvarno te ne želim plašiti, samo želim naglasiti kako je ipak važno uzeti u obzir sve, do
o se pripremiti i itekako o tome razmišljati...<
><
>...kako onda nekome objasniti iz bolnice kakvu izdajalicu da mi donesu kad nitko od mojih blizih, nit rodbine nit prijateljica nije izdajalicu koristio? Pa je muž za prvu ruku kupio malu pumpicu na kiosku, na znam koja marka, svega 35 kn, ja se po&#269;ela izdajati, nije išlo baš najbolje, i ja mislila kriva pumpica... nisam još znala da mlijeko u po&#269;etku teško ide, ali svakim izdojem sve bolje... pa je zato muž kupio tu Aventovu (istina, jeftinija je po Getroima is l.), kao, &#269;udo svjetsko i to - kod mene nije upalilo ... i to ne samo kod mene, nego niti kod 3-4 susjede u bolnici... i sve smo koristile samo pumpicu...idu&#263;ih par dana ve&#263; sam izdajala po 1-1,5 dl bez problema...bilo je to bebi i previše.. <
><
>... a ostale cure su se izdajale iz raznoraznih razloga - jedna je imala straaasno puno mlijeka, to nisam jos vidjela, mlijeko doslovno curi, pa je morala izdajati visak... druga je imala nekakve pocetne zastoje, beba nije uspjela povuci ili bi krivo pocela sisati - pa je ova prvo bi izdojila malo, a onda beba preuzme ostalo... itd... hocu reci, mislim da je do
o razmisljati o tome, samo naprijed i svaka cast ... i milsim da ne mora biti Aventova... <
><
> <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tajana5 » 06 tra 2006, 16:57

Meni nikakva izdajalica nije pomogla!<
>U rodilistu su me probali izdajati izdajalicom, nije islo i rekli su da je niti ne kupujem jer mi jedino ruke mogu pomoci.<
><
>Bolje ti sto do
o prouci izdajanje rukama. Moja greska je bila - ja sam sve super proucila, ali nisam znala prepoznati vrijeme kada je "mlijeko doslo" i nisam pojma imala da TAKO KRVNICKI moras navaliti na svoje cice.<
><
>I ako mi se sad netko usprotivi i kaze da to uoooopce ne treba krvnicki nek slobodno ovaj topic ode na VT jer cu ja <
> <
>MARTA 04.02.2005.<i></i>
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 07 tra 2006, 06:27

I ja glasam za Aventovu jer je relativno jeftina a prilicno kvalitetna. Sve moje frendice se kunu u Medelinu elektricnu ali je jako skupa i meni nis tako ozbiljno nije trebalo kad nisam isla radit i ono malo ekstra mlijeka koliko mi je trebalo kad sam zgibala na sta,dva sam izdojila i stavila u toj bocici u frizider. Imala sam i nesto u bocicama zamrznuto i na kraju to bacila. Ja bi mozda objasnila muzu u slucaju da nesto zapne koju zelis ali mislim da nema potrebe da je u napred kupujes. Ja sam se uvijek naj ucinkovitije izdojila pod toplim tusem ,rucno. Sa pumpom moras biti jako opustena i strpljiva i po mogucnosti imat bebu kraj sebe. Meni su cice bile pune ko simentalke a pumpica nis ne vuce ali kad bi recimo malu stavila na jednu i pumpicu na onu drugu curilo bi ko od sale. Ma sve je to u glavi Meni je to u biti bila samo muka i nije mi u nekom lijepom sjecanju. Sretno <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Izdajalica

PostPostao/la mama i ema » 07 tra 2006, 19:48

Tajana ja sam morala isto krvnicki masirati da izdojim, toliko da sam imala zestoke modrice na dojkama (prvih dana samo, poslije bi izdojila 2 dcl za 10 min, sa izdajalicom, bez prethodne masaze, ali treba doci do toga)... <i></i>
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Izdajalica

PostPostao/la RitaZG » 09 tra 2006, 21:21

DA to je fakat vjezba i nije lako doc do toga da se izdoji tak puno ali moze se. MEni nije trebalo pa sam uglavnom bila zadovoljna sa deci svaki dan. Do
o je isto ustaliti ritam izdajanja. Moja frendica se izdajala svaku vecer kad bi mali zaspao. Fino bi se sjela, prikopcala(elektricna) uzela nesto fino za piti(cajic, bijelu kavu ili kakao) i udri.Redovno je izdajala po 2 deci u roku keks. Tak da su cice to prihvatile ko jos jedno hranjenje i uvijek je bilo mlijeka bez problema. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ema emily » 26 tra 2006, 11:26

Cure, hvala na savjetima. Puno ste mi pomogle .<
>Ja sam bila odlučila nabaviti izdajalicu, no sva sreća neću je morti (odmah) kupiti jer mi jedna znanica može posudili. <
>Tako da ju sad imam doma. Aventova, evo baš jučer je stigla. <
>Osjećam se puno spremnije za dojenje . <
><
><
><i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ana80 » 26 tra 2006, 13:28

I mene je Avetova izdajalica spasila <
>Stvarno je zakon. Volim sve što vole mladi :)<i></i>
ana80
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Llea » 26 tra 2006, 21:09

S obzirom na "staž" od dvoje dijece, moj savjet ti je samo nuditi bebi prsa i dojiti, a ako ne ide, par puta "povuci" sa obicnom pumpicom/izdajalicom, pa zatim staviti bebu na prsa.<
><
>Izdajalica jako puno navuce mlijeka i poslije
adavice "nastradaju", ispucaju, krvare.<
><
>Sa prvim djetetom sam izdajala Aventovom izdajalicom, sva sretna samo da beba papa moje mlijeko, i to 4 mj. Bradavice su bolile, krvarile, ma užas. Završila na hitnoj zbog zacepljenja kanalica. Jednostavno sam puno mlijeka navukla, beba nije mogla popapati. Ja sam to i spremala i zamrzavala. Poslije sve bacila jer nije htjela papati takvo odmrznuto mlijeko.<
><
>Sa drugim sam samo dojila i dojila. Istina, namu&#269;ile smo se i ja beba dok se nismo uhodale, ali zato sam sretno dojila 7 mj.<
><
>I želim ti svu sre&#263;u da ti izdajalice ne treba, ve&#263; da bebica što prije sama otkrije cari dojenja VELIKI BRAT<
><
><
>LJETNA BEBA<
><i></i>
Llea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gold dust » 27 tra 2006, 10:50

i jos jedan savjet - za svaki slucaj do
o prouciti unaprijed u uputama kako se izdajalica sklapa (aventica ima puno dijelova) i upotrebljava. sjecam se dviju cura iz rodilista kojima ta aventova nikako nije funkcionirala kad im je trebala - obje su imale posudjenu, vec sklopljenu, naravno bez uputa. pokusala sam im pomoci, ali nisam imala pojma, jer sam tada prvi put vidjela te izdajalice <i></i>
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 27 tra 2006, 22:26

i jos nesto: ima zena koje izdajalicom nikako ne uspiju izdojiti nista, ne mogu potaknuti refleks otpustanja nikako drukcije nego s bebom na dojci.<
><
>takvima eventualno moze pomoci rucno izdajanje. <
><
>i kolicina izdojenog mlijeka nikako nije pokazatelj koliko mlijeka ukupno ima <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ema emily » 09 svi 2006, 14:20

samo da se javim....ja rodila pred tjedan dana i do
o da imam tu posuđenu izdajalicu. Došlo mi je 4 dan nakon poroda toliko milijeka da bi pola du
ave mogla dojiti. izdajala sam i ručno i izdajalicom, samo da preživimo ovaj vikend bez upale. sad je već malo bolje. <
>Dobila sam i ragade (krvave) ali ne od izdajalice nego jer sam ga krivo postavljala na dojke. Tek mi je juče patronažna pokazala kako da ga položim- i tek me od jučer ne boli dok sisa. Svi tekstovi na rodi, i drugdje, svi savjeti i forumi, čak i sestre u bolnici...nisu mi pomogli. Startali smo krivo, ali ne damo se! <
>Sad izdajam samo s izdajalicom kad se cike popune i počnem osjećati kvrge, toliko da se olakšam. A s vremenom će i beba početi jesti veće količine pa će se količina izdojenog smanjivati. Bar sam si ja to tako zamislila , kako će biti to ćemo tek vidjeti.<
><
>Ugl, da napišem ono što sam i došla napisati. Savjet koji bi ja sada dala samoj sebi- svakako nabaviti izdajalicu, nikad ne znaš hoće li ti trebati, a mene je spasila sigurnog mastitisa! <i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 40 gostiju.