Postao/la Gilmorica » 28 tra 2006, 11:15
Ovo je za sve mame koje se ustaju po 5-6 puta tijekom noci kako bi nahranile svoje bebe.<
><
>N. je pocela spavati cijeu noc vec od njezinog prvog mjeseca. Ja odusevljena, odmorna, sve islo super. Onda sa njezinih 3 mj. pocinje bivati nekako nervozna, pa mislim mozda ju muci grcevi, pa nos zastopan, pa je zbog toga. Uglavnom, nakon nekog vremena i MMovog komentara da mu ne izgleda vise tako buhtlasta kao prije, ja odlucim joj pojacati hranjenje. I tako, umjesto svakih 3, ja ju dojim svakih 2 i pol sata. S time smo povecali i
oj o
oka. I super jedno vrijeme, ali onda pocinje kod zadnjeg o
oka biti nezadovoljna sa do tad davanom jednom cikom. Nista lakse, dam joj obe. Dosle smo do toga da su nam od dnevnih 6 o
oka 3-4 "duple doze". A rezultat toga svega je da moje tijelo ne moze vise proizvest dovoljno mlijeka koliko mojoj curi treba tijekom dana, kad je budna. Jer ptic spava po 12 sati nocu vec skoro 2 mjeseca, a u toku ostalih 12 sati kad smo vecinom budne, nema dovoljno mlijeka. <
><
>Pokusala sam se izdajati, jedem vise, pijem cajeve, ali nis. Nemrem i bok. Tesko mi je jer nisam ovako rano planirala uvesti adaptirano. Ali sta je tu je. Ja samo znam da vise ne zelim vidjeti onaj pogled pun panike u okicama moje bebe kad svhati da mlijeka u toj ciki vise nema, a ona - ocajna i gladna- trazi jos.<
><
>Znam da vas ima dosta koje uspijesno kombiniraju dojenje i adaptirano, znam da cemo i mi to uspijesno odraditi. A vec i razmisljam o dohrani...<
><
>Pa eto, prisvojila sam ovih par kilobajta internetskog prostora da si olaksam dusu. I to naravno tu, gdje znam da cu naci zene koje razumuju zasto mi plasticna bocica i kutija puna "mlijeka" izazivaju tolike emocije.<
><
> <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05