Sada je: 20 svi 2026, 19:47.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: terapijski pas

PostPostao/la Luantaro » 16 pro 2005, 22:31

ja sam tak sretna kad vidim ove slike ko da je Tia moja <
><
>inače, čini mi se da ona tebe dresira u šetnji a ne o
atno L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 19 pro 2005, 11:11

da se ovo ne pretvori u maje jadikovke oko njenog izvodjenja za "pis-pis" (a imam sto i napisati jer me svaki dan iznenadi s necim novim iz vlastitog repertoara), da navedem nesto i iz onog zbog cega smo je i uzeli.<
>MM drzi Denisa u krilu i Denis joj baca lopticu i zove Tia da mu donese lopticu. Kada je ona donese, Denis joj dadne kuglicu hrane kao nagradu. Dakle, tu Denis dobiva jako puno jer uci ispustati i "bacati" lopticu, uci otvoriti saku i naravski da dobiva senzoricku informaciju o njenom jeziku i lizanju ruke (sto njega jako veseli). <
>Obazava u setnji voditi povodac i "on nju seta" i strasno je ponosan na to. Jos kada to zazivi u punom izdanju, bit ce <
>Ono sto mi je jako cudno je reakcija ljudi u setnji - skoro svi se raznjeze na nju i veliki
oj ljudi je zeli pomaziti. To nam opterecuje cijelu pricu jer je trener rekao da to ne smiejmo dozvoliti, kao ni njuskanje s drugim psima (ha, mos misliti ) jer da Tia nije obicni kucni ljubimac, nego terapijski pas i njoj nista ne bi s mjelo odvlaciti paznju od njenog gospodara tj Denisa. To mi zvuci kao SF, al vidjet cemo <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Luantaro » 19 pro 2005, 16:44

Quote:veliki
oj ljudi je zeli pomaziti<
><
>ovo možeš riješiti tako da ljudima koji krenu prema njoj odmah kažeš - pazite, grize!<
>
zo budu zapamtili svi u kvartu L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Webmama » 20 pro 2005, 00:04

mos mislit kako ce povjerovati <
><
>jedino da veli da je nepredvidljiva i da nemre garantirati kako ce reagirati u o
ani Denisa <i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Webmama » 20 pro 2005, 00:09

Vid sad mene iskusnog dresera koji ima psa kolko ono 3 mjeseca <
><
>Ali mislim da je to jako vazno.<
><
>Pas JE poput djeteta, sa njim u odgoju moras biti dosljedan kao i u odgoju djeteta, zato je vazno da po tim pitanjima slusate dresera jer si mozes natovariti samo jos jedno razmazeno dijete umjesto terapijskog psa <i></i>

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 20 pro 2005, 11:17

Quote:ovo možeš riješiti tako da ljudima koji krenu prema njoj odmah kažeš - pazite, grize!<
>fakat ce mi povjerovat , svi govore da ima tako njeeeeeeeznu facu i iznenade se kada cuju da ima 1,5 jer da izgleda kao beba.<
>Trener kaze da je ona jako osjecajna (kak to skuziti kod psa?) ali da se voli maziti ....voli <
>U nedjelju je mm vec potrosio 100 kn na njene igracke <
>A kak joj smrdi iz usta Kupili smo joj debelo uze sa cvorovima za ciscenje zubiju, al joj jos uvijek smrdi <
>Eh, da, i usprkos cetkanju nakon svake setnje, svi smo prepuni dlaka - na putu na posao, samo se cistim <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Webmama » 20 pro 2005, 11:34

Naviknut ces se jos kad prodjes fazu nalazenja istih u jelu <i></i>

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 20 pro 2005, 11:38

a mm je strasno alergican na dlake u jelu <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nadicab » 22 pro 2005, 12:57

evo da se pohvalim da je setnja s njom postala pravi pis-of-kejk Kako? Tako da sam trazila trenera da MENI pokaze kak se to radi, a ne samo mm-u.<
>Na kraju smo skuzili da je mm zapamtio i koristio potpuno krive naredbe , jos nas je Tia i do
o slusala. <
>Trener je pokazao kako s njom kada naletimo na drugog psa (poslije je priznao da zbilja imamo jaaaaaako puno pasa i djece u kvartu), a jucer nam je donio i njenu odjecu po kojoj se moze prepoznati da je ona - special. Takodjer nam je pokazao kako da Tia seta pored kolica sto nam je krajnji cilj.<
>Jutros je Denis otisao s njom u vrtic i bio je pre-pre-preponosan na to. A kao secer, jos je naletio na neke roditelje koji su ga pitali da li je to njegov pas - "DA!!!" <
>Sva djeca su se strcala da ga vide i bio je prava faca <
>Slijedecu srijedu se nalaze sve 3 la
adorice skupa (Tara, Tia i Telma) sa svojim novim obiteljima (Alex ) na slikanje za Udrugu <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Webmama » 22 pro 2005, 14:58

nadice, ovo sa tvojim muzem <
><
>Super da ste se snasli i za Denisa jos jedno <i></i>

Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 22 pro 2005, 18:48

ovo za muža...ma tak je i kod nas <
><
>uživam dok čitam L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alexandra » 22 pro 2005, 19:58

je, vidimo se u srijedu. bar se nadam. sasa je ovaj tjedan bila grdo bolesna, a i ja sam na antibioticima, no nadam se da cemo do srijede biti bar napola fit i da nece biti odvratno hladno. no doci cemo bar na pola sata. <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 23 pro 2005, 11:08

Jucer je pala i prva voznja autom Sjela je na gornje sjediste pored Denisove sjedalice i on ju je cijelim putem mazio i tepao joj (ajme, kolika je to ljubav ). Vodili smo ju kod logopedice i ispalo je super jer se on jako trudio. Tia je bila nervozna zbog novog prostora, ali je sve stoicki izdrzala <
>Jutros ih je mm vozio do male kuce i veli da je Denis cijelim putem s rukicom grlio Tiu oko vrata. Bio je strasno sretan sto ga Tia prati. MM veli da se lijepo ponasala, nije pokusavala ukrasti hranu sa stola.<
>Definitivno, potez stoljeca sto se Denisa tice <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la VIPmama » 23 pro 2005, 14:41

super nadice za denisa <
><
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Mrgudica1 » 24 pro 2005, 18:29

nadice a moja je urlala cijelim putem da hoce ici k teti nadici i tii sad kad nekaj nece poslusat prijetimo se tobom; ak ne bus jela ne bus isla teti nadici <i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nikinola » 28 pro 2005, 10:00

nadice super za Denisa i Tiu<
> Nikolina 28.02.1999. & Nola 04.09.2003.<i></i>
nikinola
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ina dvaputmama » 29 pro 2005, 21:17

Vidjela sam vas maloprije na telki... M 1997.<
>Jo 1999.<
>.<
><i></i>
ina dvaputmama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Luantaro » 29 pro 2005, 21:31

i ja sam gledala L.97<
>A.00<i></i>
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 29 pro 2005, 22:00

I ja sam gledala . H. i E. gotovo prevelike za ovaj forum<
>Mali Princ 26.05.2001.<
><i></i>
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la podocnjaci forever » 30 pro 2005, 00:08

...e, pa i ja sam gledala i bas se ugodno iznenadila - ljudi iz price (foruma) pojavili se slikom... <i></i>
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 30 pro 2005, 01:44

nisam vidjela pricu jer sam kupala martu, ali sandra ju je snimila. mi smo u utorak bili kod sase i vidjeli taru. marta se raspametila. prvi put su sasa i marta imale neku zajednicku aktivnost jer je sale ucila martu kako se mazi tara i kako joj se daju kolacici. onda su se cure povukle u sobu pa je marta imala predavanje na temu oponasanja glasanja zivotinja. eto, da nije tare, tko zna kad bi se cure poigrale. marta je bla strasno obzirna i stalno je isla po sasu da se igraju s tarom. sale je doduse htjela igrati se samo s martom, ali svaka je imala svojih pet minuta. mi smo se definitivno uvjerili da ce martin pas biti kao tara. no, jos cekamo da marta pocme hodati po ulici.<
>pozdrav tari i njenoj vlasnici!!!! <i></i>
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 30 pro 2005, 02:09

dakle, koja je ludnica bila danas u Luckom - sve 3 sestre su podivljale od radosti sto se vide <
>A kak je nama bilo - ne pitajte - ja sam samo poskrivecki gledala kak drugi psi slusaju svoje gazde, a Tija je mic-po-mic puzala prema kamermanu.<
>Na kraju su sva 3 psa lizali Denisa po o
azu kao da je zapisano na licu - licenca za lizanje <
>Potpisali smo ugovore.<
>A koju ludnicu imamo s Tijom zbog snijega - njena damska guza ne zeli kakati na snijeg, pa je sva u mukama. A i opet je pocela divljacki vuci povodac jer ju snijeg ili izludjuje ili odusevljava. S gustom se valja po njemu i trci s drugim psima. Veli trener da nismo jedini koje to muci, ajd odmah mi je lakse <
>Odradili smo i posjet stanu s mackom u njemu i posjet kuci s 4 psa i 2 macke <
>I voznju do Bjelovara <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Bubidea » 30 pro 2005, 09:07

I ja sam vas gledala i sve mi bilo toplo oko srca sto poznajem tako divne ljude <
>Svi ste mi bili preslatki, djeca su pravi bomboncici, i Denis i Sasa <
><
>A ova treca mama i dijete nisu s naseg foruma ? <i>Edited by: Bubidea at: 30/12/05 11:27<
></i>
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la IRENA » 30 pro 2005, 11:49

I mi smo gledali.<
>Moji decki su htjeli da im stavim Madagaskar (DVD) a ja stalno odgadjala -ma samo da ovo nekaj vidim na TV ...i onda ste se vi pojavili a Jan ce : Ej pa ja ovog poznam. To je Denis.<
>Vito: I ja ga poznam. Jan-. Ne ti ga ne poznas, samo ga ja poznam...Vito: e bas poznam ... Jan : ti nisi bio na djedu mrazu i nisi dobio loptu a Denis i ja smo dobili...Vito: mama i jaaaaa hocu loptu...:"> <
>Tako da nisam bas puno cula samo sam vas poskicnula ...<
>MM je komentirao Sasu - izgleda ko Barbika.. JAN 8.12.99. VITO 13.3.2003.<i></i>
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TiFilMama » 30 pro 2005, 17:28

nadice, alexandra : mase<
>gledali prilog!<
>
avo! <i></i>
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 30 pro 2005, 17:52

I mi smo gledali! <
><
>...i vidjeli i clanak u vecernjem! <
><
>[Borna 05.03.2004.<
>Dominik 06.09.2005.]<
><i>Edited by: DomiMama at: 31/12/05 0:37<
></i>
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Slavonka74 » 30 pro 2005, 17:56

<
>I mi smo vas vidjeli sinoc na HRT-u! Bravo za Denisa i Sasu. A Nadica mi se nesto skrivala <
><
>jel Nina isto sa foruma? <
><
><
><
><
><
><
><
><
><
><i></i>
BAOKULJGICA 2005
Slavonka74
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lena » 01 sij 2006, 16:52

Bili ste mrak! Vicem MM-u: ove poznam. Mos zamislit sto taj forum radi od nas. Ko da vas vidim svaki dan. <
>No,
avo za vas i drzimo vam fige! Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alexandra » 01 sij 2006, 19:28

evo smo se malo medijski eksponirali. ja to bas ne volim jako, ali mislim da je to bila i nasa cast i obaveza prema udruzi, jer su svi stvarno i vise nego ok, imaju debele zivce za milion pitanja i potpitanja, objasnjavanja i sve ostalo.<
><
>je bila malo guzva, ali meni su to uvijek do
i testovi za sasu - izdrzala je 2 sata u maloj prostoriji s dvadesetak ljudi, 3 psa, 2 televizijske ekipe, kamerama i reflektorima bez imalo straha ili napetosti i uz to je bila beskrajno pristojna - sto bi rekli - uzor dijete. jedino je malo pocupala denisa, al to je stvarno bilo od srece i uzbudjenja pa se ponovo ispricavamo nadici i denisu. <
><
>nadica je ovaj put fakat bila samozatajna no drago mi je da smo uspjele i porazgovarat vise od jedne recenice i da sam konacno porazgovarala i s denisom kojeg ta sva strka i z
ka isto nije nimalo smela. najsmeteniji smo bili mi roditelji, tak mi se bar cinilo.<
><
>mi se doma sve bolje uhodavamo, tara je sve poslusnija, sasa joj se sve vise veseli, roditelji su opusteniji. stari vec uvjezbava hodanje bez lajne, na sto se ja ne bi odlucila ni u ludilu, no on meni kao i obicno olaksava posao tako da je setanje s tarom sada vec pomalo pocelo liciti na ono skolsko. sve u svemu guramo dalje, a svima koji su nas vidjeli i hvala na komplimentima za moje dijete <i></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la martina mama » 02 sij 2006, 21:06

vec sam pisala na martinom topicu, ali mi smo se nakon susreta s tarom definitivno odlucili za psa. razgovarali smo sa zoranom, tarinim dreserom i moramo sastaviti pismo i poslati nalaze. ako imate ideju o tome da nesto ne smijemo propustiti napisati, javite.<
>nasa ideja je da pas mora biti:<
>- zivahan i spreman za igru<
>- naucen da se vodi samo desnom rukom, znaci da pas ide sa desne strane osobe koja ga vodi<
>- da marti predmete koje mu baca lovi ako ih baca desnom rukom i vraca u desnu ruku<
>- da pri setnji s njim ne vuce jako jer ce to martu tjerati da
za i trci<
>- da ne laje kad ne treba (koliko sam citala, la
ador retriveri ne laju previse)<
>-da na naredbu lezi, lezi sve dok mu ne kazes da se digne (namjeravamo da pas dok marta vjezba hodanje bude uz nas, ali da ju ne ometa u vjezbi)<
><
>Ima li jos nesto vazno sto smo zaboravili, a svakako treba napisati?<
>Ima li jos nesto sto smo zaboravili? <i></i>
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.