Sada je: 29 tra 2026, 21:54.

Many je napisao/la:mama courage je napisao/la:evo i za one koje ne jedu samo torte po slasticarnama, nego ih i same prave...
TORTA OD SIRA a la MC
(koju je roza vješto iskopirala i sad mlati velike pare ) a dobrica
mc šakom i kapom dijeli sa ostalim smrtnicima.
američki recept
e ovako... osnovna (američka) mjera je 1,8 dl (tj. čašica vrhnja) i prema njoj idu sve ostale mjere
pod:
1 3/4 mjere samljeti petit beurre keksa (što bi značilo 14-15 komada) i 1/3 mjere rastopljenog putra i 3 velike žlice šećera
fila:
1/2 kg svježeg sira, 2 jaja, 3/4 mjere šećera, 1 vanilin šećer mikserom izmješati
sve peći 20min. na 200 pa smanjiti na 180 stupnjeva ohladiti i premazati...
mješavinom:
1 kiselog vrhnja, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer
te držati 4 - 5 h u frižideru (što je čisti SF u našoj kući, osim ako preko noći ne ostavimo kolač da se hladi, jer po danu ne možemo dočekati) prije degustacije <
i što je najbitnije - a iskustvo nas također naučilo - najbolje napraviti DUPLU MJERU svega, pa se onda dobije normalan osrednji kolač (jer ovog sada je jako malo, barem nama... mljac)
dakle....prenosim ovaj recopis od MC .cisto da bude preglednije i da cure ne lutaju po stranicama.

Many je napisao/la:Mirci je napisao/la:evo jos jedne varijante
-200 g pettit beure keksa - mljevenih ili nekih drugih npr. McVittis, Speculas sl.
-200 g putra
-2 žlice šećera (moze i smjedjeg )
sve smiješati i utisnuti u kalup i peći na 200°C 5 minuta!
Smanjiti pećnicu na 170°C, na tople kekse staviti žutu kremu:
-500 g svježeg sira ili filadelfija krem sira
-4 cijela jaja
-3 žlice šećera
-sok od cijelog limuna - zajedno izmiksati, uliti po keksima i peći na 170°C 20 minuta<
Na kraju smiksati 2 kisela vrhnja, 3 žlice šećera i 1 vanilin šećer i preliti preko tople torte. Sve zajedno staviti u toplu pećnicu (ali ugašenu ) još 5 minuta.
Ovako sam radila za vikend i bila je odlicna. Izgledom je zuta krema nesto zuca nego sto je ova na slici od MC.
Stavila sam malo manje maslaca, oko 100g, ali trebalo je ipak malo vise.
Ta smjesa maslaca, keksa i secera curi dok se pece pa obavezno treba kalup obloziti papirom za pecenje.<
.
dakle....a ovo je mircin recept...oba su ok i prihvacena .
molim da se ne sire glasine kako je recept s iskona kad znamo da je to recept s M&B

rapunzel je napisao/la:Najbolja torta od sira koju sam ikada jela, ukljucujuci slasticarne, restorane i to, je moja vlastitapo receptu Golog Kuhara! Svi ljudi koji su tu tortu probali, dijele moje misljenje!
Naravno citava slava pripada Jamieu, ja sam samo dobar slijedbenik recepata!![]()
Hocete recept?
e tak se to radi
kekse nisam smljela do kraja, nego onak u grubo. i mjesila prstima, po osjećaju. i nisam stavila uopće šećera.
i naravno ne zaboraviti na nju

jednostavno te ljudi gledaju drugacije (sa strahopostovanjem i divljenjem) ako velis: napravila sam sv. gral
mama courage je napisao/la: jednostavno te ljud gledaju drugacije (sa strahopostovanjem i divljenjem) ako velis: napravila sam sv. gral![]()

, ni ja ne znam kako odlijepiti papir s dna

.

.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.